به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، بشار اسد خاطر نشان کرد : انزوای سوریه که ژاک شیراک رئیس جمهوری فرانسه خواستار آن شده است؛ نه تنها نتایج مثبتی نخواهد داشت، بلکه به از دست رفتن نفوذ فرانسه در خاورمیانه منجر خواهد شد.
رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با کانال دوم تلویزیون فرانسه تاکید کرد: انزوای سوریه نتایج مثبتی نخواهد داشت.
وی افزود : قطع روابط سیاسی میان فرانسه و سوریه، مسئله مناسبی نیست و این فرانسه خواهد بود که در این زمینه زیان خواهد دید.
اسد خاطر نشان کرد: فرانسه د گذشته سیاست اروپا را در منطقه مدیریت می کرد و اکنون هنوز چیزی درباره سیاست خارجی فرانسه حداقل در خاورمیانه نشنیده ایم.
اسد گفت که از سال 2004 تا کنون هیچ تماس تلفنی با ژاک شیراک نداشته است.
فرانسه از زمان ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان در فوریه 2005(بهمن 83) هرگونه تماس در سطوح بلندپایه با سوریه را متوقف کرده است.
شیراک بارها سوریه را به همکاری نکردن با تیم بین المللی بررسی ترور نخست وزیر اسبق لبنان متهم و نقش این کشور را در لبنان محکوم کرده است.
بشار اسد درباره مسئولیت دمشق درترور رفیق حریری گفت : هیچ کس نمی تواند بدون دلیل، اتهام (علیه دمشق) وارد کند؛ خواه این فرد شیراک باشد یا فرد دیگر.
اسد افزود : کسی که سوریه را متهم می کند؛ باید برای اثبات آن دلیل و مدرک بیاورد؛ روابط میان دو کشور(سوریه وفرانسه) نباید بر اساس احساسات فردی مبتنی باشد؛ این اتهام( مبنی بر دست داشتن سوریه درترور حریری) کاملا مردود است.
از سوی دیگر، رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد : هرگز از حاکمیت خود در چارچوب دادگاه بین المللی صرف نظر نخواهیم کرد.
بشار اسد برمخالفت قاطع خود با حاضر شدن هر تبعه سوری به دادگاه بین المللی که قرار است متهمان به دست داشتن در ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان در آن محاکمه شوند؛ تاکید کرد.
اسد در ادامه گفتگو با شبکه فرانس 2 تصریح کرد : هر شخصی که در این قضیه دست داشته باشد؛ از نظر قانون سوریه خائن به شمار می آید و چنین فردی در یک دادگاه سوری محاکمه خواهد شد و مجازاتی که علیه وی اعمال خواهد شد به مراتب سخت تر و سنگین تر از هرگونه مجازاتی خواهد بود که در دادگاههای دیگر صادر خواهد شد.
رئیس جمهوری سوریه بار دیگر تاکید کرد: ما هرگز از حاکمیت خود چشم پوشی نخواهیم کرد.
سوریه بارها اتهامات وارده علیه خود مبنی بر دست داشتن در ترور رفیق حریری را رد کرده است؛ حریری در 14 فوریه 2005 در بیروت در پی یک انفجار مهیب کشته شد.
دمشق بارها تاکید کرده است : در صورت اثبات دست داشتن هر تبعه سوری در ترور رفیق حریری، این فرد باید در سوریه محاکمه شود.
این در حالی است که شماری از نمایندگان مجلس نمایندگان لبنان وابسته به طیف اکثریت موسوم به چهارده مارس روز گذشته در مقابل مجلس لبنان تجمع کردند و خواستار برگزاری جلسه مجلس به منظور تصویب طرح تشکیل دادگاه بین المللی برای محاکمه عاملان ترور رفیق حریری شدند.
نظر شما