به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی تایمز، وزیر نفت نروژ اعلام کرد: این کشور با تلاشهای آمریکا برای تحریم شرکتهای نفتی خارجی که در ایران سرمایهگذاری میکنند، مخالف است.
به دنبال درخواست مقامات آمریکایی از نروژ برای عدم سرمایهگذاری در بخش انرژی ایران، "راجر انوکسن" وزیر نفت نروژ اظهار داشت: نروژ با قانون جدید تصویب شده در آمریکا به منظور تحریم شرکتهایی که در بخش نفت و گاز ایران سرمایهگذاری میکنند، مخالف است.
دولت آمریکا تلاشهای خود برای تحت فشار قراردادن شرکتهای نفت خارجی به منظور جلوگیری از سرمایهگذاری آنها در ایران را افزایش داده است.
آمریکا از سال 1995 قانون تحریم سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران را به تصویب رساند که بر اساس آن دولت ایالات متحده ملزم به تحریم اقتصادی شرکتهایی میشد که بیش از 20 میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری میکنند، اما تاکنون دولت آمریکا هیچ شرکتی را در چارچوب این قانون، مورد تحریم قرار نداده است.
دانیل سولیوان معاون امور اقتصادی وزیر خارجه آمریکا این مسئله را در دیدار با وزیر نفت نروژ مطرح کرد و خواستار عدم سرمایهگذاری شرکتهای نروژی در بخش نفت ایران شد که با مخالفت نروژ مواجه شد.
کمیسیون ارز و اوراق بهادار آمریکا اوایل ماه جاری اعلام کرد: شرکت نفتی استاتاویل نروژ به علت قرارداد آن با ایران در سال 2002 برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی، میتواند مشمول تحریمهای آمریکا قرار گیرد.
استاتاویل 37 درصد قرارداد توسعه یکی از فازهای پارس جنوبی را در اختیار دارد و تاکنون 394 میلیون دلار در این فاز سرمایهگذاری کرده است.
برزیل با تحریم سرمایهگذاری در بخش ایران مخالفت کرد
برزیل در پاسخ به فشارهای آمریکا برای توقف سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران اعلام کرد: این کشور به همکاریهای خود با ایران در بخش انرژی ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از بلومبرگ، سلسو آموریم وزیر امور خارجه برزیل از مخالفت برزیل با درخواست آمریکا برای خودداری از سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران به منظور تحت فشار قرار دادن تهران خبر داد.
آموریم گفت: برزیل به تحریمهایی که از سوی سازمان ملل اعمال شده احترام میگذارد، اما این تحریمها شامل سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران نمیشود و برزیل به سرمایهگذاریهای خود در این بخش ادامه خواهد داد.
واشنگتن به منظور افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران، برزیل را تحت فشار قرار داده است تا از سرمایهگذاری در پروژههای نفتی ایران کنار بکشد.
وی افزود: یک کشور فقط به دلایل اقتصادی و تجاری اقدام به سرمایهگذاری در بخش نفت کشور دیگر میکند و نه به بهانههای سیاسی و ایدئولوژیکی.
نظر شما