۱۰ فروردین ۱۳۸۶، ۱۶:۲۹

درتفسیر اظهارات رئیس شورای فدراسیون روسیه اعلام شد:

تاکید مجدد کرملین بر عدم تمایل پوتین برای شرکت در "دور سوم" ریاست جمهوری روسیه

تاکید مجدد کرملین بر عدم تمایل پوتین برای شرکت در "دور سوم" ریاست جمهوری روسیه

کرملین بار دیگر بر عدم تمایل ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فعلی روسیه برای شرکت در دور سوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دفتر مطبوعاتی کرملین در پاسخ به درخواست رسانه های گروهی این کشور در خصوص تفسیر اظهارات "سرگئی میرونف" رئیس شورای فدراسیون روسیه در مورد افزایش دوره اختیارات ریاست جمهوری و دوره سوم گفت : "رئیس جمهور روسیه بارها در باره این موضوع اظهار نظر نموده و موضع وی تغییر نکرده است".

این دفتر اعلام کرد که موضع  پوتین در مورد افزایش اختیارات ریاست جمهوری و یا به اصطلاح "دوره سوم" تغییری نکرده است.

میرونف که بار دیگر به این سمت انتخاب شده است امروز در شورای فدراسیون پیشنهاد کرد که مدت اختیارات ریاست جمهوری روسیه به 5 یا 7 سال افزایش یابد و ممنوعیت شرکت رئیس جمهور در بیش از دو دوره در انتخابات لغو گردد.

ولادیمیرپوتین بارها اعلام کرده که بعد از پایان دوره دوم خویش قصد ندارد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 شرکت کند و مخالف تغییر قانون اساسی برای این منظور می باشد.

علاقه به ادامه کار پوتین که یکی از رهبران قدرتمند در ثبات بخشی به کشور به شمار می رود در اقشار مختلف روسیه به چشم می خورد و این در حالی است که پوتین گفته است که قصد دارد در فرایند سیاسی کشور فعالانه مشارکت داشته باشد. 

تحلیلگران بر این باورند که با وجود مخالفت ها دراین باره احتمالاً با نزدیک شدن به سال 2008 بحث شرکت پوتین در انتخابات حادتر می شود و هواداری از دور سوم بخش عمده جامعه را نیز فرا خواهد گرفت.

هواداران "دوره سوم" دربین دلایل اصلی خود به این مطلب اشاره می کنند که سیاستمدارانی قابل مقایسه با پوتین در روسیه وجود ندارند و معلوم نیست که در آینده ای نزدیک پدیدار خواهند شد یا خیر.

در ضمن به عقیده این هواداران، کشوری که هنوز از مرز عدم ثبات کاملاً نگذشته است و در سال های دهه 90 حملات انبوه تروریستی را پشت سر گذاشته است، کشوری که دارای مشکلات جدی در روابط بین المللی است و در حال محقق کردن
سخت ترین برنامه های اصلاحات اجتماعی- اقتصادی است و با مشقت بسیار جایگاهی ارزشمند را در جهان برای خود می جوید، نیاز به رهبری مقتدر، معتبر و محبوب دارد.

پوتین دقیقاً توانست حتی در آغاز اولین دوره ریاست جمهوری خود به چنین شخصی تبدیل شود . وی موفق شد که طرح بریزد و وارد عمل شود تا برنامه های ایجاد ثبات سیاسی خود را که به طور قابل ملاحظه ای روسیه را به سوی مدرنیزه سازی در دوران پس از کمونیسم پیش برد، محقق کند.

درحال حاضر، اساسی ترین سؤال در رابطه با مبحث "دوره سوم" این است که تا چه حد پوتین به پایان تحقق برنامه های سیاسی خود نزدیک است و تا سال 2008 چه قدر نزدیک خواهد شد.

طی این پنج سال رئیس جمهور روسیه موفق شده است اقدامات سازنده بسیاری را انجام دهد ومهمتر ازهرچیز توانسته در روسیه و بر اساس قانون دموکراسی موجود، سیستم اداره پایدار دولت را ایجاد کند که رابطه ای مؤثر و کارآمد را بین ریاست جمهوری و قدرت های منطقه ای، تجارت ملی، دولت، مجلس، احزاب سیاسی و سازمان های اجتماعی برقرار کرده است. این "قدرت عمودی" به روش پوتینی است که به خاطر آن سیاستمداران درجه دوم غربی اغلب از پوتین انتقاد می کنند.

به دلایل متعدد نه میخائیل گورباچف (چندی پیش از سیاستهای ثبات بخشی پوتین اعلام حمایت کرد) و نه بوریس یلتسین در زمان خود نتوانستند این "عمود" را بسازند و به همین دلیل موفق به ایجاد ثبات سیاسی، بیمه در برابر تجزیه طلبی و بحران های حاد اجتماعی-اقتصادی نشدند که پس از آن نیز هیچ کس از آنان این درخواست را نکرد که بیش از زمان مقرر در کرملین باقی بمانند.

تضاد در این است که اگر اصلاحات پوتینی دولت واقعاً ایجاد شده است، پس ایجاد کننده آن با قلبی پاک می تواند کرملین را ترک کند چرا که ماموریت مهم وی به انجام رسیده است، اما در غیر این صورت، بحث درباره "دوره سوم" اساسی جدی خواهد داشت، چه در حال حاضر و چه در آینده.

کد خبر 464374

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha