به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری پی تی آی،"مرلی دئورا" وزیر نفت هند گفت : با وجود تردیدهایی که درباره مشارکت کشورش در پروژه خط لوله گازی به سبب فشارهای آمریکا وجود دارد؛ دهلی بر ادامه همکاری خود در پروژه 2/7 میلیارد دلاری ادامه می دهد.
دئورا گفت: هیچ مشکلی(برای ادامه مشارکت هند) نمی بینم ؛ هیچ کشوری نمی تواند مانع از مشارکت هند دراین پروژه شود و ما به ادامه آن متعهد هستیم.
طرح ابتدایی این پروژه 2/7 میلیارد دلاری به سال 1979 بازمی گردد، اما شروع جدی تر بحث صادرات گاز ایران به هند در اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که با کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی پارس جنوبی در سال 1988 تلاش های ایران نیز برای افزایش صادرات گاز به صورت LNG یا انتقال گاز از طریق احداث خطوط لوله به اقصی نقاط جهان افزایش یافت.
این خط لوله با طول 2 هزار و 670 کیلومتر طول در عمق 1تا 5/1متری زیر سطح زمین که می تواند روزانه بیش از یک صد میلیون متر مکعب گاز را از ایران به این دو کشور منتقل نماید؛ بنادر عسلویه ایران در خلیج فارس، گوادرو کراچی در جنوب شرقی و جنوب مرکزی پاکستان را به هم متصل کرده و با امتداد مستقیم به یکی از نقاط مرزی هند خواهد رسید. مدت پیشنهادی برای امضای قرار داد این پروژه 25 سال است که تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است .
وزیر نفت هند در عین حال گفت : به سبب وجود اختلافات بین ایران، پاکستان و هند درباره قیمت گاز و ترانزیت از پاکستان، نمی تواند چارچوبی زمانی برای این پروژه ارائه کند، وی درعین حال افزود: مشاورانی که برای این کار به کار گمارده شده اند آماده می شوند تا گزارشی قابل انجام در این باره ارائه کنند.
این اظهارات یک روز پس از آن مطرح می شود که "سموئل بودمن" وزیر انرژی آمریکا که سرگرم دیدار از دهلی نو است، مخالفت کشورش را با مشارکت هند در این پروژه اعلام کرد.
آمریکا به این بهانه که این پروژه می تواند امکانات مالی لازم را برای ادامه برنامه هسته ای صلح آمیز در اختیار تهران قرار دهد، با مشارکت هند و پاکستان در آن مخالفت می کند.
نظر شما