به گزارش خبرنگار مهر، چهار روز تعطیلات در پیش رو فرصتی را فراهم میکند تا بسیاری خانوادهها چمدانهایشان را برای سفری دلپذیر در پایان ماه مبارک رمضان ببندند اما در این میان دغدغه اقامت در یک مکان مناسب موضوعی است که بسیاری از خانوادهها با آن درگیر هستند.
پیدا کردن تور ارزان از آژانسهای معتبر و یا اقامت در هتلها شاید نیاز اندکی از گردشگران را رفع کند و عدهای هم برای جای خواب سراغ خانههای مسافر میروند؛ خانههای مسافر همان خانههایی با مالکیت خصوصی هستند که مالکان آن زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رعایت موازین بهداشتی و امنیتی واحدهای مسکونی خود را در اختیار میهمانان و مسافران قرار میدهند و با «خانه های استیجاری» که به صورت غیرقانونی نسبت به اسکان گردشگران اقدام میکنند متفاوت است.
اگرچه وجود این خانه مسافرها اعتراض جامعه هتلداران و مهمانپذیران را از ابتدا به همراه داشته و در این کسادی بازار گردشگری وجود این خانهها را طفیلی میدانند اما با کمبود هتلها و به ویژه در دوران پیک سفر قیمت مناسب خانههای مسافر میتواند پاسخگوی نیاز مسافران باشد.
مسئول توسعه اقامتگاههای بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار مهر ابراز داشت: «خانه مسافر» به خانههایی اطلاق میشود که زیر نظر سازمان میراث فرهنگی برای اقامت به گردشگران کرایه داده میشود و این دسته از واحدهای اقامتی با «خانه های استیجاری» که غیرقانونی محسوب میشوند متفاوت است.
کامران هارونی افزود: موضوع خانه مسافر با عنوان اماکن خصوصی و استیجاری در سال ۱۳۸۴ با مصوبهای از طرف هیئت دولت در ذیل آئین نامه تأسیسات گردشگری تدوین شد تا تأمین رفاه حال مسافران، بهبود و نظارت و کنترل خدمات به گردشگران فراهم شود، این مصوبه مجدداً در سال ۱۳۹۴ با عنوان «خانه مسافر» به مصادیق تأسیسات گردشگری افزوده شد.
کارشناس مسئول واحدهای اقامتی و پذیرایی میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر احترام به ذائقه مردم در انتخاب واحدهای اقامتی ابراز داشت: طرح مذکور از ابتدا موافقان و منتقدانی داشته است به نوعی که جامعه هتلداران و مهمانپذیران خانههای مسافر را تهدید اقتصادی تلقی میکنند اما در طول ۱۵ سال اخیر تمام تلاش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان ممانعت از ضرر و زیان به هتلها و مهمانپذیرها بوده است.
اعضای کمیته استانداردسازی و ساماندهی خانه مسافر تعیین شده است
وی اضافه کرد: کمیتهای در راستای استانداردسازی و ساماندهی خانه مسافر اعم از تعداد این خانهها، استاندارد صدور مجوز و چگونگی فعالیت آنها تشکیل و مقرر شده تا شهریور ماه ۹۸ این کمیته با تشکیل جلسات منظم در کنار کارشناسان ارشد گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری به تبیین استانداردهای مورد نیاز جهت چگونگی و نظارت بر این خانهها بپردازند.
هارونی با بیان به اینکه «خانه های مسافر» به صورت ساماندهی شده نیاز جامعه گردشگری است و هرگونه تلاشی برای حذف این گونه واحدهای اقامتی تلاشی ناموفق است، اظهار داشت: به نظر میرسد چنانچه خانههای مسافر به صورت فصلی و در دورههای زمانی مشخص به ویژه در ایام پیک سفر مانند تعطیلات پیش رو در عید فطر به فعالیت بپردازند کارایی بیشتری داشته باشند.
منازل استیجاری تنها در ایان نوروز مجاز به ارائه خدمات هستند
وی با اشاره به منازل استیجاری که در ایام نوروز توسط معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان در اختیار مسافران قرار میگیرد، تصریح کرد: این گونه واحدها در ایام نوروز مجاز به ارائه خدمات هستند و با توجه به درخواست جامعه هتلداران و مهمانپذیران نسبت به تحت پوشش قراردادن خانهها مقرر شد در جلسات کارشناسی موارد مورد بررسی قرار گیرد.
کارشناس مسئول واحدهای اقامتی و پذیرایی میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: خانههای استیجاری فعال در ایام نوروز در طول سال مجوز ارائه خدمات را ندارند اما متأسفانه در فضای مجازی و حتی به صورت فیزیکی به جذب مسافر اقدام میکنند و مسبب نارضایتیهایی در سطح جامعه شدهاند.
سامانه خانه مسافر درگاهی برای رزرو مکان مطمئن
وی با اشاره به سامانه «خانه مسافر» بیان داشت: مسافران میتوانند با مراجعه به این سامانه اطلاعات لازم درباره اقامت گاههای مورد نیاز برای سفر را کسب کنند.
هارونی اضافه کرد: هدف اصلی این سامانه معرفی اقامتگاههای مورد نیاز و ایجاد دسترسی آسان برای مسافران است؛ در همین خصوص هم متأسفانه سامانههای رزرواسیون واحدهای غیرمجاز را تبلیغ میکنند و به جذب مسافر اقدام میورزند که غیرقانونی است.
وی افزود: با توجه به اینکه اکثر هتلها در مرکز شهر اصفهان متمرکز هستند و برخی از شهرستانها فاقد هتل و مراکز مهمانپذیر است گردشگران، خانههای مسافر را به علت دسترسی بیشتر و قیمت مناسبتر در اولویت انتخاب قرار میدهند.
هتلداران با مخاطبان سایر مکانهای اقامتی متفاوت هستند
کارشناس مسئول واحدهای اقامتی و پذیرایی میراث فرهنگی استان اصفهان با تذکر به اینکه مخاطبان جامعه هتلداران با مخاطبان سایر مکانهای اقامتی متفاوت هستند، اظهار داشت: رفاه حال گردشگران هدف نهایی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان است و تا جایی که امکان دارد باید به نیازهای اقشار مختلف جامعه پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: با ساماندهی منسجم و دقیق خانههای مسافر میتوان نیاز جامعه هتلداران و مهمانپذیران را تأمین کرد و هم در جهت رفاه حال گردشگران گام برداشت.
هارونی افزود: خانه مسافر نیاز جامعه گردشگری است و در مسیر اصفهان باید در جهت ساماندهی خانه مسافر و برچیدن خانههای استیجاری غیرقانونی اهتمام ورزید تا چرخهای صنعت گردشگری در مسیر درست بچرخد.
خانههای مسافر در کنار اقامتگاههای سنتی و بوم گردی در کاشان مورد استقبال گردشگران واقع شده است
کارشناس مسئول واحدهای اقامتی و پذیرایی استان اصفهان با اشاره به اینکه شهرستان کاشان رتبه دوم جذابیتهای گردشگری برای مسافران را دارد ابراز داشت: شهرستان کاشان با تنوع جاذبههای گردشگری اعم از تاریخی و فرهنگی، طبیعی و زیارتی مورد علاقه مسافران داخلی و خارجی است.
وی ادامه داد: خانه مسافرهای کاشان زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی ایران گردی، جهانگردی و وابسته به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان است و با حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری و سرمایه گذاری بخش خصوصی خانههای قدیمی به مراکز گردشگری تبدیل شده و مورد استقبال شایان مسافران قرار گرفته است.
هارونی ابراز داشت: در مصادیق ۱۶ گانه واحدهای اقامتی مراکز هتل، مهمانپذیر، بوم گردی و خانه مسافر نام برده شده است اما واحدهای دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مانند مهمانپذیرها و واحدهای بوم گردی میتوانند برای جذب گردشگران خارجی از عنوان هاستل استفاده کنند.
نظر شما