۱۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۳

معاون رئیس جمهور:

روزانه ۶۴ هزار تن زباله در ایران تولید می‌شود/زمین در دایره تهدید

روزانه ۶۴ هزار تن زباله در ایران تولید می‌شود/زمین در دایره تهدید

همدان - معاون رئیس جمهور با بیان اینکه استراتژی محیط زیست توسعه پایدار است، گفت: روزانه ۶۴ هزار تن زباله در ایران تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری صبح شنبه در شورای اداری استان همدان با بیان اینکه استراتژی محیط زیست توسعه پایدار است، گفت: تمام مردم کشور باید محیط بان باشند.

وی با بیان اینکه کشوری که بخواهد حقوق نسل‌های بعد را در زمینه محیط زیست تأمین کند نباید بیش از ۴۰ درصد از منابع آب‌های تجدیدپذیر را استفاده کند، اظهار داشت: این در حالی است که در ایران در برخی سال‌ها تا ۱۱۵ درصد از منابع آب‌های تجدید پذیر استفاده کرده‌ایم که اگر به این موضوع توجه نشود نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

روزانه ۶۴ هزار تن زباله در ایران تولید می‌شود

وی با بیان اینکه روزانه هر نفر ۸۰۰ گرم زباله تولید می‌کند که با احتساب جمعیت کشور روزانه ۶۴ هزار تن زباله در این کشور تولید می‌شود که خیلی بیشتر از زباله‌های تولیدی کشورهای دیگر است، گفت: برای حفاظت از محیط زیست باید همه تلاش کنند.

کلانتری به وجود بیش از ۳ میلیون قبضه اسلحه غیرمجاز اشاره کرد و با بیان اینکه شاخص‌های موجود در زمینه محیط زیست کشور شاخص‌های خوبی نیست، گفت: با این شاخص‌ها امیدی برای حفظ محیط زیست برای نسل‌های بعدی وجود ندارد.

وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست ۷ هزار نفر پرسنل دارد که ۳ هزار و ۲۰۰ نفر از آنها محیط بان هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه همه مردم کشور باید توسعه محیط زیست را اصل بدانند، اظهارداشت: استراتژی سازمان حفاظت محیط زیست خواسته‌های جناح‌ها، حزب‌ها و گروه‌ها نیست بلکه توسعه پایدار را دنبال می‌کنیم.

اگر مردم محیط زیست را درک نکنند در حفظ آن همراهی نخواهند داشت کلانتری با بیان اینکه در تمام دنیا از مناطق حفاظت شده طبق دستورالعمل‌های خاصی استفاده می‌شود چرا که وقتی مردم وارد زیستگاه‌ها شوند اهمیت آنها را درک می‌کنند، گفت: اگر مردم محیط زیست را درک نکنند در حفظ آن همراهی نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه دیروز در سفر به شهرستان‌های استان همدان گله‌ای از حیوانات مشاهده شد که در جاده تردد داشتند، اظهار داشت: این رفتار حیوانات نشان دهنده احساس امنیت از جانب آن هاست که این امنیت به وجود آمده را نتیجه فرهنگ مردم می‌دانیم.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه باید این رفتار را توسعه و بهبود داد چرا که محیط زیست بدون مشارکت مردم هیچ است، گفت: مردم باید با محیط زیست آشنا شده و آن را حفظ کنند کما اینکه در برخی شاخص‌ها باید تجدید نظر صورت گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در خصوص انتقال آب به همدان با بیان اینکه آب را باید در داخل استان جستجو کنید و بیرون از استان آبی برای همدان نیست، گفت: جمعیت، تقاضا و مصرف زیاد شده است.

کلانتری با بیان اینکه با این وضعیت استان همدان نمی‌تواند تامین کننده علوفه برای سایر استان‌ها باشد، گفت: بیلان منفی ۳ میلیون متر مکعب آب کشور را درگیر کرده و در برخی بخش تجدید نظر جدی واجب است چرا که با کشت گیاهان پر آب بر مدام بر مشکلات می‌افزاییم.

وی با بیان اینکه آب‌های زیرزمینی قدرت مقابله با این مصرف را ندارد، گفت: اگر با این حجم مصرفی از منابع آب پیش برویم نه تنها کشاورزی بهبود نمی‌یابد بلکه کشاورزی برای نسل‌های بعد نیز از بین می‌رود.

آب‌های زیر زمینی همدان توان مقاومت در برابر کشت‌های آب بری چون چغندر قند و سیب زمینی را ندارد کلانتری گفت: در نظام کشت محصولات کشاورزی باید تجدید نظر شود و منابع آب‌های زیر زمینی همدان توان مقاومت در برابر کشت‌های آب بری چون چغندر قند و سیب زمینی را ندارد و اضافه برداشت شدیدی در دشت‌های همدان وجود دارد و اگر روند اصلاح نشود شرق استان از بین می‌رود.

معاون رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه از ۳ هزار محیط بان تاکنون ۱۳۰ شهید و ۵۰۰ زخمی دادیم و از نمایندگان برای تصویب لایحه حمایت از محیط بان تشکر می‌کنم، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست قیم نسل‌های آینده است و همه باید حافظ محیط زیست باشیم وگرنه منابع زیستیمان دوام نمی‌آورند.

وی با بیان اینکه تمام بیانات مقام معظم رهبری در زمینه توسعه پایدار است و ما در محیط زیست توان نداریم حتی ۵۰ درصد فرمایشات رهبری را محقق کنیم، اضافه کرد: این سازمان سیاسی نیست و صرفاً کار تخصصی انجام می‌دهد زیرا مسئله محیط زیست موضوع جهانی، فرا مرزی و فرا قومیتی است.

کلانتری بابیان اینکه کره زمین به شدت در حال تهدید است و تخریب محیط زیست باعث مهاجرت‌های بزرگی در دنیا شده است، اضافه کرد: اشتغال زایی و رفع مشکل اشتغال جوانان تنها با توسعه پایدار مقدور است.

وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور از من خواستار بهبود فضای زیست، حفظ منابع آب و احیای تالاب‌ها شده است و این توسط پرسنل سازمان به تنهایی مقدور نیست و به مشارکت همگانی نیاز داریم، بیان کرد: سالانه ۱۵ هزار متر از جنگل‌های زاگرس خشک می‌شود و وضعیت موجود محیط زیست ما مناسب نیست زیرا رفتار غلط ۱۵۰ ساله ما را به اینجا رسانده است.

بنزین تولیدی کشور استاندارد یورو ۴ دارد اما مشکل عدم تولید موتور استاندارد است

وی با بیان اینکه بنزین تولیدی کشور استاندارد یورو ۴ دارد اما مشکل عدم تولید موتور استاندارد است، گفت: باید در سال ۴۰ درصد منابع آب را که ۴۰ میلیارد متر مکعب است استفاده کنیم اما در حال حاضر ۹۰ میلیارد متر مکعب استفاده می‌کنیم.

وی بابیان اینکه با اصلاح روند آبیاری اقتصاد کشاورزی دچار مشکل نمی‌شود، ادامه داد: وضعیت مدیریت پسماند استان همدان قابل قبول نیست و باید ساماندهی شود چراکه شهرداری‌ها کنار جاده پسماند تخلیه می‌کنند و کنار جاده‌ها را زباله دانی کرده‌اند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بابیان اینکه متاسفانه به راحتی زباله را در کنار جاده تخلیه می‌کنند در حالی که برای توسعه گردشگری باید استان و محیط پاکیزه باشد، گفت: خراسان جنوبی و به خصوص شهر بیرجند عاری از زباله است و تمیز ترین شهر کشور است.

وی پیشنهاد کرد: استاندار همدان شهرداران همدان را به بیرجند بفرستد تا در خصوص مدیریت پسماند کسب تجربه کنند و ادامه داد: بیشتر منابع ژنتیکی که حقوق نسل‌های آینده است را نابود کرده‌ایم و مناطق حفاظت شده برای حفظ منابع ژنتیکی است و مردم برای درک حفظ محیط زیست باید طبیعت را لمس کنند.

کلانتری افزود: اگر صرفه جویی نکنیم نمی‌توان کشور را نجات داد و ایران بعد از روسیه دومین کشور در شدت مصرف انرژی است.

معاون رئیس جمهور بابیان اینکه برای تولید یک میلیارد دلار تولید ناخالص ۸۵۰ هزار تن انرژی مصرف می‌کنیم و بعد از روسیه بیشترین اتلاف انرژی را داریم، افزود: شاخصه‌های زیست محیطی خوب نیست و به همت همگانی نیاز داریم.
 

کد خبر 4658701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha