به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالمجید شریف زاده ظهر پنجشنبه در همایش ملی هنرهای سنتی که در سالن همایش مجتمع اهوان چابکسر برگزار شد با اشاره به انتقال هنرهای سنتی از گذشتگان به امروز، گفت: آنچه که باعث زنده نگه داشتن و احیای صنایع دستی میشود حضور مردم است.
شریف زاده با بیان اینکه در نگاه گذشتگان به هنرهای سنتی تشریفاتی بود، افزود: توجه به حفظ و احیای هنرهای سنتی و همچنین ایجاد رشته دانشگاهی برای آن یکی از مهمترین اقداماتی بود که در این حوزه بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاد.
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تمامی رشتههای هنرهای سنتی ایران وارداتی بودند، گفت: بعد از انقلاب طراحی رشته صنایع دستی در دستور کار قرار گرفت و به این رشته هنری اعتبار بخشید.
وی با بیان اینکه در گذشته نگاه به هنر تحقیرآمیز بوده ولی بعد از انقلاب این نگاه تغییر کرده و توجه اساسی به هنرمندان و صنایع دستی شده است، تصریح کرد: در سالهای گذشته شاهد حضور جوانان در حوزه طراحی، پژوهشی و مطالعاتی بودهایم.
شریف زاده در ادامه با اشاره به اینکه امروز به هنرهای سنتی ارزش گذاشته شده و پژوهشکده هنرهای سنتی در رشتههای مختلف راه اندازی شده است، گفت: وجود این پژوهشکده به توسعه و تقویت هنرهای سنتی کمک بسیاری کرده است.
وی با بیان اینکه تحقیقات فراوانی در زمینه هنرهای سنتی ایران انجام شده و کتابهای بسیاری نوشته شده است، افزود: البته هنوز ضعفهای وجود دارد که نیاز به تحقیقات و حمایتهای بیشتر در این زمینه احساس میشود.
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی ایران به فعالیت ۲۵ دانشگاه در زمینه رشتههای صنایع دستی اشاره و بیان کرد: ایران در تنوع صنایع دستی جز سه کشور مطرح دنیا است اما متأسفانه در زمینه اینکه تولیدات صنایع دستی ایران به بازارهای جهانی راه یابد ضعفهایی وجود دارد.
نظر شما