به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی یغمائیان در نشست صبح پنج شنبه خود در جمع خبرنگاران به میزبانی میراث فرهنگی سمنان ضمن بیان اینکه شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس این هفته در اردیبل تشکیل جلسه داد و چهار اثر ناملموس فرهنگی از شهرستان سرخه در آن ثبت شد، تاکید کرد: نان فتیر روستای ایج، عزاداری قاتل آو، عزاداری آق علی چال و عزاداری عرب سرخه این آثار را تشکیل می دهند.
وی افزود: شیوه سنتی نان فتیر روستای ایج سرخه در دو رسته شامل «سیریشین فتیر» و «یوزین فتیر» منحصر به فرد بوده و در جای دیگر کشور وجود ندارد و به همین دلیل ثبت آثار ملی شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، گفت: در نوع «سریشین فتیر» نان با استفاده از گیاه دارویی خودرو تحت عنوان «سیریشین» و درنوع «یوزین فتیر» نان با استفاده از گردوی پخته شده تهیه می شود.
یغمائیان گفت: مراسم عزاداری قاتل آو نیز بعد از ظهر روز تاسوعا تا بعد از ظهر روز عاشورا برگزار و کشاورزان و افرادی که دارای حق آبه هستند به مدت ٢٤ ساعت، آب را آزاد کرده و به نشان از تشنگی و بسته شدن آب به روی امام حسین (ع) و یاران گرانقدر آن امام، آب را در جویهای شهر سرخه رها و در مسیر آب شروع به عزاداری و حرکت به سمت شهر میکنند.
وی درباره مراسم عزاداری عرب سرخه نیز، گفت: این مراسم در روز عاشورا، در شهر سرخه برگزار میشود و مردان با پوشیدن لباسهای عربی و به سبک دوران صدر اسلام مبادرت به برپایی خیمه و حرکت دسته جمعی به منظور عزاداری میکنند.
معاون میراث فرهنگی سمنان گفت: عزاداری حیدر حیدر تکیه آق علی چال سرخه نیز در ایام ماه محرم و به خصوص تاسوعا و عاشورای حسینی برگزار و عزاداران با چرخیدن دور علم در میانه تکیه و سر دادن نوای حیدر حیدر عزاداری می کنند.
یغمیائیان گفت: ۱۸ پرونده میراث ناملموس استان سمنان در انتظار ثبت ملی است و همچنین تا کنون ۱۰۳ اثر ناملموس استان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما