به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورمحمدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در آستانه روز ملی ارتباطات و روابط عمومی اظهار داشت: هیچ مسئولی حق شکایت از رسانهها را ندارد، جامعه رسانهای ما قلبشان برای تعالی استان می تپد که از ایشان میخواهیم هیچ ابایی از مطرح کردن طرحهای کارشناسانه خود نداشته باشند.
وی با اشارهای به پتانسیلهای ویژه استان گفت: در استان آذربایجان شرقی علاوه بر منطقه آزاد ارس، ۵۲ شهرک یا منطقه اقتصادی وجود دارد، همچنین یکی از واحدهای دارای پتانسیل در استان بخش معدن بوده که میزان ذخایر معدنی شناسایی شده در استان حدود ۸.۲ میلیارد تن است و رتبههای اول تا سوم را در برخورداری از برخی مواد معدنی خاص برخوردار هستیم.
پورمحمدی از وجود ۱۵۶ دانشگاه و مؤسسه پژوهشی در استان خبر داد و افزود: همچنین در استان حدود هزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی و بین المللی داریم که در برخی از آنها همچون فرش دستباف برند هستیم، همچنین ۹ اثر صنایع دستی استان دارای مهر اصالت یونسکو و ۳۵ اثر دارای نشان برتر است.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نرخ بیکاری در استان از ۶.۲۱ در سال ۷۵ به ۱۰.۸ درصد در سال ۹۶ تغییر یافته که البته نرخ بیکاری استان نسبت به نرخ بیکاری کشور پایینتر است چرا که جمعیت ما تحمل بیکاری نداشته و اگر در استان کار پیدا نشود به سایر استانها مهاجرت میکنند.
پرداخت حق بیمه به بازاریان تبریز پس از اظهارنظرهای کارشناسی
وی در ارتباط با حادثه تأسف بار بازار تبریز و سوختن برخی مغازههای آن گفت: در سال ۸۸ نیز درست همین قسمت از بازار آتش گرفته بود که به دنبال آن باید شاهد تدبیر بیشتری بودیم، البته برخی تدابیر صورت گرفته بود که در نتیجه آن مهار آتش از ۴۸ ساعت در سال ۸۸ به چهار ساعت تقلیل یافت البته قطعاً تمهیدات بیشتری در این راستا باید عملیاتی شود.
پورمحمدی ادامه داد: از میان ۱۲۵ مغازه سوخته حدود ۹۰ مغازه تحت پوشش بیمه بودند که بیمه باید تمامی هزینهها را پرداخت کند البته این امر بعد از اظهار نظر کارشناسانه آتش نشانی انجام خواهد گرفت.
وی همچنین وظیفه مرمت و بازسازی بازار را بر عهده میراث فرهنگی دانسته و از آمادگی دولت برای کمک همه جانبه خبر داد.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: همچنین طی تدبیر شهرداری تبریز، ۱۰۰ مغازه در موقعیتهای مناسب در اختیار مغازه داران قرار خواهد گرفت تا بتوانند کسب و کار خود را ادامه دهند.
وی از وجود برخی بیمههای پوششی دیگر برای مغازه داران خبر داد و گفت: به عنوان مثال اگر علت آتش سوزی به خاطر برق باشد شرکت ملزم به پرداخت ۸۰ درصد از خسارت خواهد بود.
مردم تخلفات گران فروشی را گزارش دهند
پورمحمدی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بحث تنظیم بازار و افزایش قیمتها در استان گفت: افزایش قیمت همواره دو جنبه دارد که یکی از آنها گرانی و دومی گران فروشی است که گرانی تا حدودی اجتناب ناپذیر است چرا که به عنوان مثال وقتی دستمزد و یا قیمت حاملهای انرژی افزایش مییابد در سایر بخشها نیز گرانیهایی خواهیم داشت اما گران فروشی به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
وی با اشارهای به سرکشی و نظارت سازمان صمت به وضعیت بازار و آمار خرید و فروش در آن گفت: از رسانهها و مردم استان نیز میخواهیم در امر نظارت یاری گر ما بوده و هر گونه تخلف را گزارش و تذکر دهند.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از سویی از مردم میخواهیم اسیر برخی شایعات نشوند چرا که گاه این شایعات سبب میشود مردم به خرید یک جنس بیش از حد نیاز خود پرداخته و با بیشتر شدن تقاضا زمینه ساز افزایش قیمت آن شوند.
معتقد به خام فروشی در معادن استان نیستیم
وی در خصوص خام فروشی در برخی معادن استان نیز گفت: معتقدیم که معادن، زمانی میتوانند به کمک توسعه استان بیایند که فرآوری شده باشند چرا که خام فروشی سبب یک درآمد نصفه و نیمه شده و ارزش افزوده آنچنانی نخواهد داشت.
پورمحمدی افزود: در خصوص کارخانه مس سونگون، اقدامات برای ایجاد چرخه فرآوری انجام شده و قراردادهای نهایی برای خرید تجهیزات چه از شرکتهای داخلی و چه خارجی منعقد شده است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در زمینه مس تولیدی در استان کم لطفیهایی انجام شده، گفت: طبق قانون ۱۵ درصد درآمد حاصل از معادن باید به استان بازگردد که در سال ۹۶، میزان حقوق دولتی از معادن استان حدود ۱۰۰ میلیارد بوده که ۱۵ میلیارد آن باید به استان بازمی گشت اما تنها سه میلیارد آن برگشته است که پیگیریهای لازم در این راستا ادامه دارد.
با قطع درختان جنگلی مبارزه میکنیم
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه در پاسخ به سوالات یکی از خبرنگاران در خصوص قطع درختان جنگلی گفت: قطع درختان جنگلی یکی از سوژههای قابل توجه است که رسانهها با جدیت در آن ورود پیدا کردند.
وی ادامه داد: یک اصل کلی این است که همگی طرفدار محیط زیست و توسعه پایدار هستیم اما باید توجه داشت هر چوبی که حمل میشود چوب درخت جنگلی نیست.
پورمحمدی افزود: البته وجود سو استفاده کنندگان در این فضا کم نیست اما برخی ماشینهایی که در حال حمل چوب در جاده رؤیت میشوند از شهرداریها و بخشداریها مجوز دارند و به شکل قانونی، این کار را انجام میدهند اما با مواردی که در چارچوب قانون انجام نمیشود به شدت مخالف هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تشکیل اکیپی با نام کمیته صیانت از درختان در شهرستانهای استان گفت: از خبرنگاران صدا و سیما خواستهایم با همکاری پلیس راه، ماشینهایی که چوب حمل میکنند را متوقف کرده و مجوز آنها را کنترل کنند تا در صورت نداشتن مجوز با آنها برخورد شود.
راه آهن تبریز- میانه تا پایان هفته دولت به ایستگاه بستان آباد میرسد
جواد رحمتی نیز در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص ادامه نیافتن مشکل قطعی برق در سال ۹۸ گفت: با توجه به پیک مصرف، برنامههای لازم پیش بینی شده و سعی در تقویت زیرساختهای استان شده تا قطعی برق به دلیل ناکارآمدی در سیستم زیرساختی نباشد.
معاون عمرانی استاندار افزود: در طول سالهای گذشته شاهد افزایش سالانه ۳ الی ۵ درصدی مصرف برق بودیم اما سال گذشته این میزان ۱۵ الی ۱۶ درصد افزایش داشت که فشار بالایی به شبکه برق وارد کرد که اگر امسال از ظرفیت نیروگاههای برقابی بتوانیم بهره ببریم شاهد چنین مشکلی نخواهیم بود.
وی در ادامه با اشارهای به پروژه راه آهن تبریز- میانه گفت: در طول چند سال گذشته وعدههایی در خصوص افتتاح این خط آهن داده شده بود اما با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، امسال تلاش خواهیم کرد تا هفته دولت، پروژه را تا بستان آباد مورد بهره برداری قرار دهیم.
رحمتی افزود: متأسفانه بیشتر پروژهها ملی بوده و استان اختیاری در ارتباط با تعیین پیمانکار نداشته بلکه نظارت دورادوری بر روی پروژهها دارد.
نظر شما