به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اکبر شاهی ظهر امروز در همایش آخرین یافتههای تحقیقاتی بیماری نیوکاسل که در محل مؤسسه رازی برگزار شد، با اشاره به اینکه براساس یک برآورد غیر رسمی سالیانه بالغ بر یک هزار و ۸۰۰ میلیارد خسارات ناشی از رخداد نیوکاسل است، اظهار کرد: میانگین سن درگیری گلهها به بیماری به زیر ۲۰ روزگی رسیده است.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در طول سال به فاصله هر چهار ماه یکبار با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت بدن به میزان ۴۸ میلیون دز پرنده در هر نوبت تزریق میشود، ادامه داد: عدم استفاده از واکسن کشته در برخی از فارم ها از جمله مشکلات مطرح شده است.
وی با بیان اینکه سالیانه در کشور بالغ بر یک میلیارد دز واکسن کشته استفاده میشود، افزود: ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دز واکسن زنده نیوکاسل در کشور وجود دارد.
اکبرشاهی با بیان این مطلب که نیوکاسل از جمله بیماریهای واگیر دار کشور است، عنوان کرد: میتوانیم با افزایش تولید واکسن و ساختار امنیت زیستی واحدها این بیماری را کنترل کرد.
وی با بیان اینکه در شرایط قرنطینه گوشت، تعویض لباس توسط خیلی از مدیران رعایت نمیشود، گفت: در موج درگیری بیماری پرندگان در سال ۹۶_۹۷ حدود ۲۵ میلیون پرنده معدوم شدند.
وی با بیان این مطلب که در واحدهای مرغ مادر و تخم گذار بازدید انجام شد، ادامه داد: برای واحدهایی که ظرفیت داشتند اجازه فعالیت صادر شد که منجر به ارتقا فعالیت و امنیت واحدهای مربوطه بود.
اکبرشاهی به پوشش ۸۰ درصدی طیور اشاره کرد و افزود: تا سه سال آینده علاوه بر اینکه ویروس واکسن رو جایگزین ویروس پیت میکنیم، اشتغال روستایی را نیز تثبیت خواهد کرد.
وی گفت: تحریمها موجب شده تا واردات واکسن به صورت قطره چکان انجام شود.
نظر شما