۳۱ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۲۷

به همت مرکز حافظ شناسی؛

یادمان استاد «هاشم جاوید» در شیراز برگزار شد

یادمان استاد «هاشم جاوید» در شیراز برگزار شد

شیراز ـ همزمان با نخستین سالروز درگذشت استاد هاشم جاوید، یادمان وی به همت مرکز حافظ‌ شناسی و کرسی پژوهشی حافظ برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر مرکز حافظ شناسی و کرسی پژوهشی حافظ، امروز در مراسم یادمان استاد هاشم جاوید که در سیصد و بیست‌وچهارمین نشست حافظانه مرکز حافظ شناسی و کرسی پژوهشی حافظ برگزار شد، اظهار داشت: عروج بزرگان و شخصیت‌های نامدار فارس، اتفاقی است که جبران آن مشکل است و به نظر نمی‌رسد بتوانیم افرادی را جایگزین امثال استاد جاوید یا استاد ناصر امامی کنیم.

کاووس حسن‌لی افزود: ناصر امامی نیز ازجمله افرادی بود که سهم بزرگی در شناسنامه فرهنگ و ادب فارس داشته است.

مدیر مرکز حافظ‌شناسی، استاد هاشم جاید را نیز از سرمایه‌های عظیم و گرانمایه شیراز خواند و افزود: اگر حتی تنها کتاب حافظ جاوید از ایشان باقی مانده بود، ما را به تعظیم و سپاس در برابر دانش و اندیشه او وا می‌داشت.

رضا رستگاری، پژوهشگر دوره پسادکتری کرسی پژوهشی حافظ نیز در این مراسم با اشاره به زندگی مرحوم جاوید، به معرفی آثار وی پرداخت و بیان کرد: این آثار شامل اشعار، مقالات چاپ شده در مجلات قدیم، کتاب حافظ جاوید و تصحیح دیوان حافظ با همکاری استاد بهاالدین خرمشاهی است.

وی با تاکید بر اهمیت بازخوانی متون گذشته و درنگ و دقت در آنها افزود: همه نویسندگان و پژوهشگران بزرگ، مانند استاد جاوید، آثار تحقیقی خود را پس از مطالعات بسیار و در دوران پختگی عرضه کرده‌اند.

رستگاری به کتاب ارزشمند حافظ جاوید گفت: دقت و ایجاز قلم نویسنده و شیوه تقریر پلکانی در نگارش مقالات، از شگردهای خاص مرحوم جاوید بوده است در صورتی که هریک از مقالات کوتاه این کتاب که راهگشای مطالعات حافظ‌پژوهی است، می‌توانست با حواشی و تفصیلی ملال‌آور نوشته شود.

وی همچنین با اشاره به دانشنامه حافظ و حافظ‌پژوهی، ذیل مدخل حافظ جاوید گفت: در این کتاب آمده که این کتاب حاوی ۱۱۰ مقاله است در حالی که چاپ دوم کتاب در سال ۱۳۷۷ با اصلاحات و الحاقات فراوان منتشر شد و تعداد مقالات کتاب به ۱۲۱ مورد رسید.

رستگاری به تشریح دیوان حافظ جاوید (چاپ اول ۱۳۷۸ – نشر فرزان روز) پرداخت که بر اساس قرائت‌گزینی انتقادی از میان تصحیح‌های معتبر پیشین به چاپ رسیده و مصححان افزون بر روایت نسخ و دگرسانی‌های شعری، به مسئله درایت و درست‌خوانی شعر هم نظر داشته‌اند.

لادن چالاک از نزدیکان مرحوم هاشم جاوید نیز درباره استاد جاوید اظهار داشت: استاد هاشم جاوید در برابر بحران‌های اخلاقی جامعه معاصر حساس بود و هشدار می‌داد زیرا او هنرمندی متعهد بود و تعهدی بزرگ برای حفظ اخلاقی که می‌پنداشت در جهان معاصر رو به فنا است، داشت.

وی ادامه داد: استاد جاوید می‌گفت و اصرار می‌ورزید که وظیفه تک تک ما حفظ و نگه‌داشتن ارزش‌ها است و تنها چیزی که امکان تکامل معنوی انسان را فراهم می‌کند، هنر است.

این نشست با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و مرکز پژوهش‌های زبان و ادب فارسی در سالن چمران دانشگاه شیراز برگزار شد.

کد خبر 4647102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha