به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "پرناب موخرجی" امروز در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد: هند درصدد است تا خط لوله گاز ایران- پاکستان- هند موسوم به خط لوله صلح را احداث کند و مخالفت های آمریکا در این زمینه هیچ تاثیری در روند این کار ندارد.
وزیر خارجه هند که با شبکه NDTV هند مصاحبه می کرد در ادامه افزود : گفتگوهای مربوط به احداث این خط لوله هم اکنون در حال پیگیری است و زمانی که به ایران سفر کرده بودم به مقامات این کشور اعلام کردم که هند تمایل زیادی برای احداث این خط لوله دارد.
بر اساس گفته های موخرجی مذاکرات هم اکنون در مورد قیمت گاز انتقالی از ایران به پاکستان و هند در حال انجام است.
در همین رابطه وزیر نفت هند نیز چندی پیش اعلام کرده بود که مذاکرات مربوط به احداث خط لوله صلح در حال پیگیری است.
لازم به ذکر است وزیر خارجه هند در ماه گذشته میلادی به منظور مذاکره با مقامات ایرانی به تهران سفر کرده بود.
یادآور می شود طرح ابتدایی طرح خط لوله صلح که بیش از 7 میلیارد دلار تخمین زده شده است به سال 1979 باز می گردد، اما شروع جدی تر بحث صادرات گاز ایران به هند در اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که با کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی پارس جنوبی در سال 1988 تلاش های ایران نیز برای افزایش صادرات گاز به صورت LNG یا انتقال گاز از طریق احداث خطوط لوله به اقصی نقاط جهان تشدید گردید.
این خط لوله با 2 هزار و 670 کیلومتر مسافت درعمق 1تا 5/1متری زیر سطح زمین می تواند روزانه بیش از یکصد میلیون متر مکعب گاز را از ایران به این دو کشور منتقل نماید و بنادرعسلویه ایران در خلیج فارس، گوادرو کراچی در جنوب شرقی و جنوب مرکزی پاکستان را به هم متصل کرده و با امتداد مستقیم به یکی از نقاط مرزی هند خواهد رسید. مدت پیشنهادی برای امضای قرار داد این پروژه 25 سال است که تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است .
هرچند سه کشور ایران، پاکستان و هند تمایل زیادی به احداث این خط لوله دارند اما وجود مشکلاتی از قبیل فشارهای واشنگتن بر دهلی نو مبنی بر انصراف از احداث این خط لوله تا کنون مانع از اجرایی شدن آن شده است.
نظر شما