دكتر ناصر مهردادي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: ايجاد مراكز پرورش ماهي در حاشيه رودخانه، برداشت بي رويه شن و ماسه و هدايت فاضلاب هاي رستوران هاي مجاور از مهمترين عوامل تزريق آلاينده هايي چون فسفر و نيتروژن، BOD وCOD به رودخانه هراز است.
به گفته وي در پايش ها و بررسي هاي مختلفي كه از طريق ايستگاههاي موجود در منطقه بر روي آب اين رودخانه صورت گرفته است هنوز هيچ گونه آلودگي ميكروبي ديده نشده است.
وي در ادامه با بيان اينكه ميزان آلاينده هاي در رودخانه هراز پايين تر از استاندارد هاي موجود است اظهار داشت: به دليل افزايش بارندگي ها و دبي آب اين رود خانه درفصل زمستان وضعيت رودخانه از نظر ميزان آلاينده ها بهتر شده است و البته در فصل تابستان بدنبال كاهش ميزان آب رودخانه درصد آلاينده ها افزايش مي يابد.
مدير كل اداره محيط زيست استان مازندران همچنين تصريح كرد: با توجه به تاثير منفي مراكز پرورش ماهي مجاور رودخانه هراز بر افزايش ميزان آلاينده ها در آن طي سال هاي گذشته سعي شده هيچ مجوز شيلاتي براي اين منطقه صادر نشود.
وي افزود: تحقيقات صورت گرفته نشان مي دهد كه در صورت افزايش ميزان آلودگي ها و مراكز پرورش ماهي ، رودخانه هراز قدرت پالايش خود را از دست خواهد داد لذا طي دستور العملي اين مراكز ملزم به رعايت نصب سيستم هاي تصفيه پساب شدند.
به گفته مهردادي اداره محيط زيست استان با رستوران هاي مجاور اين رودخانه نيز در صورت نداشتن سيستم تصفيه فاظلاب برخورد خواهد كرد و تا كنون نيز تعدادي از اين رستوران ها را به خاطر هدايت فاضلاب به داخل رودخانه هراز تعطيل كرده است.
مديركل اداره محيط زيست استان مازندران با اشاره به اينكه محيط زيست مسئول جمع آوري زباله هاي موجود در حاشيه رودخانه هراز نيست گفت: اين سازمان فقط در بحث نظارتي ملزم به برخورد با عوامل توليد و پخش زباله در منطقه است.
وي در خاتمه اظهار داشت: اداره محيط زيست با همكاري دستگاههاي مسئول درصدد است تا در راستاي حل معضل زباله منطقه يك دستگاه كوچك توليد كمپوست در در رينه ايجاد كند تا تفكيك زباله از مبدا صورت بگيرد.
نظر شما