به گزارش خبرنگار مهر، معاون فرهنگی ارشاد اسلامی فارس در نشست خبری این جشنواره که ظهر دوشنبه برگزار شد، گفت: امسال غلامرضا کافی دبیر تخصصی جشنواره ملی شعر رضوی است.
مهدی امیدبخش با اشاره به پیشینه جشنواره از ۱۶ سال پیش که فارس از استانهای پیشرو بوده، گفت: به همراه یزد و خوزستان به پیشنهاد بنیاد بین المللی امام رضا (ع) از دومین دوره در این رویداد مشارکت کرده ایم.
وی با توجه به پیشینه استان فارس در زمینه برگزاری بخش هنرهای تجسمی جشنواره رضوی اظهار کرد: میزبان بخش تجسمی امام رضا (ع) و دو دوره میزبان جشنواره شعر اقوام رضوی بودیم.
امیدبخش با توجه به پیشینه ادبی شیراز گفت: برای اولین بار میزبان اولین جشنواره ملی شعر رضوی هستبم.
معاون فرهنگی ارشاد فارس، تصریح کرد: احساس میکنیم با توجه به اهمیت موضوع و حضور بزرگان ادبی جشنوارهای تخصصی با نگاهی متفاوت داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به ابعاد جشنواره شعر رضوی گفت: خوشبختانه در این جشنواره ۴ قالب شعری از جمله غزل، دوبیتی، مثنوی و رباعی در نطر گرفته شده است.
امیدبخش به لحاظ سطح جوایز هم گفت: با توجه به رویکردی که جشنواره دارد تا انتظار شاعران برآورده شود؛ برای هر قالب شعری نفرات اول ۴ میلیون تومان، نفرات دوم ۳ میلیون تومان و نفرات سوم ۲ میلیون تومان جایزه دریافت میکنند.
به گفته معاون فرهنگی ارشاد فارس، تا ۲۰ خرداد آخرین مهلت ارسال اثر به جشنواره بود که با توجه به استقبال تصمیم گرفته شد تا ۵ تیرماه تمدید شود.
این در حالیست که امیدبخش با اشاره به اینکه ۱۰ تیر اعلام نتایج هفدهمین جشنواره شعر رضوی به میزبانی شیراز اعلام میشود از برگزاری آئین اختتامیه در ۲۰ تیرماه خبر داد.
وی در عین حال گفت: امسال به پیشنهاد غلامرضا کافی پیش از شروع جشنواره و اختتامیه، استان را به ۴ منطقه تقسیم کردیم و ۴ پیش جشنواره که بتواند ظرفیت استان را بسنجد در ۴ شهرستان برگزار میشود که میزبان شعر منطقهای هستند.
امیدبخش با بیان اینکه شهرستان گراش ۱۵ تیرماه به عنوان مرکز جنوب فارس نخستین پیش جشنواره را برگزار میکند، افزود: ۱۶ تیرماه شهرستان کازرون به عنوان مرکز غرب استان فارس، شهرستان آباده ۱۷ تیرماه به عنوان مرکز شمال استان و شهرستان فسا به عنوان مرکز منطقه شرق ۱۸ تیرماه میزبان پیش جشنواره چهارم است.
معاون فرهنگی ارشاد فارس برگزاری برنامههای یادشده را با توجه به برون سپاری و سنجش ظرفیتهای شهرستانها ارزیابی کرد و افزود: این حرکت، نوید برگزاری جشنواره در شهرستانها را در سالهای آینده میدهد.
وی در عین حال یادآوری کرد: بخش پیش جشنواره در جهت آسیب شناسی شعر آئینی و محک زدن شهرستانها ایجاد شد، هرچند در طول سال هم جشنوارههای منطقهای داریم اما شناخت ما را به روز میکند.
نظر شما