به گزارش خبرنگار مهر، مهدی حسینی نژاد چهارشنبه شب در مراسم گرامیداشت هفته صنعت و نشست گفتمان مدیران صنایع شهرستان رفسنجان اظهار داشت: در کشور ما انرژی خیلی ارزان است و نزدیک به ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکنیم در حالی که صادرات غیرنفتی کشور سال گذشته ۴۵ میلیارد دلار بود و سال ۹۶ هم ۴۴ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت شد که یارانه هم همین رقم است.
وی با بیان اینکه تسهیلاتی که برای رونق تولید مجلس مصوب کرد و باید پرداخت میشد، نشد، افزود: در قانون مصوب شده باید ۴۰ درصد تسهیلات بانکها برای رونق تولید باشد متوسط پرداختی سالهای قبل حدود ۳۲ درصد است و سال گذشته ۲۷ درصد تسهیلات پرداخت شد.
وی عنوان کرد: در سال گذشته ۶۳ درصد واحدهای ما مشکل تسهیلات و ۴۳ درصد مشکل بازار داشتند، ۴۳ صد واحدها مشکل بیثباتی قیمتها و۳۴ درصد بحث بیمه و مالیات داشتند که نه تنها مشکلاتشان حل شد بلکه چند برابر هم شد.
مدیرکل صمت استان کرمان ابراز داشت: طی سالهای ۹۵ تا ۹۷ حدود ۲۰۲ واحد تولیدی موفق شدند تسهیلات رونق تولید بگیرند، این جزء سیاستهای کلان بود که میخواست به تولید کمک کند اما کمک به این شکل معنا ندارد.
حسینی نژاد تصریح کرد: علیرغم اینکه استان ما متمول است اما منابع بانکی عمدتاً در تهران است و زمانی که بانکها منابع نداشته باشند سیستم بانکی کمکی به تولید نمیکند.
وی ادامه داد: به لحاظ فرهنگی نیز مشکلاتی داریم مثلاً وقتی نمایشگاه دایر میشود واحدهای تولیدی ما کمرنگ ظاهر میشوند و زمانی که آگهی میدهیم فلان واحد قطعه نیاز دارد استقبال نمیشود اما در استان همجوار ما اولویت با واحدهای بومی همان استان است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خاطرنشان کرد: سال گذشته آموزش و پرورش ۶۰۰ هزار دست لباس نیاز داشت که عمدتاً از خارج از استان آمد این در حالی بود که ۵۰ واحد تولیدی صنفی و صنعتی داشتیم که همه با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکردند اما در زمینه اقتصاد مقاومتی به کمک آموزش و پرورش ۴۰ واحد صنفی و صنعتی رونق گرفتند و این تجربه را با مس هم در رفسنجان آغاز شد.
وی با بیان اینکه تأمین ارز را یکی از چالشهای واحدهای صنعتی است، یادآور شد: ۴٫۸ درصد صادرات غیرنفتی کشور متعلق به استان کرمان است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ادامه بیان کرد: در قانون معادن ماده ۴۳ شرکتها، صنایع و معادن ملزم به این هستند که گردش مالی خود را به استان خود بیاورندد.
حسینی نژاد با بیان اینکه نگاه ۴۰ ساله به سمت کشاورزی در حال تغییر بوده و استان به سمت صنعتیشدن پیش می رود، افزود: سالانه شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود که ۱۴۱ میلیون مترمکعب آن مربوط به صنعت است.
وی ابراز داشت: سال گذشته سازمان صمت چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای کشور درآمد داشته است که از محلهای مالیات، وارادات گمرکی، حقوق دولتی و… بوده است.
نظر شما