۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰

مهر گزارش می‌دهد؛

اعتباراتی که درمانگر اعتیاد نیست/ اشتغال زایی برای ۸۷ بهبود یافته

اعتباراتی که درمانگر اعتیاد نیست/ اشتغال زایی برای ۸۷ بهبود یافته

بیرجند- کمبود بودجه در حوزه درمان، هم مرز بودن با افغانستان و نقص برخی از قوانین از جمله عللی است که کاهش آمار معتادان در خراسان جنوبی را با وقفه رو به رو کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: سخن از آسیب‌های اجتماعی که به میان می‌آید بی‌شک یکی از پرکاربردترین واژه‌ها در این زمینه مواد مخدر می‌شود موضوعی که هر چند در کل کشور محل بحث وگفت‌وگوهای فراوان است ولی در خراسان‌جنوبی به واسطه هم مرز بودن با کشور افغانستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نگاهی به وضعیت جرایم مرتبط با مواد مخدر در خراسان‌جنوبی

رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی در تاریخ یکم تیرماه ۹۸ در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد که بیشترین فراوانی جرایم استان در سال گذشته مربوط به مواد مخدر با ۹ هزار و ۱۹۰ پرونده بوده است.

هر چند مجرمینی که به واسطه جرم مواد مخدر در خراسان‌جنوبی پایشان به کلانتری‌ها و محاکم قضائی باز می‌شود بومی خود استان نیستند و بسیاری از آنان از دیگر مناطق در این استان دستگیر و محاکمه می‌شوند اما باز هم نمی‌توان به راحتی از کنار این آمار گذشت.

همچنین رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی در نشست خبری در تاریخ سوم تیرماه ۹۸ بیان می‌دارد که کشفیات مواد صنعتی به ویژه شیشه در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از دو هزار و ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

در حال حاضر این سؤال مطرح است که چرا علی‌رغم تلاش‌ها و در واقع جانفشانی‌های نیروی انتظامی در مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر و محاکمه آنان در مراجع قضایی باز هم شاهد سوداگری مرگ در کشور و استان هستیم.

سرهنگ حسین محمدی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان‌جنوبی در این زمینه در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: علت اینکه چرا علی‌رغم همه تلاش‌های صورت گرفته باز هم شاهد شیوع مصرف مخدر هستیم، در هر استانی با استان دیگر متفاوت است.

بیکاری و اعتیاد

وی بیان کرد: به عنوان مثال در خراسان‌جنوبی موضوعی چون بیکاری و هم مرز بودن با کشور افغانستان می‌تواند نقش مهمی در افزایش مصرف مواد مخدر و فروش آن داشته باشد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان‌جنوبی ادامه داد: بحث نقش بیکاری در افزایش مصرف و فروش مواد مخدر موضوعی است که در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی نیز ایشان به آن تأکید کرده است.

محمدی اظهار کرد: البته برخی از سوداگران مرگ و قاچاقچیان مواد مخدر به واسطه مسائل مالی و سود اقتصادی خود تحت هر شرایطی بحث فروش را ادامه می‌دهند.

جریمه مالی به تنهایی بازدارنده نیست

وی گفت: نکته مهم دیگر مباحث قانونی و نحوه برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و مجرمین مرتبط با مواد مخدر است چرا بی شک تنها جریمه مالی نمی‌تواند بازدارندگی کافی برای مجرمان مواد مخدر در بسیاری از موارد داشته باشد.

وی یادآور شد: البته در کنار فعالیت‌های انتظامی باید دستگاه‌های فرهنگی نیز با عزمی جدی‌تر در این زمینه فعالیت کنند تا خانواده‌ها و جوانان با خطرات مصرف مواد مخدر بیش از گذشته آشنا شوند و والدین نیز بدانند چگونگی ارتباط آنان با فرزند نیز در این مهم نقش آفرین است.

محمدرضا حسنی مقدم دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: نیروی انتظامی در بحث مواد مخدر مبارزه مقابله‌ای دارد اما در کنار این نوع برخود باید نقش پررنگ دستگاه‌های فرهنگی را نادیده نگرفت.

وی با اشاره به اینکه تأکید بر پررنگ شدن فعالیت‌های کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است، افزود: در این راستا دستگاه‌های فرهنگی در موضوع پیشگیری و مقابله با مواد مخدر نیاز به اصلاح برخی روش‌ها و فرایندها دارند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه برخی از روی ناآگاهی به سمت مواد مخدر کشیده می‌شوند، ادامه داد: برخی جوانان برای تفنن و سرگرمی و یا به بهانه مسائل درسی به سمت مصرف مواد مخدر می‌روند در حالی‌که نمی‌دانند همین قدم اول زمینه‌ساز آلودگی آنان است.

حسنی مقدم در زمینه استقبال مبتلایان به مواد مخدر از درمان و اعتبار در نظر گرفته شده در این زمینه، افزود: هر ساله اعتباری در این زمینه در نظر گرفته می‌شود ولی با توجه به درصد متقاضیان و معرفی شدن‌گان از سوی مراجع قضایی کفاف نمی‌کند.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال ۳۸ میلیون دریافتی در این زمینه داشتیم که این رقم اصلاً مبلغ قابل توجهی نیست که بتوان بر روی آن برنامه‌ریزی خاصی کرد.

اختصاص تنها ۶۰۰ میلیون تومان برای درمان اعتیاد در طول سال

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان‌جنوبی یادآور شد: سال گذشته نیز در حوزه درمان اعتیاد به مواد مخدر ۶۰۰ میلیون تومان در کل سال اعتبار داشتیم که باز هم با توجه به اینکه اعتبار کل دستگاه‌های متولی در این امر هست اعتبار قابل توجهی نیست.

حسنی مقدم گفت: سال گذشته در بحث درمان کودکان معتاد به مواد مخدر مشکلاتی داشتیم چرا که بسیاری از والدین با تصور به اینکه با آبرو و حیثیت خانواده در ارتباط است در این زمینه مقاومت می‌کردند.

علی عرب نژاد مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بهزیستی خراسان‌جنوبی با داشتن ۲۷ مرکز درمانی و کاهش آسیب اعتیاد، خدمات ارزنده‌ای را به مراجعان و خدمت گیرندگان ارائه کرده است.

وی بیان کرد: در سال گذشته تعداد پنج هزار و ۸۸۷ نفر خدمت گیرنده در مراکز سطح استان نسبت به اخذ خدمات دوره نیاز خودشان اقدام کردند که از این تعداد چهار هزار و ۴۸۰ نفر نسبت به اخذ اولیه خدمات درمانی در حوزه درمان اعتیاد و هزار و ۴۰۷ نفر نیز در حوزه کاهش آسیب خدمت مورد نظر خودشان را دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به مؤلفه‌های اساسی در راستای توانمندسازی بهبود یافتگان ادامه داد: مؤلفه‌های اساسی برای توانمند سازی شامل دوره‌های مهارت‌های زندگی و آموزش و آشنایی با قوانین کسب و کار است که افراد بعد از شرکت در این دوره‌ها ودریافت گواهینامه برای دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

اشتغال‌زایی برای ۸۷ بهبودیافته از بیماری اعتیاد

عرب نژاد گفت: سال گذشته تعداد ۲۹۹ نفر در دوره‌های آماده‌سازی شغلی شرکت کردند و از این تعداد ۸۷ نفر با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۵۴۵ میلیون ریال مشغول به کار شدند.

وی در زمینه اعتبار حوزه آسیب‌های اجتماعی بهزیستی خراسان‌جنوبی نیز یادآور شد: اعتبار حوزه درمان و آسیب‌های بهزیستی ۹ میلیارد ریال است.

مبارزه با مواد مخدر را نباید وظیفه تنها یک دستگاه و یا نهاد دانست بلکه اگر زمانی تک تک مردم جامعه و همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی تأثیرگذار در این زمینه احساس مسئولیت کردند می‌توان نسبت به کاهش آمار مبتلایان به مواد مخدر امیدوار بود.

کد خبر 4651192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha