به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسهای با حضور احمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالابها، معاون دفتر حفاظت و احیاء تالابهای سازمان محیط زیست و پرسنل طرح حفاظت از تالابهای ایران، علی ارواحی به عنوان مدیر ملی جدید طرح حفاظت از تالابهای ایران معرفی شد.
احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن قدردانی از زحمات ابوالفضل آبشت، مدیر اسبق طرح حفاظت از تالابهای ایران، انتصاب علی ارواحی به عنوان مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران را به وی تبریک گفت و از مجموعه طرح حفاظت از تالابهای ایران به عنوان سرمایههایی برای سازمان حفاظت محیط زیست و کشور در راستای حفاظت و احیاء تالابها نام برد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به نقش تأثیرگذار مدیران در ایجاد همبستگی و همکاریها تاکید و بر حمایت خود در انسجام و پایداری این مجموعه اشاره کرد.
وی با برشمردن مصداقهای عملی، بر ایجاد زیر ساختهای لازم برای تبدیل شدن اقدامات و فعالیتها به محصول عمل و تقویت هرچه بیشتر ایدههای نوآورانه تاکید کرد.
ابوالفضل آبشت، مدیر اسبق طرح حفاظت از تالابهای ایران نیز ضمن تشکر و ابراز خرسندی از همکاری با طرح بین المللی تالابها طی دو سال گذشته به ارائه مهمترین اقدامات صورت گرفته و استراتژیهای مدیریتی خود پرداخت و انتصاب مدیر جدید را به او تبریک گفت.
در ادامه جلسه، علی ارواحی، مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران، به ارائه سرفصلهای اصلی جهت نیل به اهداف طرح به شرح ذیل پرداخت و بر شناسایی اولویتها برای تدوین استراتژی ۵ سال آینده طرح ۲۰۱۹-۲۰۲۴ تاکید کرد:
- تقویت و حمایت از ایدههای نوآورانه
- اجرای تمامی بخشهای برنامه کاری طرح حفاظت از تالابهای ایران
- تلاش در جهت توسعه مدیریت زیست بومی برای تالابهای کشور
- توان افزایی دبیرخانههای مدیریت زیست بومی تالابها
- ارزیابی نتایج و دستاوردهای حاصل از فعالیتهای انجام شده جهت استقرار رویکرد زیست بومی در تالابهای منتخب کشور
- همکاری مستمر و نزدیک با دفتر حفاظت و احیاء تالابها مستقر در سازمان حفاظت محیط زیست
- تلاش برای تداوم نقش تسهیلگری طرح حفاظت از تالابهای ایران و توان افزایی ذینفعان مرتبط با تالابها در کشور
- تمرکز بر مدیریت سیستمی طرح با توجه خاص بر توان افزایی و افزایش انگیزه منابع انسانی
وی همچنین از تلاش برای جذب و افزایش منابع مالی و ارتقا ضمانتهای قانونی و همچنین تنظیم نیازهای دولت، برنامه عمران ملل متحد و حمایت کنندگان مالی از اولویتهای کاری خود نام برد.
طرح حفاظت از تالابهای ایران در همکاری بین دولت ایران (سازمان حفاظت محیطزیست ایران)، صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF) و برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) از سال ۲۰۰۵ شروع و با هدف کاهش یا حذف دائمی تهدیدات و به طور کلی پایداری و بقا اکوسیستمهای تالابی ایران فعالیت خود را در تالابهای منتخب و با اهمیت به عنوان سایتهای نمونه اجرایی کرده است و تلاش میکند تا تجربیات به دست آمده را در قالب معرفی رویکرد زیست بومی و استقرار یک سیستم مدیریتی جدید و فراهم کردن ساز و کارهایی قانونی برای اجرایی شدن آن به سایر تالابهای کشور گسترش دهد.
از زمان آغاز به کار طرح حفاظت از تالابهای ایران، این طرح تلاش کرده که علل ریشهای تخریب تالابهای ایران را با به کارگیری رویکرد اکوسیستمی کنوانسیون تنوع زیستی در سه سطح زیر بررسی و رفع کند:
• در سطح محلی (سایتها): با توانمندسازی جوامع محلی و ظرفیت سازی سایر دستاندرکاران برای مدیریت و رفع تهدیدات تالاب
• در سطح حوضه آبریز: از طریق تعامل با ذینفعان استانی در مدیریت یکپارچه تالابها برای مقابله با تهدیدات بیرونی و افزایش آگاهی عمومی
• در سطح ملی: با ظرفیت سازی در سازمان حفاظت از محیط زیست برای مدیریت یکپارچه مناطق حفاظت شده تالابی و با تسری اقدامات حفاظتی تالابها به سایر وزارتخانهها و دستاندرکاران ملی
نظر شما