۱۹ فروردین ۱۳۸۶، ۱۲:۱۹

/ سینمای کودک در رهگذر جشنواره ـ 2 / سیروس حسن‌پور:

سینمای کودک و نوجوان نیازمند حمایت جدی است

سینمای کودک و نوجوان برای ادامه حیات نیازمند حمایت جدی و گسترده سازمان‌های فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش است.

سیروس حسن پور در خصوص وضعیت کنونی سینمای کودکان و نوجوانان در کشور به خبرنگار مهر گفت: "تولیدات خوبی در زمینه سینمای کودک ساخته شده، ولی هنوز به شرایط آرمانی و مطلوب نرسیده ایم. در زمینه اکران وضعیت مطلوبی برای فیلم های کودک مهیا نشده است. به همین دلیل "چوپان دروغگو" با توجه به اینکه چند سالی از زمان ساخت آن می گذرد مجالی برای اکران نیافته و در آینده از تلویزیون پخش خواهد شد."

وی در مورد تغییر محل برگزاری جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان خاطرنشان ساخت: "جابجایی مکان برگزاری جشنواره تا حدودی شرایط را تغییر داده است. هر چند این تغییرات را هنگام برگزاری جشنواره باید ارزیابی کرد. البته به خاطر تعطیل نشدن جشنواره باید خوشحال باشیم. چون اگر سینمای کودک جشنواره نداشته باشد، شرایط بدتر می شود. تغییر محل برگزاری جشنواره می تواند باعث توجه سایر شهرها و استان ها به سینمای کودک شود. با اختصاص امکانات و ایجاد شرایط ویژه، سینما در همدان رشد می یابد."

این کارگردان در مورد به کارگیری موضوع های مناسب تولید فیلم های کودک اظهار داشت: "در عرصه کودک باید تمامی گونه های سینمایی تولید شود. هم فیلم هایی که مفرح و فانتزی هستند و هم آثاری که حرف های جدیتری دارند. دو سال پیش هنگام برگزاری جشنواره کودک دوستی به من توصیه می کرد سراغ ساخت فیلم هایی با شرایط آسان تر در محیط های شهری بروم و در شرایط سخت در نقاط دورافتاده فیلم نسازم. باید در سینمای ما شرایطی به وجود بیاید که رویکرد به تولید فیلم هایی با رویکرد هویت ملی و بومی در مورد کودکان و نوجوانان ایرانی مورد توجه قرار بگیرد."

وی در خصوص اینکه تا چه اندازه توجه به سینمای فانتزی و کمدی در سینمای کودک می تواند باعث جذب مخاطب شود، توضیح داد: "به طور قطع تاثیر دارد، اما تعامل میان مسئولین فرهنگی و مدیران آموزش و پرورش بسیار کمرنگ است. سینمای کودک فقط با اکران مناسب به شرایط مطلوب نمی رسد و با حمایت های متولیان آموزش پرورش و سایر ارگان ها می توانیم به تداوم حیات سینمای کودک خوشبین باشیم. بسترسازی و تبلیغات درست در سطح مدارس است که می تواند تماشاگران زیادی را جذب سینمای کودک کند."

حسن پور در مورد اکران های پراکنده فیلم های کودک و نوجوان که بدون تبلیغ مناسب صورت می گیرد، یادآور شد: "این امر حکم نسیمی را دارد که هر از گاه می وزد و دوباره قطع می شود. اگر این امر با برنامه ریزی درست انجام شود می توانیم به سینمای کودک خوشبین باشیم. باید این فرهنگ به وجود بیاید که چند سالن محدود نمایش به صورت ثابت در طول سال به نمایش فیلم های کودک اختصاص داشته باشند تا به تدریج دیدن فیلم های کودک جزو برنامه های دایمی خانواده ها درآید."

کد خبر 465079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha