۲۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۴

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان: 

۱۲۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر کرمان مصرف می‌شود

۱۲۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر کرمان مصرف می‌شود

کرمان - مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: متأسفانه در استان کرمان ۱۲۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر استفاده می‌شود در حالی که متوسط کشوری ۸۵ درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم علیزاده صبح سه شنبه در جلسه پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در راستای هماهنگی و پیگیری اقدامات انجام شده در خصوص اجرایی شدن طرح صیانت از منابع آب و برداشت بی‌رویه آب و چاه‌های غیر مجاز بیان داشت: اگر به طور متوسط ۱۲۹ میلیمتر بارندگی در استان کرمان داشته باشیم ۲۳ میلیارد متر مکعب آب حاصل خواهد شد که نزدیک به ۱۸ میلیارد مترمکعب آب تبخیر می‌شود و پنج میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر خواهیم داشت.

وی افزود: در دنیا این مسئله وجود دارد که اگر کشوری زیر ۲۰ درصد از آب تجدیدپذیر را استفاده کند شرایط آبی پایداری خواهد داشت و اگر تا ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را استفاده کند در شرایط قابل قبول قرار نمی‌گیرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: متأسفانه در استان کرمان ۱۲۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر استفاده می‌شود در حالی که متوسط کشوری ۸۵ درصد است و بخش بی‌رویه ای از این برداشت‌ها مربوط به چاه‌های غیر مجاز است.

وی تصریح کرد: اولویت اول استان کرمان برای جلوگیری از مصرف زیاد آب‌های زیرزمینی اقدام در جهت مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز است که در این راستا چهار اقدام مد نظر است که شامل انسداد چاه‌های غیر مجاز، نصب کنتورهای حجمی، اصلاح و تعدیل پرونده‌های بهره‌برداری است.

علیزاده یادآور شد: در سال ۹۶ با همکاری همه مسئولان و فرمانداران تعداد یک هزار و ۵۳۹ حلقه چاه غیر مجاز (نزدیک به ۶۳ میلیون متر مکعب و در سال ۹۷ تعداد یک هزار و ۶۵۹ حلقه چاه غیر مجاز (نزدیک به ۶۳ میلیون مترمکعب) مسدود شد.

۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمان مسدود می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: در سال جاری مسدود کردن ۷۰۰ حلقه چاه مد نظر است که تاکنون ۲۰۵ حلقه چاه مسدود شده است.

وی افزود: مکلف هستیم تا پایان برنامه ششم توسعه میزان برداشت‌ها را به آب قابل برنامه‌ریزی برسانیم یعنی آبی که می‌شود از آب زیر زمینی برداشت کرد به شرطی که تعادل حفظ شود.

مدیر کل شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت: تا پایان برنامه هشتم توسعه باید ۱.۸ میلیارد متر مکعب برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی داشته باشیم که تاکنون ۹۰۰ میلیون متر مکعب بیلان منفی داریم در بحث چاه‌های غیر مجاز جزو استان‌های دوم و سوم هستیم.

علیزاده عنوان داشت: در بحث کنتورهای هوشمند به شدت مشکل داریم زیرا هزینه‌های نصب این کنتورها زیاد است و مردم نمی‌توانند از عهده آن بر بیایند.

وی یادآور شد: سال ۹۸ در بحث سیل اقدامات خوبی انجام شد از جمله هفت اقدام مهم که شامل مدیریت سیل ۲۶ فروردین سال جاری، مطالعات تعیین حریم و بستر رودخانه‌ها، تعیین بستر و حریم تقریبی، شناسایی مستحدثات، شناسایی نقاط حادثه‌خیز و آزادسازی تصرفات حریم رودخانه است.

علیزاده گفت: چهار هزار و ۹۵۰ ساعت فعالیت ماشین‌آلات را قبل از سیل ۲۶ فروردین ماه داشتیم که با کار جهادی همکاران و مسئولان مربوطه طی پنج شبانه روز خسارات ناشی از سیل کاهش یافت.

کد خبر 4643969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha