ثارالله انکوتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری نخستین سوگواره ملی تعزیه در روستای ده زیار اظهار داشت: سوگواره تعزیه ده زیار تاکنون در شش دوره استانی برگزار شده و امسال در هفتمین دوره برگزاری به صورت ملی برگزار می شود.
دبیر اجرایی نخستین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با بیان اینکه آئین تعزیه خوانی یک مراسم مردمی و خودجوش است که توسط مردم اداره و برگزار می شود گفت: این نگاه به رویدادهای مذهبی بسیار ارزشمند است اما وقتی کار قرار است به سطح ارتقای تعزیه استان کمک کند، شایسته است که از سوی ادارات فرهنگی هنری مربوطه حمایت شود.
وی با اشاره به اینکه تعزیه تنها هنر دینی جهان اسلام است و اگر به زیبایی هر چه تمام اجرا شود در ترویج معارف اسلامی و قرآنی بسیار موثر خواهد بود افزود: برگزاری سوگواره های تخصصی تعزیه می تواند در افزایش توانایی تعزیه خوانان و شبیه خوانان استان مفید بوده و سطح کیفی تعزیه را بالا ببرد.
انکوتی با بیان اینکه متاسفانه مسئولان دستگاه های فرهنگی به بهانه امام حسینی بودن این هنر آئینی از هزینه کردن برای رشد آن سر باز می زنند تصریح کرد: اگر قرار باشد شاهد افزایش کیفیت تعزیه باشیم باید به آموزش آن توجه شود و هر امری بدون آموزش مناسب رشد پیدا نمی کند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری کارگاه های آموزشی در حاشیه برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار از دست آوردهای مهم این سوگواره است تاکید کرد: سوگواره تعزیه ده زیار یک سوگواره کاملاً تخصصی بوده و با حضور اساتید و پیشکسوتان تعزیه کشوری برگزار می شود.
دبیر اجرایی نخستین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با بیان اینکه انتخاب موضوع سوگواره در هر دوره و اینکه گروه های شرکت کنندگان در سوگواره همه باید یک مجلس تعزیه را اجرا کنند گفت: این اقدام باعث می شود گروه های تعزیه هر شب یک کار را ببینند و نسبت به عیوب اجرای خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه تعزیه خوان نیاز به آموزش و تمرین در تمام طول سال است و نباید اجرای تعزیه را فقط به ایام محرم و صفر معطوف کنیم افزود: اگر در طول سال به این آئین بها ندهیم و تمرین نداشته باشیم قطعاً در ایام محرم و صفر شاهد اجراهای بی کیفیتی هستیم که متاسفانه کم هم نیست.
انکوتی با بیان اینکه سوگواره تعزیه ده زیار هیچ حامی مالی ندارد گفت: این سوگواره کاملاً مردمی برگزار می شود و برای توسعه آن نیازمند کمک هستیم، برگزاری این سوگواره توسط تعدادی از جوانان ولایی و عاشق اهل بیت (ع) هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) روستای ده زیار انجام می شود و همه ساله از زمان برگزاری سوگواره تا سال بعد زیر بار قرض و وام هستند.
وی با اشاره به اینکه مردم در برگزاری سوگواره مشارکت خوبی دارند افزود: اما این مشارکت تنها در پذیرایی از گروه های تعزیه و شرکت کنندگان در برخی از شبهای برگزاری سوگواره معطوف می شود و در سایر هزینه ها مانند ایاب و ذهاب گروه های شرکت کننده، حق الزحمه هیئت داوران و ایاب و ذهاب آنها، فضا سازی محل برگزاری سوگواره، تبلیغات محیطی، جوائز برگزیدگان و حتی اجاره صندلی مشکلات زیادی داریم.
دبیر اجرایی نخستین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با بیان اینکه خوشبختانه در طول چند سال برگزاری سوگواره تعزیه در ده زیار توانستیم اهمیت برگزاری آن و اثرگذاری سوگواره را در بین مسئولان استان نشان بدهیم تصریح کرد: جلسه برنامه ریزی سوگواره ملی تعزیه ده زیار به ریاست معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان و با حضور جمعی از مدیران استانی برگزار شد و امیدواریم اجرای مصوبات این مجلس در برگزاری هر چه باشکوهتر برگزار شدن سوگواره کمک کند.
وی با تقدیر از استاندار کرمان به جهت پیگیری تشکیل جلسه برنامه ریزی سوگواره ملی تعزیه ده زیار در استانداری کرمان گفت: این نگاه استاندار کرمان شایسته تقدیر است و امیدواریم که تعزیه ده زیار زمینه گردشگری مذهبی در روستا را فراهم و باعث رونق اقتصادی مردم روستا در آینده شود.
گفتنی است نخستین سوگواره ملی تعزیه ده زیار ۲۲ خرداد الی دوم تیرماه امسال با حضور گروه های برگزیده تعزیه کشوری و استانی در سقاخانه و دارالشفای حضرت ابوالفضل (ع) روستای ده زیار برگزار می شود.
نظر شما