به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ساماندهی منطقه گردشگری اوان ظهر پنجشنبه در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد.
حسن پسندیده در این جلسه اظهار داشت: در سال گذشته با اجرای چند طرح آبخیزداری از وقوع سیلاب در محدوده دریاچه اوان و جمع شدن گل و لای در بستر دریاچه جلوگیری شد.
وی بیان کرد: با اجرای طرحهای تکمیلی باید از ورود سیلاب و روان آبها به تالاب جلوگیری کنیم و در ساماندهی دریاچه استفاده از جوامع محلی و سمنها مهم است.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: ویژگی تالاب همان طبیعی بودن آن است اما در داخل طرح بدون ساخت و ساز نمیتوان طرح گردشگری ایجاد کرد.
پسندیده بیان کرد: برنامه حفاظت و احیای دریاچه اوان ادامه دارد و در سالهای ۸۱ و ۸۲ مطالعاتی صورت گرفته که در سال قبل برای بازنگری و به روز شدن آن اقدام شد و امسال هم بهتر است در کارگروه مشترک نظر سایر افراد گرفته شود.
وی گفت: مدیریت حریم دریاچه تا ۲۵۰ متر است و یک سری اراضی داریم که در حریم اول دریاچه هست و نمیتوان ساخت و ساز در آن انجام داد و برای سرمایه گذار جذاب نیست.
د ر ادامه نادر محمدی معاون میراث فرهنگی استان قزوین گفت: آموزش ساکنان روستای اوان و جوامع محلی با مسائل مربوط به گردشگری ضروری است تا خدمات مناسب به میهمانان داده شود.
وی اظهار داشت: باید مردم منطقه در مدیریت مجموعه گردشگری اوان مشارکت کنند و میراث فرهنگی هم آمادگی دارد در صورت موافقت و تفویض اختیار سایر دستگاهها به عنوان متولی اصلی ساماندهی دریاچه اقدام کند.
چگینی نماینده تشکلهای غیر دولتی و جوامع محلی اظهار داشت: در حال حاضر سه دستگاه دولتی و یک جامعه محلی در دریاچه اوان متولی هستند اما گردشگر به متولی کار ندارد و خدمات لازم دارد و امروز ناراضی است.
وی بیان کرد: حریم ۲۵۰ متری دریاچه هم تصرف داشتیم و تالاب هم آسیب دیده و در شرایطی که در تعطیلات پیش بینی میشود ۱۵ تا ۲۰ هزار مسافر داشته باشیم و باید برای مدیریت آن اقدام کنیم.
چگینی تصریح کرد: منطقه اوان باید یک متولی داشته باشد و مدل واگذاری به تعاونی جالب نیست و هنوز نتوانستهایم خدمات اولیه را ارائه کرده و از شنای افراد جلوگیری کنیم به طوری که در سال گذشته دو کشته در دریاچه داشتیم و قاضی منطقه اعلام کرد اگر جلوی غرق شدن افراد گرفته نشود این منطقه را پلمب خواهد کرد.
وی بیان کرد: برای امنیت منطقه و فعالیتهای فرهنگی هنوز برنامه مدونی نداریم و تعارض بین دستگاهها مشکل ساز است و برای آن باید تدبیر کرد.
چگینی گفت: سه تا ۴ هکتار باغات اطراف دریاچه اوان به دلیل ورود گردشگر دیگر قابل کشت نیست و سهم جوامع محلی معلوم نیست و اگر نتوانیم تصمیم واحد بگیریم آسیب های فرهنگی بیشتر میشود.
وی بیان کرد: مدیریت جامع اوان برای توسعه و رسیدن به توسعه دریاچه ضروری است و آموزش جامع محلی در محیط زیست و میراث ضروری است و باید چشم اتداز روشن باشد تا منفعت اقتصادی برای جامعه محلی اوان ایجاد شود.
چگینی اظهار داشت: اوان یک سرمایه خدادای است که میتواند برای یک هزار نفر شغل ایجاد کند اما فقط ۵ شغل ایجاد کردهایم.
نظر شما