۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۴۳

در لایپزیگ آلمان برپاست؛

نمایشگاه تاریخ ناشناخته اسلام در هنر معاصر

نمایشگاه تاریخ ناشناخته اسلام در هنر معاصر

نمایشگاه «روشنگری فراموش‌شده؛ تاریخ ناشناخته اسلام در هنر معاصر» از ۲۷ آوریل در مرکز هنر معاصر شهر لایپزیگ برپا شده و تا چهارم ماه آگوست سال جاری در این شهر ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه «روشنگری فراموش‌شده؛ تاریخ ناشناخته اسلام در هنر معاصر» که از بیست‌وهفتم آوریل در مرکز هنر معاصر شهر لایپزیگ آغاز شده است تا چهارم ماه آگوست سال جاری در این شهر ادامه دارد.

تصویر اسلام در رسانه‌های اروپایی معمولاً با ترور، بنیادگرایی مذهبی و خشونت همراه است. بسیاری از اروپاییان معتقدند که عصر روشنگری و اسلام در تقابل با یکدیگر قرار دارند. این در حالی است که در زمان قرون وسطی در اروپا که مسیحیان تحت فرامین سخت کلیسا زندگی می‌کردند، هنر و علم در جهان اسلام بسیار رشد کرده بود. دانشمندانی مانند ابوریحان بیرونی و ابن‌سینا هزار سال بعد از میلاد مسیح در آسیای مرکزی اصول جبر و مثلثات و مبانی طب مدرن را پایه‌گذاری کردند. از سوی دیگر، کشف دوباره فلسفه کلاسیک افلاطون و ارسطو در اروپا بدون اندیشمندان و آثار کتابخانه‌های کشورهای اسلامی غیرقابل تصور بود. هر چند که بسیاری از غربی‌ها این تأثیرات را کتمان می‌کنند.

علاوه بر این، قرآن، کتاب آسمانی مسلمانان بر تحمل و تنوع اجتماعی تاکید کرده است و حتی اساس جوامع مسلمان پیش از دوران مدرن بر همین تحمل و تنوع بنا شده بود. در آن زمان، در جوامع اسلامی، فرهنگ فارسی، عربی و هندی در کنار یکدیگر دیده می‌شد. این‌ها در حالی است که در عصر مدرنیته، جوامع اسلامی تلاش کردند تا خود را با مدل اروپایی هماهنگ کنند. برخی از کشورها حتی الفبای خود را تغییر دادند و حتی برخی از ارزش‌های خود را انکار کردند. به همین دلیل بسیاری معتقدند که اسلام بنیادگرا، کودک مدرنیته است.

در حالیکه اسلام‌گرایی و تفکرات راست گرایان افراطی در جهان در حال گسترش است، نمایشگاه «روشنگری فراموش‌شده؛ تاریخ ناشناخته اسلام در هنرهای معاصر» در شهر لایپزیگ سعی دارد تا ارتباطات فرهنگی میان شرق و غرب را مورد بررسی قرار دهد. مسئولان این نمایشگاه قصد دارند تا به این سوال پاسخ دهند که میراث غنی اسلامی برای هنرمندان چه مفهومی دارند؟

در این نمایشگاه، هنرمندان جوان، طیف گسترده‌ای از آثار هنری معاصر را که شامل نقاشی، عکاسی، فیلم، هنرچیدمان، صدا و نمایش است، به علاقمندان ارائه می‌دهند.

کد خبر 4643187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha