به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن زدا در پرسش و پاسخ به سوالات کاربران در صفحه اینستاگرام خود در خصوص قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی گفت: در مجلس این موضوع در کمیسیونها در حال بحث و بررسی است و به محض تصویب آن را اجرا خواهیم کرد.
وی گفت: در حال حاضر ۵۲۰ هزار قالیباف تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند در حالی که دولت فقط برای ۳۰۰ هزار نفر آنها حق بیمه پرداخت میکند و ما باید مابقی آنها را یا از سایر بودجهها و حق سایر بیمه شدگان پرداخت کنیم و یا اینکه بر اساس فرمولهای جدید محاسبه و آن را از خود قالیبافان بگیریم. به همین دلیل شرایط بیمه بیش از این افراد را نداریم.
زدا در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان این سازمان گفت: یکی از دغدغههای ما همسان سازی است چرا که بازنشستگان در حال حاضر شرایط سختی را دارند و با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نمیتوانند امورات جاری خود را بگذرانند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی افزود: برای همسان سازی مدل نهایی آن را طراحی و در ۲۴ اردیبهشت ماه نامهای مبنی بر همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و اعتباری که نیاز دارند را به هیئت دولت ارسال کرده ایم.
وی تاکید کرد: چنانچه این اعتبار تأمین شود، آمادگی داریم ظرف ۲۴ ساعت همسان سازی را اجرا کنیم.
زدا گفت: بازنشستگان بیشتر به این دلیل ناراحت هستند که در بودجه سال ۹۸ اعتبار همسان سازی برای بازنشستگان کشوری و لشکری اختصاص داده شده اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی اعتباری نیامده است. بنابراین این سوال را باید دو گروه آنهایی که این لایحه را به بودجه اضافه کرده اند و هم نمایندگان مجلس که تصویب کرده اند پاسخ دهند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: بر اساس مدلی که برای بازنشستگان کشوری و لشکری اجرایی شد، ماهیانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان پرداخت میشود و ما این مدل را نمیپسندیم و مدنظر ما نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بازنشستگان در سال جاری منتظر اجرای همسانسازی باشند یا خیر، گفت: تعهدی است که باید انجام شود و در قالب برنامه ششم مصوب شده است. بر همین اساس امیدواریم که اجرایی شود.
زدا با اشاره به اینکه در سال جاری به دلیل فشارهای دشمنان در شرایط بسیار بدی هستیم، گفت: فشار اقتصادی روی ما زیاد است و اینگونه نیست که پولی باشد و نخواهند به ما اختصاص دهند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در مورد اینکه رانندگان تاکسی جز مشاغل سخت هستند یا خیر، گفت: گروهی از رانندگان که در شرکتهایی مشغول به کار هستند، از طریق مجموعه مورد نظر تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند اما گروه دوم خودشان شخصاً مالک خودرو بوده و فعالیت میکنند. به همین دلیل حتی تحت پوشش قانون کار نیستند به همین دلیل پیشنهاد دادهایم صندوقی برای حمایت از این رانندگان با کمک دولت، رانندگان و بخش خصوصی انجام شود و در این صورت باید پس از تشکیل صندوق، مجلس تصویب کند و در این صورت میتوان در مورد سخت یا زیان بودن شغل آنها تصمیم گیری شود.
وی در مورد پرداخت وام به بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: اینگونه نیست که به بازنشستگان کشوری وام پرداخت شود اما بازنشستگان تأمین اجتماعی از این امکان محروم باشند.
زدا گفت: در سال جاری ۱۵۰ میلیارد تومان از طریق بانک رفاه برای پرداخت وام به بازنشستگان اختصاص داده شده که در بازههای زمانی ۴ ماهه بر اساس اولویت و حقوق بازنشستگان به آنها تعلق میگیرد.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: این اعتبار در اختیار استانها قرار گرفته که بازنشستگان میتوانند با مراجعه به دفاتر کانونهای بازنشستگی ثبت نام کنند و با دارا بودن شرایط از این وام بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، اظهار داشت: نمیتوانیم همزمان به همه این افراد وام ۵ میلیون تومانی پرداخت کنیم به همین دلیل طی ماههای مختلف این وام اختصاص پیدا میکند.
نظر شما