به گزارش خبرنگار مهر، امیر بینایی صبح یکشنبه در جلسه کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استان سمنان به میزبانی استانداری با بیان اینکه مشارکت جوامع محلی امروز یک ضرورت در حوزه توسعه فرهنگی و اجتماعی محسوب میشود، ابراز کرد: تشکلهای مردمی با عنوان انجمن همیاران توسعه محله میتوانند به عنوان مجموعههای ثبت شده در فرمانداریها مشکلات و ظرفیتهای محلهها را برای برنامهریزی درست، به نهادهای دولتی منعکس کنند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه و رشد در کشور بر محوریت قدرت، مرکزیت، منابع شکل میگیرد، ابراز کرد: در فرآیند توسعه و رشد، نقش دولت و حاکمیت به طور کلی و عام و کالبد پررنگتر از مردم و انسان محسوب میشود.
ضرورت مشارکت مردم در توسعه اجتماعی و فرهنگی
مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری سمنان گفت: مناطقی از شهرها به دلیل کمتر توسعه یافتگی و کم برخورداری دچار سه نوع فقر شدند که این انواع شامل فقر امکانات، فقر مالی و فقر فرهنگی و آسیبهای اجتماعی در مناطق کم برخوردار هستند که برای مدیریت آسیبهای اجتماعی نیازمند یک مدل مدیریتی جدید، جامع و واحد هستیم.
بینایی بیان کرد: دولت به سه دلیل عمده، عدم وجود عِده و عُده لازم، کمبود منابع اعتباری کافی و مهمتر از همه عدم شناخت لازم از آسیبهای هر منطقه نیازمند مشارکت جدی مردم است در نتیجه برنامه یکپارچه سازی نظارت اجتماعی با رویکرد توانمندسازی جوامع محلی سعی دارد با تجمیع تمامی ظرفیتها و منابع نهادها و دستگاهها با انرژی بیشتر در پنج حوزه کالبدی، فرهنگی، اجتماعی، احساس امنیت و اقتصادی، محلههای کم برخوردار را توانمند کند.
وی افزود: بازآفرینی بافتهای ناکارآمد و فرسوده فرصت مناسبی برای اجرای برنامه یکپارچه سازی محسوب میشود که باید به آن توجه کافی را داشت.
نظر شما