به گزارش خبرنگار مهر، کامران گردان در یازدهمین جلسه صحن شورای شهر همدان اظهار کرد: با توجه به اینکه قطع درختان اردوگاه فجر در رسانهها و فضای مجازی بازتاب گستردهای داشت؛ متأسفانه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان گزارش دقیقی به شورا ارائه نکرده است که به دلیل تعلل در ارائه گزارش از وضعیت قطع درختان اردوگاه فجر توسط شهرداری، شاهد اخبار ضد و نقیض در این زمینه هستیم.
وی گفت: بر اساس بررسی رسانهها و بازدید برخی از اعضای شورای شهر همدان و همچنین اعلام رسمی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره)، مشخص شد که در این اردوگاه، تعدادی درخت فرسوده یا پاجوش قطع شده است.
گردان خطاب به شهردار همدان به عنوان مدیر شهر، گفت: پیش از این هم تأکید داشتم که باید گزارش جامعی از سازمان سیما، منظر و فضای شهری در راستای قطع یا عدم قطع درختان اردوگاه فجر و وضعیت آن، دریافت و این مهم اطلاعرسانی میشد اما تعلل شهرداری در اطلاعرسانی این اتفاق، موجب شد تا خانه مطبوعات استان از شورای شهر همدان به عنوان ناظر درخواست کند تا در این زمینه، حرف آخر را بزند.
وی با تأکید بر اینکه شورای شهر با قطع هرگونه درخت توسط افراد حقیقی و حقوقی، مخالف بوده گفت: موضع شورای شهر همدان در راستای قطع درختان شهر کاملاً مشخص است و مخالف قطع حتی یک درخت هستیم.
لزوم دریافت مجوز کمیسیون ماده ۷
گردان ادامه داد: باید هر شخص یا ارگانی در راستای هرگونه اقدام؛ پیش از واکاری و قطع درختان فرسوده یا پاجوش، مجوزهای لازم را از کمیسیون ماده ۷، دریافت کند.
رئیس شورای شهر همدان اظهار کرد: بر اساس بررسیهای به انجام رسیده ۲ یا ۳ هزار درخت در اردوگاه فجر کاشته شده که اقدام شایستهای بوده اما رعایت قانون هم امری ضروری است که در این زمینه به دلیل برخی ناهماهنگیها شاهد این حاشیهها هستیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز در ادامه گفت: در بازدید از اردوگاه فجر با خبر شدیم که ۲ هزار و ۴۰۰ نهال در آن محدوده همراه با اجرای سیستم آبیاریهای نوین و مدرن به طول ۲۸ کیلومتر لوله گذاری، کاشته شده اما انتظار میرفت در این زمینه، اطلاعرسانی صورت میگرفت.
علی فتحی افزود: با توجه به احیای این باغ، عدم ساختوساز و حفظ کاربری باغها ضمن قدردانی از عوامل دستاندرکار کمیتهامداد، انتظار میرفت مراحل مذکور با اخذ مجوزهای لازم از سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری و سایر مراجع قانونی مانند کمیسیون ماده ۷، انجام میشد.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای شهر همدان نیز گفت: زمانی که ساختمان جایگزین قطع درختان شود افکار عمومی متأثر خواهند شد؛ در حالی که رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رویه کار کمیته امداد را در اردوگاه فجر به منظور حفظ باغ، تأیید کرده است.
علی رحیمیفر با اعلام اینکه اقدام کمیته امداد در راستای تخریب و از بین بردن باغها نبوده است، افزود: هرچند درختان دیگری به جای درختان قطع شده جایگزین شدهاند اما لازم بود این نهاد پیش از این اقدام، مجوز قانونی را دریافت میکرد.
ارجاع کمیته امداد به مراجع ذیصلاح برای قطع درختان
رئیس کمیسیون فرهنگیاجتماعی شورای شهر همدان هم در ادامه این جلسه با تأکید بر حساسیت ویژه خود نسبت به قطع درخت، گفت: در این زمینه بر اساس تصمیمات کمیسیونی اقدام میکنیم.
رضوان سلماسی با اشاره به قطع درختان حاشیه دانشکده کشاورزی، اظهار کرد: این موضوع در محاکم قضائی در حال پیگیری است.
وی با اشاره به گزارش سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان در رابطه با اردوگاه فجر و ارسال آن به کمیسیون ماده ۷، اظهار کرد: اگر در فرصت زمانی مناسب، بهترین تصمیم گرفته میشد، با چالشهای مختلف مواجه نمیشدیم.
سلماسی افزود: بر اساس گزارش این بازدید ابتدای امر با توجه به محصور بودن مکان مورد نظر و عدم همکاری نمایندگان کمیته امداد حاضر در مجموعه از ورود مأموران و کارشناسان ممانعت به عمل آمد که طی هماهنگی تلفنی صورت گرفته با مسئولان ذیربط امکان بازدید میسر شد.
رئیس کمیسیون فرهنگیاجتماعی شورای شهر با بیان اینکه اعلام شده قطع درختان در ۴ هکتار صورت گرفته؛ عنوان کرد: بر اساس شواهد موجود، تصاویر هوایی، وجود ادوات و ماشینآلات عمرانی در محل، انتقال تنه درختان و تخلیه خاک در مکانهای نامشخص، وجود تخلف را محرز میکند و نشان میدهد فعالیتهای کشاورزی، واکاری، تسطیح زمین و کاشت درختان مثمر، به انجام رسیده است.
سلماسی همچنین با اشاره به لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در سالهای ۵۹ و ۸۸ و همچنین مفاد قانونی موجود به منظور اتخاذ تصمیم کمیسیون ماده ۷، گفت: بر اساس گزارش ارائه شده، اقدام به قطع درختان از سوی کمیته امداد بدون اخذ مجوز صورت گرفته است؛ بنابراین بر مبنای تصمیمات کمیسیون ماده ۷ در راستای گزارش ارسالی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری، مقرر شد این امر از مراجع ذیصلاح پیگیری شود.
نظر شما