به گزارش خبرنگار مهر، محمود فتاحی عصر امروز در نشستی خبری با اشاره به فرا رسیدن روز بیابانزدایی اظهار داشت: مقوله مقابله با بیابانزایی یک مقوله ملی، فرابخشی و حتی بینالمللی است و کنترل آن در ظرف یک وزارتخانه و سازمان نمیگنجد.
وی بیان کرد: شروع پدیده بیابانزایی در هر منطقه با تخریب پوشش گیاهی همراه است و هر اقدامی در حوزه مرتعداری، آبخیزداری، بیابانزدایی و … انجام شود که این فعالیت در نهایت منجر به ایجاد و توسعه پوشش گیاهی شود، در واقع مقابله با بیابانزایی صورت گرفته است.
فتاحی خاطرنشان کرد: استان یزد دارای ۲ میلیون و ۶۳۰ هکتار منطقه بیابانی است و ۵۳۲ هکتار نیز کانون فرسایش بادی در ۱۳ نقطه استان وجود دارد.
وی، کنترل کانونهای بحرانی را از مهمترین اقدامات در راستای توسعه بیابانزایی دانست و افزود: عمده فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه، اقدامات بیولوژیک و ایجاد بادشکن زنده است.
فتاحی یادآور شد: ۱۳ سال خشکسالی در استان یزد سبب از بین رفتن مقدار زیادی پوشش گیاهی شد و بسیاری از بوتههایی که نتوانستند خود را با شرایط وفق دهند، از بین رفتند و این امر منجر به افزایش روند بیابانزایی در استان یزد شد.
مسئول اداره بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی استان یزد تاکید کرد: معدنی و صنعتی بودن یزد خود یکی از عوامل بیابانزایی در این استان است و مجموعه این عوامل طبیعی و انسانی سبب افزایش روزافزون وسعت بیابانها در یزد شده است.
وی افزود: طرحهای مختلفی در این حوزه در حال اجراست تا روند بیابانزایی کندتر شود اما مجموعه عوامل انسانی و طبیعی کار در این بخش را دشوار کرده است و امیدواریم بتوانیم با مشارکت مردم و گروههای محلی، این روند را کاهشی کنیم.
نظر شما