به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرشاد مقیمی گفت: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام «رونق تولید» نامگذاری شده است، دولت برای تحقق شعار سال، در راستای احیای واحدهای راکد و نیمهفعال اهتمام دارد.
وی در خصوص تأمین مواد اولیه واحدهای صنعتی نیز گفت: برخی واحدهای تولیدی با نبود مواد اولیه مواجه هستند که در صورت عدم رفع این مشکل، کالا را سفارش دهند و اگر مشابه داخلی آن وجود داشته باشد، از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت تأمین میشود.
مقیمی در خصوص تأمین نیازهای صنعتی در داخل کشور افزود: یکی از مهمترین موضوعات مهم وزارتخانه، ساخت داخلی کردن کالای خانگی است و در این رابطه، هم اکنون طرحهای مختلفی احصاء شده که بتوان در موضوعات مختلف جایگزینی داخلی را پیدا کرد. در حوزه لوازم خانگی، خوشبختانه پروژههایی مانند یخچال و لوازم صوتی با برنامه به پیش رفته و هم اکنون نیز این موضوع یکی از پروژههای اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.
مقیمی همچنین افزود: وزارت صنعت و معدن برای تحقق رونق تولید دارای هفت سرفصل است، اما مهمترین آن در حوزه تولید، بحث مربوط به ساخت داخل است و پروژههایی برای ساخت داخل در رشتههای مختلف مثل صنعت خودرو، لوازم خانگی، نساجی و پوشاک تعریف شده است. یعنی در مجموعه صنعت، محوریترین برنامه، بستهای از پروژههایی است که میتواند کشور را از واردات محصولات نهایی، مواد واسطه و مواد اولیه که برای حوزه تولید استفاده میشود بینیاز کند.
وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت، طرحها را با توجه به موضوع پروژههای «داخلیسازی» تعریف کرده، البته چهار هزار پروژه و چهار هزار واحد افزایش ظرفیت، در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر صمت گفت: بنابراین در بحث زیرظرفیتها نیز حداقل چهار هزار واحد در نظر گرفته شده و اقدامات آنها نیز دنبال میشود تا بتوانند به ظرفیت برسند و مهمترین برنامه نیز بحث مربوط به جلوگیری از واردات محصولات مواد اولیه و مصارف واسطهای بوده که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد و در این رابطه نیز هزار و ۵۲۱ تعرفه ممنوع و مدیریت هزار و ۳۴۳ طرح به شدت اعمال میشود.
نظر شما