۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۴۲

فرماندار سردشت:

شاخص بیکاری در شهرستان مرزی سردشت کاهش یابد

شاخص بیکاری در شهرستان مرزی سردشت کاهش یابد

ارومیه – فرماندار سردشت گفت: سردشت به عنوان نخستین شهر شیمیایی شده جهان دین خود را در انقلاب و هشت سال دفاع مقدس به نظام ادا کرده باید شاخص بیکاری در این منطقه کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، اقصی نخشی پور سه شنبه شب در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی مهاجرت و بالا بودن آسیب های اجتماعی در کنار مشکلات اقتصادی سردشت را ناشی از بیکاری عنوان کرد و افزود: و ضرورت دارد با توجه به شاخص بیکاری‌ها و آسیب های اجتماعی در این شهرستان مرزی شاهد رونق اقتصادی در این منطقه باشیم.

وی با بیان اینکه سردشت با شاخص بیکاری بالای ۲۳ درصد شاهد مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی ناشی از این وضعیت است ادامه داد: بازگشایی بازارچه مرزی اشکان و توجه به رونق اقتصادی بازارچه مرزی کیله سردشت می توان بخشی از مشکلات بیکاری و اقتصادی را رفع کرد.

فرماندار سردشت با اشاره به اوضاع اقتصادی کشور و تحریم های ظالمانه استکبار جهانی تاکید کرد: ظرفیت استانها و شهرهای مرزی از جمله سردشت برای توانمندسازی مرزی و برون رفت از تحریم‌ها باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

نخشی پور سردشت دارای ۱۱۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق بوده و به عنوان ظرفیتی برای تجارت و صادرات مطرح است اضافه کرد: این شهرستان هم اکنون بیشترین حجم مبادلات مرزی استان و حتی کشور با عراق را به خود اختصاص داده است.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خواستار حل مشکلات مناطق مرزی از جمله سردشت شد و گفت: خواسته به حق شهروندان مرزنشین به خصوص در شهرهای سردشت و پیرانشهر شامل حذف ثبت سفارش برای کولبران، منشا ارزی و تامین زیرساخت های معابر کولبری مدیریت شده، احیا شوند.

رسول خضری با بیان اینکه از زمانی که معابر مرزی مسدود و کارت‌های الکترونیکی مرزی به سبب نبود زیرساخت‌ها تحویل شده، کولبران و خانواده هایشان تا شعاع ۲۰ کیلومتری منتفع نشدند افزود: همچنین باید شعاع ۲۰ کیلومتری مرزی به ۳۰ کیلومتر افزایش پیدا کند تا کل شهرستان های مرزی سردشت و پیرانشهر از این بحث منتفع شوند که در شرایط حاضر قسمت بیشتر این دو شهرستان را فرا نمی گیرد.

وی با بیان اینکه اقلیم کردستان به عنوان مصرفی‌ترین بازار خاورمیانه ظرفیت خوبی برای صادرات کشور است، گفت: در سالی که مقام معظم رهبری به نام رونق تولید نامگذاری کرده‌اند بهترین گزینه توسعه بازارچه‌های مشترک مرزی است.

وی در رابطه با رسمی شدن مرز کیله سردشت نیز گفت: این موضوع در دستور کار دو کشور ایران و عراق قرار دارد و حتی زیرساخت‌ها از سوی کشورمان فراهم شده و عزم جدی وجود دارد البته طرف عراقی هم تاکید دارد که این مهم یکی از ظرفیت‌های خوب اقتصادی و تجاری به شمار می‌رود.

جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) شمالغرب کشور نیز در این نشست گفت: قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) مسؤولیت حاکمیتی در این منطقه داشته و یگان‌های واجا، ناجا، مرزبانی و سپاه را تحت کنترل خود دارد و ماموریتی که به آن ابلاغ شده ایجاد امنیت پایدار و مردمی است.

مجید ارجمندفر با بیان اینکه بخشی از موضوع پایداری امنیت وابسته به وضعیت معیشت و اشتغال مردم این منطقه است افزود: بازارچه‌های مرزی و کولبری مدتی است که تعطیل هستند و اگرچه دولت مصوباتی در این خصوص داشته اما به اصلاح نیاز دارد که با نکته سنجی و نیازمندی‌های منطقه باید مورد نظر قرار گیرند.

کد خبر 4638583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha