به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب مجموعه داستانها و سوالهای پرلز و پرلز لیترسی ۲۰۱۶ که توسط پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش منتشر شده به ارائه خلاصهای از نتایج مطالعات بینالمللی پیشرفت سواد خواندن (پرلز) ۲۰۱۶ در طول سال (۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶) به همراه کلید و درصد پاسخهای درست دانش آموزان ایرانی در مقایسه با میانگین بینالمللی و نیز راهنمای تصحیح و نمرهگذاری سوالات پاسخ ساز میپردازد که مخاطب اصلی این مجموعه، معلمان دوره ابتدایی بهویژه معلمان پایه چهارم هستند.
این کتاب با شرحی مناسب و گزارشی مکتوب، مصور و ترجمانی از نمونههایی از متون ادبی و اطلاعاتی و سؤالات قابلانتشار مطالعات بینالمللی پیشرفت سواد خواندن (پرلز) ۲۰۱۶ به ارائه خلاصهای از نتایج این مطالعه در طول سال (۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶) به همراه کلید و درصد پاسخهای درست دانش آموزان ایرانی در مقایسه با میانگین بینالمللی و نیز راهنمای تصحیح و نمرهگذاری سوالات پاسخ ساز میپردازد.
ازآنجاکه توانایی «خواندن» و درک مطلب، زیربنای همه یادگیریها است؛ مخاطب اصلی این مجموعه، معلمان دوره ابتدایی بهویژه معلمان پایه چهارم هستند که نقش مهم و تعیینکنندهای در تقویت و پرورش سواد خواندن دانش آموزان به عهدهدارند.
محتوای کتاب بیانگر نکات قابلتوجه و ازجمله این نکته است که از رفع دغدغه چگونگی برخورد و راهبری دانش آموزان باهوش و باانگیزهای که در توانایی درک مطلب و مهارت ترکیب و تلفیق عبارتها و مفاهیم در لایههای عمیقتر یادگیری دچار مشکل هستند میکاهد. همچنین مقایسه عملکرد کشورهای برتر موفق در مواجهه با این موضوع و با نگاهی اجمالی به نتایج پرلز در سالهای اخیر میتوان دریافت که یکی از مهمترین عوامل رفع مشکل و ایجاد این برتری، صلاحیتهای حرفهای معلمان در آموزش خواندن به دانش آموزان بوده است. اگر معلمان بتوانند مهارت سواد خواندن را در دانش آموزان ارتقا دهند فرایند یادگیری را در همه زمینهها فراهم میسازند.
نویسندگان کوشیدهاند روشهای نوین خواندن و درک مطلب در دوره آموزش ابتدایی را توسعه و تعمیم بخشند
این کتاب با معرفی ماهیت متنهای آزمون پرلز که با طرح سؤالات پاسخ ساز و چندگزینهای در بخشهای ادبی و اطلاعاتی لایههای یادگیری دانش آموزان را از ساده به پیچیده در حیطههای مختلف موردسنجش قرار میدهد و این پیام مهم را به معلمان منتقل میکند تا با بهرهگیری از روشهای فعال و درگیر ساختن دانش آموزان در فرایند یادگیری خواندن از طریق متنهای موردعلاقه و طرح سؤالهای تفکر برانگیز، آنان «خواندن» را نه در حد یک تکلیف درسی، بلکه بهمنزله یک نیاز اساسی در زندگی خویش تلقی کنند. نویسندگان گزارش کوشیدهاند روشهای نوین خواندن و درک مطلب در دوره آموزش ابتدایی را توسعه و تعمیم بخشند تا از این طریق آموزش خواندن را به استانداردهای جهانی نزدیکتر سازند.
به گزارش معاونت رسانه و ارتباطات آموزشوپرورش، این کتاب را میتوان مجموعهای از اطلاعات و ملزومات آموزشی برای کیفیتبخشی به فرایند یاددهی- یادگیری در حوزه زبانآموزی، درک مطلب و مهارت خواندن در دانش آموزان و آشنایی اجمالی بامطالعه پرلز (پیشینه و نقش آن در سواد خواندن)-پرلز لیترسی PIRLSLITERACY و ای پرلز ePIRLS برشمرد که علاوه بر جامعه مربیان و معلمان آموزشی پیش از دبستان، دوره دبستان و حتی دوره متوسطه اول و مدیران مدارس میتواند منبعی برای سیاستگذاران تصمیم گیران آموزشی، کارشناسان، پژوهشگران و دانشجویان در سطوح مختلف ستادی و اجرایی کشور باشد.
این کتاب در شمارگان محدود منتشرشده است و بهزودی نحوه تهیه آن از طریق سایت پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش به اطلاع علاقهمندان خواهد رسید.
نظر شما