به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جوانمرد با اشاره به اینکه تورهای منوفلامنت، تورهایی پلاستیکی و بسیار نازکی (به اصلاح نامرئی) هستند گفت: اشخاصی که به صورت غیر مجاز به فعالیت صیادی مشغول هستند عمده مصرف کنندگان این تورها را شامل میشوند.
وی افزود: استفاده از این تورها به دلیل مشکلات عدیده ایی که برای آبزیان به وجود میآورند از مدتها پیش ممنوع شده است، اما به دلیل ارزانی این تورها و آزاد بودن خرید فروش آنها متأسفانه شاهد استفاده از این تورها هستیم.
جوانمرد با اشاره به اهمیت حفظ صید و صیادی اصولی و پایدار برای نسل آینده گفت: ارزانی و راحتی تهیه این تورها از مشکلات و موانع اصلی برخورد بااستفاده کنندگان این تورهاست که لازمه مرتفع سازی این مشکل منع قانونی خرید و فروش آنها در استان است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان اظهار کرد: این تورها به دلیل سبکی و قدرت غوطه وری بالا به راحتی توسط امواج و یا هر نیرویی از کنترل صیادان خارج و در دریاها به صورت آزاد و سرگردان به ویژه در روش صید انتظاری و ثابت (لنگری) مشکل آفرین میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از این تورهای غالباً در قایقها و کمتر در شناورهای لنجی دیده میشود افزود: تورهای منوفلامنت سرگردان در دریا و آبها با به دام انداختن آبزیان و کشتن آنها موجب فساد آنها دردریا میشوند که آلودگیهای جبران ناپذیر را دریا به وجود میآورد.
جوانمرد با بیان اینکه استفاده از این تورها صید پایدار وهمچنین بقای آبزیان را با خطری جدی همراه ساخته است گفت: ازرسانه ها به ویژه صدا وسیمای مرکز خلیج فارس خواست تا توجه بیشتری در راستای فرهنگ سازی و پیامدهای ناشی از استفاده از این تورها از خود نشان دهند.
نظر شما