۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۱۵

نماینده دادستان تهران:

اعمال فشار امامی به غندالی برای انتصاب یک مدیرعامل

اعمال فشار امامی به غندالی برای انتصاب یک مدیرعامل

نماینده دادستان تهران گفت: حسب اظهارات موجود در پرونده، محمد امامی به غندالی برای انتصاب محمدرضا خانی به عنوان مدیرعامل بانک سرمایه، اعمال فشار داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول امیر قهرمانی نماینده دادستان تهران با حضور در جایگاه، به قرائت کیفرخواست ۸ نفر از مدیران بانک سرمایه پرداخت و گفت: بانک سرمایه به عنوان اولین بانک خصوصی، با سرمایه بسیار بالا، کار خود را با سرمایه ۳۵۳۵ هزار میلیارد آغاز کرد. صندوق ذخیره فرهنگیان و گروه ریخته‌گران، از سهامداران عمده این بانک بودند که نتیجه آن، عدم ثبات مدیریتی و اعمال نفوذ مجموعه فوق، به منظور ارائه تسهیلات غیرقانونی بود.

وی ادامه داد: مدیران و کارکنان بانک سرمایه به عنوان بانک خصوصی، امین و وکیل این بانک بوده و ملزم به مصرف وجوه بانک در راستای اعطای تسهیلات از طرق قانونی بودند، اما پیرو تبانی با برخی تسهیل‌گیرندگان، موجب اتلاف وجوه منابع بانکی شدند که این موضوع تحت عنوان «خیانت در امانت» قابل تعقیب است. همچنین با توجه به کلان بودن تسهیلات، مدیران بانک سرمایه اخلال در نظام اقتصادی را مرتکب شدند.

قهرمانی با بیان اینکه نقش ۸ نفر از اعضای هیئت مدیره در وقوع تخلفات بانکی قابل توجیه نیست، گفت: یاسر ضیایی، محمدرضا خانی، محمد هادی، مهرداد باقری، علیرضا حیدرپور، خادم و خیرالله بیرانوند و همچنین پرویز احمدی از جمله اعضای هیئت مدیره هستند که کیفرخواست آنها قرائت می‌شود.

نماینده دادستان تهران افزود: نامبردگان صدها میلیارد تومان از اموال بیت‌المال را در اختیار برخی افراد سودجو از جمله گروه ریخته‌گران قرار دادند و موجبات اتلاف منابع بانکی را فراهم کردند. حسب تحقیقات، وجوه موضوع تسهیلات به جای آنکه صرف اشتغالزایی شود، صرف امورات شخصی از جمله خرید ماشین‌های لوکس، املاک و آپارتمان‌های مختلف شده است. علم به مؤثر بودن اقدامات این افراد، مفروض است و اقدامات آنها مشمول اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق نظام پولی و بانکی می‌شود.

وی به نقش محمدرضا خانی از مدیران ارشد بانک سرمایه اشاره و تصریح کرد: وی متولد سال ۵۱، کارمند قبلی بانک مسکن، دارای تحصیلات دکتری، دارای قرار منع اشتغال است که با صدور حکم بازداشت موقت، در زندان به سر می‌برد. وی از تاریخ ۱۶/‏۰۱/‏۹۵‬ تا ۹۶/۲/۲۳ مدیرعامل بانک سرمایه بوده است. وی در خصوص ارائه تسهیلات به ۱۱ شرکت، منجر به حیف و میل سرمایه بانک به میزان ۹۴ هزار میلیارد و ۸۰۴ میلیون تومان شده است.

نماینده دادستان تهران گفت: کلیه تسهیلات پرداختی متهم در فقره مشکوک‌الوصول قرار می‌گیرد. شرکت‌های توسعه پایدار قشم، سایه‌گستر، هواپیمای سهند آسیا و چندین شرکت دیگر، از جمله شرکت‌هایی است که خانی از طرف تهاتر، گران‌نمایی و تسهیلات غیرمجاز پرداخت کرده است. خانی همچنین به تحصیل دو فقره به مبالغ ۲۱۶ و ۱۰۸ میلیون تومان از طریق شرکت سایه‌گستر که زیرمجموعه بانک سرمایه است، اقدام کرده است. وی همچنین متهم به مشارکت در ۱۳ فقره خیانت در امانت به مبلغ ۱,۳۳۹ میلیارد و ۴ میلیون تومان است.

قهرمانی همچنین به دیگر اتهامات این متهم اشاره کرد و گفت: خانی به دریافت فرش‌هایی نفیس از فرش عظیم‌زاده، پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان به شخصی به نام قاسم خلیلی برای خرید خودرو برای برادرزاده‌اش، متهم است. لازم به ذکر است پرونده متهم در خصوص تسهیلات ارزی پرداختی به شرکت‌های پترومال در دادسرا مفتوح به رسیدگی است.

وی ادامه داد: فساد بانک سرمایه در زمان وی افشا شده بود و برخی متهمان از جمله قندالی بازداشت شده بودند به همین منظور متهم خانی و دیگر اعضای هیئت مدیره به منظور دور زدن نهادهای نظارتی، سناریویی برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌های خاص را طراحی کردند. به همین منظور شرکت توسعه پایدار قشم به حیات‌خلوت مدیران برای اعطای تسهیلات به افراد خاص تبدیل شده بود.

قهرمانی به سوابق این متهم اشاره کرد و گفت: سوابق قریب به ۳۰ ساله متهم در حوزه بانک و همچنین عدم توجه به هشدارها و مراودات وی با تسهیلات‌گیرندگان، بیانگر این است که اقدامات وی کاملاً عامدانه و با علم به مؤثر بودن اقداماتش بوده است.

وی افزود: حسب اظهارات آرمان علمایی با اعمال فشار امامی به غندالی، خانی به عنوان مدیرعامل بانک سرمایه منصوب می‌شود. وی در اظهاراتش اعلام کرده که هر وقت نزد خانی می‌رفتم، رضوی و امامی آنجا بودند.

نماینده دادستان تهران اظهار داشت: همچنین بر اساس این اظهارات، ۶۰۰ میلیون تومان فرش‌های دستباف به خانی تحویل داده می‌شود. یک میلیارد تومان حق دلالی هم به آرمان علمایی پرداخت شده است. علمایی همچنین در مراجعه به دفتر داریوش امان می‌بیند که برادر خانی به دنبال وثیقه برای آزادی برادرش است. به همین دلیل در یک بازه زمانی، خانی با وثیقه این شخص آزاد می‌شود.

نماینده دادستان در ادامه به اتهامات متهم بعدی اشاره کرد و گفت: محمد علی هادی فرزند غلامحسین متولد ۱۳۲۷، فوق لیسانس، فاقد سابقه، دارای پرونده شخصیت، آزاد با تودیع وثیقه است.

قهرمانی گفت: متهم هادی از سال ۹۵ تا سال ۹۶ به عنوان عضو گروه ریخته گران و هیئت مدیره بانک سرمایه بوده است او با پرداخت تسهیلات غیر قانونی مبلغی بالغ بر یک میلیارد و ۴۲ میلیون تومان را از طریق ده فقره تسهیلات ارائه کرده است و با توجه به گران نمایی باعث اتلاف ۲۴۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان گردیده است.

نماینده دادستان افزود: وی متهم است به مشارکت در اخلال عمده اقتصادی از طریق مجرای اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۱۲ فقره خیانت درامانت است و همچنین در شعبه اول پرونده ارزی او مفتوح و درحال رسیدگی است.

قهرمانی گفت: متهم هادی پس از تشکیل پرونده پیگیر مستمر وصول چک در موعد مقرر بوده است و در پرونده‌های هرمس و سایه گستر متهم هادی نقش موثر داشته و تمام وقت در بانک حضور داشته و از امکانات آن مثل حقوق ۲۵ میلیون تومانی بهره مند می‌شده است و تمام مراحل پرداختی هرمس و سایه گستر را مدیریت می‌کرده است.

وی ادامه داد: پرونده آقای هادی درباره ارز در شعبه اول مفتوح است. متهم ردیف سوم بهمن خادم، با مدرک دکتری، فاقد سابقه کیفری، دارای پرونده شخصیت، آزاد با تودیع وثیقه، از تاریخ ۱۶.۱.۹۵ تا ۲۳.۲.۹۶ عضو هیئت مدیره بانک سرمایه بوده است. متهم خادم در نه فقره چک از شرکت‌های ذیل اقدام به ارائه تسهیلات غیرقانونی کرده نامبرده دو فقره چک از وجوه شرکت سایه گستر را بدون هیچ مصوبه‌ای تصاحب می‌کند.

قهرمانی بیان داشت: وی متهم است به مشارکت در اخلال عمده اقتصادی از طریق مجاری اخلال در نظام پولی و بانکی از طریق ۱۱ فقره خیانت درامانت بالغ بر ۱۳۲ میلیارد تومان و همچنین متهم است به تحصیل مال نامشروع و البته پرونده‌ای دیگر هم در شعبه یک برای او مفتوح است.

کد خبر 4639018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha