به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، "سموئل بودمن" در سخنانی مداخله جویانه گفت : سه کشور پاکستان، هند و ایران که برای انتقال گاز ایران به هند در حال گفتگو هستند، آن را کنار بگذارند.
وی مدعی شد: به باور ما این پروژه می تواند به ایران برای توسعه تسلیحات هسته ای کمک کند و ما نیاز داریم تا آن را متوقف کنیم.
بودمن که به هند سفر کرده است؛پس از نشستی در بمبئی که از سوی گروه "همکاری هسته ای هند و آمریکا" ترتیب یافته در جمع خبرنگاران گفت: من نگرانی ایالات متحده درباره این پروژه را به مقامهای ارشد هند اعلام کردم.
وی همچنین در تلاش برای همراه کردن هند با سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران گفت که کشورش در تلاش است تا توافق هسته ای هند و آمریکا نهایی شود.
به گزارش مهر،"جرج بوش" رئیس جمهور آمریکا در دوم مارس سال 2006 در سفر خود به دهلی نو، با "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند به توافقی دست یافت که پایه های آن در 18 ژوئیه سال 2005 شکل گرفت و بر اساس آن آمریکا متعهد شد تا به هند تکنولوژی هسته ای غیر نظامی بدهد.
این توافق چندی بعد از سوی کنگره آمریکا تصویب شد و بوش آن را امضا کرد، اما ایالات متحده برای نهایی کردن این توافق درخواستهایی را از هند در بعد داخلی فناوری هسته ای این کشور و همچنین در بعد سایر همکاریهای این کشور با دیگران دارد که محدود کردن همکاری هند با دیگران به ویژه همکاری این کشور با ایران در زمینه انرژی از آن جمله است.
در گزارشی دیگر درباره گفتگوهای مربوط به خط لوله گاز اعلام شده است که اختلافاتی بین هند و پاکستان در خصوص نرخ ترانزیت درخواستی از سوی پاکستان بروز کرده اما "مختار احمد" مشاور انرژی "شوکت عزیز" نخست وزیر پاکستان ابراز اطمینان کرده است که این اختلافات حل خواهد شد.
طرح ابتدایی این پروژه 7 میلیارد دلاری به سال 1979 باز می گردد، اما شروع جدی تر بحث صادرات گاز ایران به هند در اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که با کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی پارس جنوبی در سال 1988 تلاش های ایران نیز برای افزایش صادرات گاز به صورت LNG یا انتقال گاز از طریق احداث خطوط لوله به اقصی نقاط جهان افزایش یافت.
این خط لوله با طول 2 هزار و 670 کیلومتر طول در عمق 1تا 5/1متری زیر سطح زمین که می تواند روزانه بیش از یک صد میلیون متر مکعب گاز را از ایران به این دو کشور منتقل نماید؛ بنادر عسلویه ایران در خلیج فارس، گوادرو کراچی در جنوب شرقی و جنوب مرکزی پاکستان را به هم متصل کرده و با امتداد مستقیم به یکی از نقاط مرزی هند خواهد رسید. مدت پیشنهادی برای امضای قرار داد این پروژه 25 سال است که تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است .
نظر شما