خبرگزاری مهر، گروه استانها، حامد عربزاده: جزیره خارگ که توسط برخی خارک نیز نامیده میشود، در فاصله حدود ۷۶ کیلومتری شمال غربی بوشهر و ۳۰ کیلومتری بندر ریگ و ۳۵ کیلومتری بندر گناوه واقع شده است.
جزیره خارگ به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی کشور شناخته میشود و بیش از ۹۰ درصد نفت ایران از طریق پایانههای نفتی این جزیره به خارگ از کشور صادر میشود که حضور این صنایع موقعیت این جزیره را خاصتر کرده است.
محصور بودن جزیره خارگ در بین دریا و عدم دسترسی مناسب اهالی به مناطق خارج از جزیره و همچنین نبود امکانات و تفریحات مناسب باعث شده تا نوجوانان و جوانان این جزیره فرصت چندانی برای تفریح نداشته باشند.
با توجه به این موضوع میطلبد که مسئولان جزیره با همت و همراهی همدیگر زمینه برای ایجاد تفریح مناسب و در خور برای نوجوانان و جوانان جزیره خارگ فراهم سازند تا این افراد اوقات فراغت خود را با فضای مجازی پر نکنند.
حدود هزار و ٧٠٠ دانشآموز جوان و نوجوان در حالی به استقبال تعطیلات تابستانی میروند که منتظر یک برنامه ریزی با شاخصهای استاندارد کشوری هستند. حلقه گمشده این ساماندهی نبود یک کارگروه عملیاتی در حوزه اوقات فراغت در جزیره است.
ادارات ورزش و جوانان، اموزش و پرورش، شهرداری، شرکتهای نفت و پتروشیمی نقشی اساسی در این حوزه دارند که باید نقش خود را به خوبی در این زمینه ایفا کنند.
در صورت مهیا نبودن فضای مناسب برای تفریح و پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان جزیره باید منتظر نفوذ فرهنگی دشمن در حوزههای مختلف به ویژه فضای مجازی بود.
نارضایتی خارگی ها از وضعیت اوقات فراغت
بخشدار ویژه خارگ نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جزیره خارگ به عنوان یکی از مراکز مهم صنعتی کشور و با وجود صنایع بالا دست در این جزیره بحث اوقات فراغت دانشآ موزان باید به صورت جدی دنبال شود.
جوانان خارگ از نحوه گذراندن اوقات فراغت خود رضایت ندارند که بی برنامه بودن، عمده دلیل این نارضایتی است محمود رضایی خاطرنشان کرد: بر این باوریم در مسئله اوقات فراغت باید به دنبال ایجاد نشاط در جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان باشیم تا هیجان و نشاط در جامعه جاری و ساری شود.
وی افزود: نباید امسال در بحث اوقات فراغت با مشکل بیبرنام گی مواجه باشیم و یک کارگروه با برنامه ریزی مدون و از پیش تعیین شده برای تابستان امسال جزیره خارگ برنامه ریزی داشته باشند و تقاضای ما این است در این بحث همه دستگاهها پای کار و در کنار نهادها و مجریهای برنامه اوقات فراغت داشته باشند.
لزوم اجرای سند ملی ساماندهی اوقات فراغت در خارگ
بخشدار ویژه خارگ تصریح کرد: جوانان ما در شرایط کنونی از نحوه گذراندن اوقات فراغت خود رضایت ندارند که بی برنامه بودن در این بحث، عمده دلیل این نارضایتی است.
وی تاکید کرد: باید دستگاههای مختلف جزیره نسبت به عملیاتی شدن سند ملی ساماندهی اوقات فراغت جوانان اهتمام داشته و به دنبال اجرایی شدن این سند در خارگ باشند.
رضایی افزود: سند ملی اوقات فراغت یک طرح جامع و کامل در زمینه اوقات فراغت است که اجرای آن میتواند نقاط ضعف موجود در این حوزه را بهبود بخشد. ما باید به دنبال ایجاد انگیزه در جمعیت جوان و نوجوان این جزیره باشیم.
وی گفت: نوسازی و بهسازی مدارس در تابستان نباید فراموش شود و با نگاه ویژه ای این موضوع به صورت جهادی مد نظر آموزش و پرورش خارگ قرار گیرد و دیگر دستگاههای اجرایی در حد توان در این زمینه همکاری کنند.
برنامههای تابستانه افزایش مییابد
رضا برمک رئیس آموزش پرورش خارگ در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اظهار داشت: یکی از مسائل مهم تعلیم و تربیت نگاه ویژه به اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در بحث آموزش و پرورش جوانان و نوجوانان برنامه خاصی نداشته باشیم مطمئناً در آینده نزدیک با مشکل مواجه خواهیم شد.
رئیس آموزش پرورش خارگ اضافه کرد: این اوقات فراغت است که به نسل جوان و نوجوان ما اتبکار عمل در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای آینده آماده سازی میکند.
وی با تاکید بر اینکه اوقات فراغت را نباید به بیکاری تشبیه کرد، افزود: این فراغت یعنی رشد، امنیت و شادابی برای نسل آینده ایران اسلامی و این مهم فقط با همت والا و برنامه ریزی مسئولان جزیره به وجود خواهد آمد.
رئیس آموزش پرورش خارگ تصریح کرد: در سال گذشته در رشتههای قرآنی، نقاشی، شیرینی پزی، هندبال، فوتبال و … بیش از ۵٠٠ دانشآموز خارگی حضوری فعال داشتند و امسال با وجود حضور بیش از هزار دانشآموز امیدواریم شاهد رشد این آمار و البته رشته و کلاسهای مختلف باشیم.
استفاده از ظرفیت مساجد برای اوقات فراغت
امام جمعه خارگ نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به هجمههای زیادی که دشمنان در فضای مجازی طراحی کردهاند دانشآموزان ما مورد هدف این حمله قرار گرفته است و دشمن جوانان ما را با شهوت و مواد مخدر مورد هجمه قرار داده است.
حجت الاسلام موسی کمالی افزود: بحث اعتیاد بین جوانان ما هست شاید کم باشد ولی بین نوجوانان ما هم آمده است و متأسفانه این مواد مخدر در دسترس است و باید همه دست به دست هم دهیم و جلوگیری کنیم از فضایی که دشمن وجود آورده است.
امام جمعه خارگ تصریح کرد: زمینه ورزش، کلاسهای اردویی جوانان و نوجوانان در جزیره با جدیت فراهم شود و همه باید دست به دست هم دهیم و کمک کنیم مطمئناً بودجه آموزش و پرورش جوابگو این موضوعات مطروحه نیست و نیاز به یک همدلی و همراهی همه جانبه است.
کمالی گفت: خوشبختانه مساجد در جزیره خارگ اقداماتی را در حال برنامه ریزی هستند ولی نیاز به حمایت همه جانبه است. یک تیم مستعد در این زمینه در حال برنامه ریزی برای استقرار در جزیره خارگ است و نیاز به کمک و پشتیبانی این گروه است و یک کارگروه مشترک بین آموزش و پرورش، کانون مساجد، بسیج و … تشکیل شود و یک طرح متمرکز با جذب بالا راه اندازی شود.
نظر شما