به گزارش خبرگزاری مهر، فرح محمدی اظهار کرد: هواشناسی خوزستان تا پایان سال ۹۹ به دو ایستگاه هواشناسی فرودگاهی در شهرهای مسجد سلیمان و دزفول مجهز میشود. همچنین به دلیل درگیر بودن این استان با پدیده گرد و خاک چهار ایستگاه پایش گرد و خاک در شهرهای آبادان، بستان، ایذه و صفی آباد نصب و راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: هواشناسی خوزستان دارای ۲۰ ایستگاه سینوپتیک است که هشت ایستگاه آن به صورت ۲۴ ساعته و ۱۲ ایستگاه دیگر به صورت ۱۲ ساعته فعالیت میکنند. همچنین ایستگاه هواشناسی اهواز دارای تجهیزات جو بالاست که وضعیت پایش اطلاعات هواشناسی از سطح زمین تا سطوح فوقانی جو را انجام میدهد.
معاون فنی و پایش سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: طبق برنامه توسعه ۵ ساله ششم درصدد هستیم تعداد ایستگاههای هواشناسی در کل کشور را افزایش دهیم و از مهمترین برنامههای پیش رو هواشناسی خوزستان به روز رسانی رادار اهواز است چرا که رادار نقش تعیین کنندهای در پایش پدیدههای خرد مقیاس دارد.
محمدی از توسعه ایستگاه فرودگاهی آبادان به کت ۲ خبر داد و گفت: برای توسعه ایستگاههای هواشناسی علاوه بر اعتبارات ملی و استانی نیاز به جذب نیروی متخصص وجود دارد.
وی با اشاره به عدم وجود مجوزهای قانونی برای حفظ حریم ایستگاههای هواشناسی است، اظهار کرد: بر اساس استانداردهای سازمان جهانی هواشناسی ایستگاهها باید یک حریم مشخص داشته باشند ولی متأسفانه بعد از نصب و راه اندازی ایستگاه هواشناسی با ساخت و سازهایی غیر مجاز در اطراف ایستگاه مواجه میشویم که آن را از حالت استاندارد خارج میکند.
محمدی افزود: تجهیزات هواشناسی تکنولوژی بالایی دارند و امروزه با مشکل تأمین تجهیزات مواجه هستیم؛ هرچند امیدواریم با حمایت دولت و مجلس و با تأمین منابع بر مشکلات فائق یابیم.
وی در خصوص سامانه هشدار سیل در خوزستان اذعان کرد: سیستمهای هشدار سیل ممکن است به صورت فراگیر در کل کشور نباشد ولی در استانهای سیل خیز مانند خوزستان این سیستم وجود دارد و با همت همکاران در سازمان و پژوهشکده هواشناسی با پردازش مدلهای جوی و هیدرولوژی این امر به وقوع میپیوندد.
نظر شما