۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰

معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد:

تکیه بر بهره وری آب تنها راه توسعه کشاورزی/ تهیه سند بهره وری آب

تکیه بر بهره وری آب تنها راه توسعه کشاورزی/ تهیه سند بهره وری آب

فردوس- معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بهره وری آب تنها راه توسعه کشاورزی است، گفت: سند بهره وری آب برای هر استان و شهرستانی تهیه و به تدریج ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز ظهر چهارشنبه در نخستین سمپوزیوم بین المللی قنات بلده فردوس بیان کرد: تنها راه توسعه کشاورزی در کشور افزایش بهره وری آب دانست.

وی آب را موضوعی فرابخشی برشمرد و افزود: امروز علاوه بر اینکه از آبهای مرزی غفلت کرده ایم در بخش اضافه کردن زمین های کشاورزی با توجه به محدودیت منابع آبی توان نداریم و باید رویکردهای گذشته در مدیریت آب کنار گذاشته شود.

کشاورز تصریح کرد: سند بهره وری آب برای هر استان و شهرستانی تهیه و به تدریج ابلاغ خواهد شد و باید با مشارکت بخش خصوصی و کشاورزان از مهاجرت و بیکاری در کشور جلوگیری کنیم.

نگاه ویژه وزیر جهاد کشاورزی به قنات جهانی بلده

کشاورز تاکید کرد: در خصوص آب قنات بلده تمام تلاش ما ترویج آبخیزداری و کمک به کشاورزان جهت محصولات جایگزین برای بهره وری بیشتر است.

وی از به حاشیه رفتن قنوات، حفر چاه و توجه زیاد به سد سازی از دهه ۴۰ به بعد در کشور انتقاد و گفت: این کارها موجب تخریب قنوات و پایین آمدن راندمان آب در پایین دست سدها شد.

مدیر کل دفترکنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها و مراتع کشور گفت: فن آوری استیصال آب بوسیله قنات از ابتکارات ایرانیان بوده که در پهنه خشک کشور امکان زندگی را برای مردم مهیا ساخت.

۸۰ درصد قنوات کشور فعال است

حسین پورافزود: در حال حاضر ۴۱ هزار رشته قنات در کشور داریم که بیش از ۸۰ درصد آنها فعال است ولی قنوات با تهدید خشک شدن مواجه هستند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در ۳۰ استان کشور درسطح ۲۶۴ حوزه آبخیزداری و ۴هزار و ۴۱۷ رشته قنات فعالیت های آبخوانداری انجام شد که تعداد ۵۶۹ رشته قنات را تحت تاثیر قرار داد.

وی تاکید کرد: در سال جاری با تاکید وزیر جهاد کشاروزی برنامه ازآبخیر تا جالیز در حوزه آبخیز قنات بلده اجرا خواهد شد و طرح مطالعاتی ۲ زیر حوزه بلده نیز به اتمام رسیده است.

نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیزقنات و قناعت را آمیخته با فرهنگ مردم فردوس دانست و افزود: سالهاست آب قنات بلده با آی سی ۴۰۰ را در بالا دست گل آلود میکنیم تا به مزارعمان برسد و باید راه و روش بهره برداری از این نعمت خدادای عوض شود.

محمد رضاامیرحسنخانی تصریح کرد: در حال حاضر بهره وری از آب قنات بلده زیر ۳۰ درصد است و در صورت استفاده بهینه میتوانیم با گسترش کشت گلخانه ای تحولی در اقتصاد منطقه بوجود آوریم.
استفاده بهینه از آب به مردم آموزش داده شود

وی خاطرنشان کرد: باید نحوه استفاده بهینه از آب بلده به مردم و بهربرداران آموزش داده شود تا این میراث جهانی برای آیندگان نیز حفظ شود.

بر اساس این گزارش فردا نیز در دومین روز این سمپوزیوم جشن جهانی قنات بلده در روستای باغستان علیا با برنامه های شاد و متنوع برگزار خواهد شد.

کد خبر 4639108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha