به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار فرمانده و اعضای شورای فرماندهی تیپ مستقل ۸۳ امام جعفر صادق (ع) که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به آیه «َالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنینَ» عنوان کرد: در این آیه شریفه واژه جهاد به کار رفته و زمانی که اهل سخن جهاد را معنا میکنند، تنها به رویارویی با دشمن بسنده نمیکنند.
وی افزود: نمونه رویارویی با دشمن در جنگهای صدر اسلام و جنگ تحمیلی بوده و علاوه بر این معنا برای جهاد دو معنای دیگر نیز برای جهاد مطرح است، نخست جهاد به معنای مبارزه با نفس بوده و به تعبیر اهلبیت (ع) و بزرگان «نفس» دشمنترین دشمنان بوده و اگر سرکوب نشود انسان را به باتلاقی گرفتار میکند که بیرون آمدن از آن مشکل خواهد بود.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه نفس باید رام شده و در اختیار انسان قرار گیرد گفت: معنای دیگر جهاد، حرکت فرهنگی و فعال بوده و نمونههای آن بسیار در جامعه وجود دارد، تحولی در فکر، نگاه و رفتار مردم از مواردی هستند که برای فرهنگ شامل میشوند.
وی بیان کرد: گاهی ممکن است جهاد فرهنگی، مبارزه با دشمن و جهاد با نفس اتفاق بیفتد اما برای خدا نباشد و عبارت فینا در آیه شریفه بسیار مهم است، مرتاضهایی که از راه سختی به نتایج خاصی می رسند در راه حق گام برنمی دارند و این در حالی است که باید جهاد و تلاش در راه خدا باشد.
آیت الله حسینی بوشهری تأکید کرد: مراکز و مؤسسات بسیار بزرگ با بودجههای هنگفت کار فرهنگی انجام میدهند، اما هیچکدام از این اقدامات در راه خدا نبوده و صرف مبارزه با نفس، کار فرهنگی و مبارزه با دشمن منهای اینکه جنبه دینی داشته باشد راهگشا نیست.
وی مبارزه با جهاد در راه خدا را مهم دانست و تصریح کرد: در زمان پیامبر (ص) عدهای به ایشان گفتند که یکی از سربازان شما همچون شیر می غرد و میجنگد، ایشان فرمودند مهم نیست، عرض کردند چرا مهم نیست، فرمودند زیرا این سرباز برای راه خدا نمیجنگد، بلکه انگیزه جهاد او این است که به یک مرکبی که در اختیار دشمن است دست پیدا کند و او قتیل الحمار است.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد بودند که در جنگهای صدر اسلام، جانباز شدند، اما همینها قاتل امیرالمومنین (ع) و امام حسین (ع) شدند، بنابراین جهاد فرهنگی باید در راه خداوند باشد.
وی مطرح کرد: با توجه به استمراری بودن واژه لنهدینهم سبلنا، این معنا برداشت میشود که آثار و برکات یک قدم مفید انسان در طول تاریخ ادامه خواهد داشت، کسی که پایهگذار یک کار خوب باشد، آثار و برکات آن در عالم برزخ و روز قیامت نیز به او میرسد.
آیت الله حسینی بوشهری ابراز کرد: کسانی که جرقه انقلاب را زدند، آثار و برکاتی که نصیبشان میشود تا دامنه تاریخ جاری و ساری خواهد بود، امام خمینی (ره) پایهگذار حرکتی انقلابی بود و این حرکت در تاریخ ثبت شده و هر کسی که نام انقلاب را بشنود، نام امام راحل را نیز خواهد شنید.
وی یکی از نکات برجسته تاریخ حوزه علمیه را وجود تیپ ۸۳ امام صادق (ع) دانست و اضافه کرد: بنده از خاطرم نمیرود که مجموعه تیپ ۸۳ رزمی تبلیغی امام صادق (ع) در روزهای دفاع مقدس به جبههها آمدند و طلاب با حضور خود در کنار برادران سپاهی نشان دادند که روحانیت صرفاً اهل حرف نبوده و برادران سپاهی ما در روزهای جنگ تحمیلی میگفتند که این طلبهها عامل روحیه بخشی به رزمندگان هستند.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: امروز گرچه به ظاهر جنگی نیست، ولی باز شاهد فداکاریهای سپاهیان و روحانیون تیپ ۸۳ امام صادق هستیم و هر مشکلی مانند سیل، زلزله و غیره در کشور رخ میدهد، این افراد با تمام وجود در مناطق حضور پیدا میکنند.
وی یادآور شد: وظیفه ما این است که مبارزه با نفس و خودسازی و همچنین جهاد فرهنگی را به طور جدی دنبال کنیم، دشمنان ما عربده کشی و لشکر کشی میکنند، اما خودشان هم میدانند که نمیتوانند در مقابل ملت ایران قرار گیرند، در روزهای جنگ تحمیلی همه کشورهای دنیا در کنار عراق و مقابل ایران بودند، آن روز چه کردند که امروز چه بخواهند بکنند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: ما میبینیم که دشمنان هر روز مسئلهای را علیه ایران مطرح میکنند و سریعاً عقب نشینی میکنند و همه اینها را مدیون ملت، نیروهای نظامی و در رأس آنها رهبری عزیز هستیم.
وی بیان کرد: بنده بدبخت را کشورهایی میدانم که افسار خود را به دست آمریکا داده و این کشور را فرشته نجات میدانند، در حالی که نمیدانند اگر حادثهای پیش آید نخستین کسانی که متضرر میشوند همین کشورها هستند که میخواهند پای دشمن را به منطقه باز کنند.
نظر شما