دکتر سید محسن ابو ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کنترل و نظارت بر کار دامداریهای استان بهمنظور کنترل سلامت شیر خام تولیدی، اظهار کرد: تعداد دامداریهای روستایی موجود در استان دو هزار و ۶۰۰ و تعداد دامداریهای صنعتی نیز ۱۷۲ مورد است.
وی با تأکید بر اینکه کنترل و نظارت در دو بخش انجام میشود، گفت: بخش نخست انجام واکسیناسیون دامها در سطح دامداریها است که توسط اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی انجام میشود و طی آن تزریق واکسن تب مالت برای تمامی دامها صورت میگیرد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز گفت: در بخش دوم که بحث نظارت بهداشتی بر دامداریهای استان مطرح است در طول یک سال بهطور مرتب و با بازههای زمانی تعریفشده کار نمونهبرداری از شیر تولیدی در دامداریهای روستایی (سنتی) و صنعتی را انجام میدهیم تا مباحث پایش میکروبی و پایش بیماری تب مالت هر دو دنبال شود.
ابو ترابی بیان کرد: سال گذشته در چهار مرحله از ۲۰ دامداری سنتی، ۱۵ دامداری صنعتی و همچنین سه مرکز جمعآوری شیر، ۱۴۵ نمونه اخذ شد که خوشبختانه این نمونهها ازنظر بروسلوز یا عامل بیماری تب مالت سالم بوده است.
وی تأکید کرد: با اجرای طرح پایش در تمامی شهرهای استان علاوه بر انجام نمونهبرداری در دامداریها بر شیر خام عرضهشده در لبنیاتفروشیهای سنتی نظارتشده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز به عرضه فرآوردههای لبنی در سطح لبنیاتفروشهای سنتی اشاره کرد و گفت: در میان این محصولات لبنی، فرآوردههایی مانند ماست و یا دوغ چون در مرحله فرآوری حرارت میبینند اگر مشکل آلودگی نیز داشته باشد طی این مرحله آلودگی آن از بین میرود، اما در بحث شیر خام اینگونه نیست.
ابو ترابی با تأکید بر اینکه مردم از شیر خام استفاده نکنند، گفت: درست است که بحث نظارت و پایش از دامداریها را بهطور مرتب دنبال میکنیم ولی حتی یک درصد احتمال دارد که شیر خام آلوده باشد، در این میان احتمال بروز این مورد برای شیرهای تهیهشده از دامهای کوچک مانند گوسفندان بیشتراست.
وی با تأکید بر اینکه هرچقدر استفاده مردم از فرآوردههای لبنی پاستوریزه و استریلیزه بیشتر باشد تضمین سلامت آنها در برابر انتقال بیماری مانند تب مالت بیشتر است، توضیح داد: درست است که قیمت محصولات لبنی صنعتی بهمراتب بیشتر از لبنیات سنتی است، اما باید توجه داشته باشیم که این پرداخت هزینه بیشتر برای تضمین سلامتی است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه خطرناکترین بیماری که از طریق دام و با مصرف شیر خام آلوده به انسان منتقل میشود، تب مالت است، عنوان کرد: این بیماری با تب خفیف شروع میشود و همه فکر میکنند همان بیماری سرماخوردگی است، این تب کردنها گاهی قطع میشود، به همین دلیل تشخیص بیماری تب مالت در انسانهای مبتلابه این بیماری آسان نیست و پزشکان نیز در همان بدو مراجعه بیمار نمیتوانند بهراحتی این بیماری را تشخیص دهند.
ابو ترابی همچنین تأکید کرد: زمانی که بیماری تب مالت به مرحله حادتری برسد و تب بیمار شدیدتر شود پزشکان با انجام آزمایشهای تکمیلی به این بیماری پی میبرند، گاهی نیز خود بیمار به پزشک اطلاع میدهد که شیر خام مصرف کرده است و پزشک از این طریق تشخیص میدهد.
نظر شما