۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۳۷

معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان:

ظرفیت های هنر تعزیه کرمان تقویت شود

ظرفیت های هنر تعزیه کرمان تقویت شود

کرمان - معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان بر لزوم تقویت ظرفیت های تعزیه این استان گفت: تعزیه یک هنر مردمی است و مردم خود جوش و با ایمان و عشق این سوگواره را برگزار می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید محمدی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری پیرامون برگزاری نخستین سوگواره ملی تعزیه امام (ره) روستای ده‌زیار کرمان با اشاره به اینکه هفتمین سوگواره ای است که به همت دوستان روستای ده زیار برگزار می‌شود، اظهار کرد: اهمیت این هنر و آئین بر کسی پوشیده نیست و در فرهنگ عامه مردم، جزو اصیل‌ترین هنرها است و هنرمندان این عرصه با ایمان و عشق و اعتماد وارد این عرصه می‌شوند و کار می‌کنند.

وی ابراز داشت: تعزیه رویداد مهمی است که مردم با عشق و علاقه این هنر را می‌بینند و نوعی عزاداری سنتی هم محسوب می‌شود، کرمان یکی از استان‌هایی است که در هنر تعزیه دارای سابقه طولانی است.

معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه در کرمان ظرفیت‌های بزرگی در تعزیه وجود دارد، افزود: از نظر جامعه متدین و مذهبی آئین تعزیه مردمی است و تا به امروزهم به همین شکل کار پیش رفته است و یک هنر خود جوش است که باید به این هنر اهمیت داد.

وی با تاکید بر اینکه تعزیه یک هنر مردمی است گفت: مردم روستای ده زیار عاشقانه و با یک شور خاصی برنامه معنوی را مربوط به خودشان می‌دانند و این سوگواره همه ظرفیت تعزیه استان نیست بلکه ده‌ها گروه و هیئت عاشقانه با سلوک دینی، مردمی و خود جوش برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار گفت: روستای ده زیار یک گروه تعزیه فعال دارد و چندین سال است به نسبت به برگزاری این سوگواره تعزیه اقدام کرده است.

ثارالله انکوتی با اشاره به اینکه همه برنامه‌ها در مرکز نباشد و در روستاها هم برود گفت: در برنامه‌ها و مراسم روستای ده زیار و سایر روستاها از برنامه‌ها بی نصیب بودند و مسلماً نباید همه برنامه‌ها در مرکز استان برگزار شود و هرساله میزبان سه هزار نفر جمعیت برای دیدن تعزیه در روستا را داشته‌ایم.

وی گفت: در روستای ده زیار شاهد حضور تعزیه خوانان در سراسر کشور هستیم که شش دوره سوگواره استانی برگزار کردیم و از سوگواره سوم سوگواره تخصصی برگزار شد و تمام گروه‌ها ملزم به اجرای یک مراسم تعزیه بودند.

انکوتی با اشاره به اینکه امسال موضوع سوگواره شهادت مسلم ابن عقیل است گفت: بعد از شش دوره مجالس، تعزیه آسیب زدایی و تحریف زدایی شده است.

وی با توجه به اینکه روستای ده زیار می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری مذهبی انتخاب شود، گفت: در استان کرمان روستاها و مناطق تعزیه خیز زیادی داریم و به روزهای تاسوعا و عاشورا و اربعین است.

وی گفت: بیش از ۳۰ اثر از استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، اراک، قزوین، مازندران، فارس و کرمانشاه اثر فرستادند.

دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار گفت: شهر کرمان گروه تعزیه ندارد، امسال در نخستین سوگواره ملی برای اینکه گروه‌های انسانی را داشته باشیم و بیشتر از ظرفیت آنها استفاده کنیم با توجه به محدودیت زمانی از اصفهان، خراسان رضوی، اراک، قزوین، تهران و پنج گروه از استان کرمان انتخاب شده‌اند و سوگواره از ۲۲ خرداد تا ۲ تیر از ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه بتا ۲۲ و ۳۰ دقیقه برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این کار را مردم را اجرا می‌کنند افزود: تعزیه خوانان کشوری اسماعیل محمدی از پیشکسوتان، عباس صالحی از بهترین نوازندگان موسیقی تعزیه ایران و مسعود گنجعلی خان حاکمی مدرس دانشگاه که به عنوان داور انتخاب شده‌اند.

انکوتی با اشاره به اینکه تعزیه یک هنر از کل هنرها است، گفت: هر شب ۲۵ درگیر اجرا هستند، ۲۰ نفر تعزیه خوان و پنج نفر درگیر موسیقی این تعزیه هستند، در مجموع ۳۰۰ نفر تعزیه خوان در این دوازده شب اجرا را برعهده دارند.

کد خبر 4637854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha