به گزارش خبرنگار مهر، سد انحرافی بویلاپوش در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۵ به صورت رسمی آغاز شد و در شرایطی که پیشرفت فیزیکی آن تا اواسط ۱۳۹۳ شمسی ۱۰ درصد بود، این رقم اکنون به ۷۷ درصد رسیده است.
این سد انحرافی بر روی رودخانه «قطور» خوی با هدف تنظیم و انتقال ۵۱ میلیون مترمکعب آب اجرا شد و آب مورد نیاز ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را تأمین میکند.
مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو در این خصوص گفت: با بهره برداری از این سد سه هزار و ۳۰۰ هکتار زمین زراعی پایاب از آب تنظیمی آن بهره مند میشود.
عیسی بزرگ زاده افزود: اعتبار تخصیص یافته برای این طرح یکهزار میلیارد ریال بود و تاکنون برای ساخت سد و شبکه بویلاپوش به ترتیب ۲۶۸ و ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اضافه کرد: این سد آب مورد نیاز ۲۰ روستای منطقه را از طریق ۶۰ کیلومتر کانال تأمین و امکان اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را نیز فراهم میکند.
بزرگ زاده ادامه داد: سد انحرافی بویلاپوش با حجم آب ورودی ۱۲ مترمکعب در ثانیه، سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را از رودخانه قطور جمع آوری میکند.
«بویلاپوش» بر روی رودخانه قطور خوی و نیز سرشاخههای متعدد آن مانند چیلیک، کلندسو، آورش، قیلهلیق، سریک، غازان، الند و قودوغ بوغان احداث شده است.
این سد از نوع بتنی با سرریز دریچه دار به طول ۳۰ متر و مشتمل بر سه دستگاه دریچه قطاعی، ۲ دهانه آبگیر و پنج واحد رسوب گیر است؛ در این طرح با احداث ۲۰ کیلومتر کانال و ۲۲۰ دستگاه ابنیه فنی امکان تأمین آب ۶۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه فراهم شده است.
نظر شما