۱۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۱۳

عامل توسعه خوشه شیرینی سنتی در استان قزوین:

شیرینی سنتی و باقلوای قزوین می تواند به کالای صادراتی تبدیل شود

شیرینی سنتی و باقلوای قزوین می تواند به کالای صادراتی تبدیل شود

قزوین- عامل خوشه شیرینی سنتی در استان قزوین گفت: در صورت حمایت مسئولان، شیرینی سنتی و باقلوای قزوین با ظرفیت فروش سالانه ۵۳ میلیارد تومان می تواند به کالای برند صادراتی استان تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا چگینی در کمیته راهبردی خوشه شیرینی قزوین که روز دوشنبه در معاونت اقتصادی استانداری قزوین تشکیل شد اظهارداشت: نگاه توسعه ای به خوشه های صنعتی بسیار مهم است و این ظرفیت می تواند در ردیف بنگاههای کوچک دستاوردهای بسیار خوبی در عرصه تولید و اقتصاد داشته باشد.

وی بیان کرد: ایران در صادرات شیرینی با رقم ۳ میلیون دلار در ردیف ۷۲ قرار دارد در حالی که می تواند با توجه به سرانه مصرف شیرینی و شکلات سهم بیشتری از بازارهای جهانی به خود اختصاص دهد.

چگینی یادآورشد: سرانه مصرف شیرینی در اروپا ۷ کیلوگرم، در خاور میانه یک کیلوگرم است و در صورت برند سازی و توجه به بسته بندی و کیفیت محصول می توانیم در این عرصه سهم بیشتری بگیریم.

عامل خوشه شیرینی سنتی در قزوین تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین صادرات شیرینی در کشور از استانهای آذربایجان شرقی و غربی، مشهد و کرمانشاه به کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان صورت می گیرد که در این میان استان قزوین هیچ صادراتی در این محصول نداشته است.

وی اظهارداشت: از سال ۹۳ تا ۹۶ روند واردات شیرینی و شکلات به کشور بیشتر شده و شاهد ورود این محصول از ترکیه، اکراین و اسپانیا هستیم.

چگینی بیان کرد: در استان قزوین ۱۶۵ واحد صنفی در تولید شیرینی سنتی فعالیت می کنند که ۴۳ درصد در شهر قزوین و۲۳ درصد در تاکستان مستقر هستند.

وی اضافه کرد: در هفت سال گذشته تعداد ۲۶۰ واحد تولید شیرینی سنتی در استان قزوین مجوز فعالیت گرفته اند و جامعه آماری خوشه شیرینی بسیار جای کار دارد و می تواند فعال تر شود.

این عامل خوشه شیرینی سنتی در قزوین اظهارداشت: میزان تولید شیرینی سنتی در قزوین ۱۱۰۰ تن و باقلوا ۲۰۰ تن در سال است که با احتساب فروش هر کیلو شیرینی سنتی ۳۰ هزار تومان رقمی معادل ۳۳ میلیارد تومان و باقلوا از قرار کیلویی ۱۰۰ هزار تومان بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان و در مجموع ۵۳ میلیارد تومان است.

چگینی افزود: به دلیل رقابت سنگین و متعدد سایر محصولات، چانه زنی مشتریان، تهدید تازه واردان به این عرصه، وجود کالای جایگزین، عملکرد ضعیف نهادهای دولتی در حمایت اساسی، کمبود آرد و نوسان قیمت و واسطه های سنتی غیر استاندارد این حرفه از ریسک بالایی برخوردار است.

وی اظهارداشت: در صورت توجه به کیفیت محصول، بسته بندی مناسب، بازاریابی، تامین مواد اولیه و دادن تسهیلات بموقع و ارزان قیمت، می توان چشم انداز روشنی برای شیرینی سنتی و باقلوای قزوین ترسیم کرد و با برند سازی در این عرصه با موفقیت ظاهر شد.

عامل خوشه شیرینی سنتی قزوین بیان کرد: با برگزاری جشنواره های ملی شیرینی سنتی، شناسایی بازارهای بین المللی، تهیه فیلم مستند و بروشورهای تبلیغاتی، برگزاری تورهای صنعتی و نمایشگاهی، ایجاد پرتال قادریم از این ظرفیت به عنوان یک برند شاخص در تولید و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال استفاده کنیم.

وی بیان کرد: با برگزاری جشنواره شیرینی سنتی در روز قزوین، الکترونیک کردن فضای کسب و کار و فروش، نامگذاری میدانی به نام باقلوا در قزوین، دایر کردن رشته مدیریت آشپزی و قنادی می توان از این ظرفیت برای معرفی توانمندی های قزوین بخوبی بهره مند شد.


 

کد خبر 4661421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha