به گزارش خبرنگار مهر، عباس صوفی پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص شکل گیری شورای اجتماعی محلات همدان گفت: شکلگیری شورای اجتماعی محلات پس از گذشت روند قانونی کار، وضعیت عملیاتی به خود گرفته تا با اجرای این طرح، روحی تازه را در کالبد مدیریت شهری، شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: شورای اجتماعی محلات به صورت آزمونه در ۴ محله شهر همدان با هدف مشارکت شهروندان در حوزههای مختلف مدیریت شهری و در راستای ارتقای کمی و کیفی خدمات راهاندازی شد که امید است این مهم، بسط و گسترش پیدا کند.
صوفی با بیان اینکه تشکیل شورای اجتماعی محله در محلات کوی شهید مدرس، جولان، محمدیه و کوثر مدنظر قرار گرفته است؛ افزود: دبیرخانه مرکزی شوراهای اجتماعی محلات به عنوان سیاستگذار در مرکز همایشهای قرآنی و بینالمللی شهر و دبیرخانههای عملیاتی نیز در مناطق و نواحی شهرداری همدان مستقر هستند.
شهردار با اشاره به برنامهریزیهای آموزشی دبیرخانه مرکزی شوراهای اجتماعی محلات، عنوان کرد: محوریت این آموزشها شامل آشنایی با مبانی مدیریت شهری، دستورالعمل شوراهای اجتماعی محلات، کار گروهی، ارتباط موثر و برنامهریزی محلی است که در ۲ گروه کارکنان شهرداری و اعضای شورایهای اجتماعی محلات پیش از آغاز به کار رسمی این شوراها، برگزار میشود.
صوفی بیان کرد: این امور نشان میدهد که بهترین حالت ممکن وضعیت این شورا در شناسایی بهتر مشکلات محله، انگیزه داوطلبانه بودن عضویت در شورا، اعتماد مردم به شهرداری، همافزایی بین دستگاههای خدماترسان در محلات، هویت اجتماعی و احساس تعلق و برنامههای مرتبط با وضعیت محله است.
حضور دیگر دستگاههای دولتی و دیگر نهادها موجب همافزایی در تصمیمگیریها است
وی با بیان اینکه حضور دیگر دستگاههای دولتی و دیگر نهادها موجب همافزایی در تصمیمگیریها و افزایش رضایت مندی شهروندان خواهد شد؛ از همه آنان دعوت کرد تا در اجرای این طرح همقدم با شهرداری، مشارکت داشته باشند.
شهردار ادامه داد: شهرداری همدان در قالب تفاهمنامهای با سازمان های آموزشوپرورش، بسیج، نیروی انتظامی، کمیته امداد و دانشگاه علوم پزشکی استان به منظور اتخاذ تصمیمات بهتر، نمایندگان این دستگاهها و نهادها را در شورای اجتماعی محلات به عضویت درآورده است که در آینده نزدیک دیگر سازمانها نیز در جمع این شورا قرار خواهند گرفت.
صوفی با اشاره به اهمیت شورای اجتماعی محله به عنوان نهادی تازه تأسیس از نظر رویکرد مشارکتی جدید و متفاوت؛ عنوان کرد: در این اقدام به دنبال تقویت جلب مشارکتهای مردمی محله در راستای رویکرد نوین در مشارکت شهروندی با توجه به وضعیت شورای اجتماعی محلات هستیم که به دلیل شکل ساختاری، برنامهها و مصوبات از الگوی نوینی تبعیت میکند.
وی با تأکید بر اینکه همواره به دنبال تقویت بیشتر مشارکت شهروندان در تصمیمات شهری بودهایم؛ گفت: بهرهمندی از دیدگاه و مشارکت مردم در ارتقای سطح کیفی خدماترسانی مدیریت شهری مهمترین اصل در شکلگیری این شورای محلی است.
شهردار همدان یادآور شد: با توجه به اینکه شهرداری نهادی اجتماعی و خدماتی است، حضور داوطلبانه شهروندان در قالب شورای اجتماعی محله به عنوان مهمترین محرک با رویکرد تعامل بیشتر در راستای رسیدن به شهری آرمانی، زیبا، مدرن و آباد مدنظر ما بوده و هست.
صوفی تأکید کرد: شهرداری همدان باید با اتکا به مشارکت شهروندان و با بهرهگیری از منابع مردمی، شهر را اداره و طرحهای شهری را اجرا کند.
نظر شما