به گزارش خبرنگار مهر، احمد توصیفیان صبح چهارشنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان همدان با بیان اینکه از جمله محورهای اساسی اقتصاد هر کشوری موضوع حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار است، گفت: افزایش اشتغال و کاهش بیکاری از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع تلقی میشود.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری و نرخ مشارکت اقتصادی از شاخصهایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: بهار امسال استان همدان توسط مرکز آمار ایران به عنوان تنها مرجع رسمی، به عنوان استان دارای کمترین نرخ بیکاری کشور اعلام شده است.
توصیفیان بااشاره به اجرای طرح آمارگیری نیروی کار به صورت فصلی گفت: از سال ۱۳۷۶ اطلاعات بازار کشور از طریق طرح آمارگیری از ویژگیهای اشتغال و بیکار خانوار حاصل میشد که به منظور بهبود کیفیت و انطباق بیشتر با مفاهیم بین المللی به ویژه سازمان بین المللی کار، مورد بازنگری قرار گرفت تا به صورت طرح فعلی و با عنوان «طرح آمارگیری نیروی کار» به اجرا در آمد.
وی گفت: طرح آمارگیری نیروی کار اولین بار در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده و آخرین آمارگیری اردیبهشت ماه فصل بهار سال جاری بود که مهمترین یافتههای نتایج طرح در کشور و استان همدان مشخص شده است.
نرخ مشارکت اقتصادی استان همدان در بهار ۹۸ با افزایش ۱.۳ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل (۴۲.۸) به ۴۴.۱ درصد رسیده است مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران یافتهها و نتایج طرح آمارگیری نیروی کار استانهای کشور نشان میدهد نرخ مشارکت اقتصادی استان همدان در بهار ۹۸ با افزایش ۱.۳ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل (۴۲.۸) به ۴۴.۱ درصد رسیده است و نرخ مشارکت کل کشور در این فصل ۴۱.۱ درصد است.
وی اضافه کرد: بر اساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران علیرغم افزایش نرخ مشارکت اقتصادی استان همدان نرخ بیکاری ۲.۱ درصد کاهش داشته است و از ۸.۲ به ۶.۱ درصد رسیده است.
توصیفیان گفت: در فصل بهار امسال استانهای چهار محال و بختیاری با ۱۶.۷ درصد، خوزستان با ۱۶.۲ درصد و لرستان با ۱۶.۱ درصد بالاترین نرخ بیکاری و استانهای همدان با ۶.۱ درصد، استان فارس با ۷ درصد و استانهای سمنان و گیلان با نرخ بیکاری ۸.۲ درصد کمترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور داشتهاند.
وی گفت: نرخ مشارکت استان فارس ۳۸.۹ درصد و استان سمنان ۳۷.۴ درصد بوده که علاوه بر اینکه پایینتر از میانگین کشوری هستند نسبت به بهار ۹۷ نیز کاهش داشتهاند و این در حالی است که استان همدان دارای نرخ مشارکت حدود ۴۴.۱ درصد بوده که ۱.۳ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته و نیز بالاتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: با توجه به دستور استاندار همدان در خصوص تهیه سند توسعه اشتغال و رویکرد برنامه محوری با هدف رسیدن به نرخ بیکاری سالیانه ۱.۷ درصد در پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی، سند تهیه شده و بر اساس آن در استان برای رسیدن به این هدف، سالیانه حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی مورد نیاز است که در استان ایجاد و برآورد میشود.
توصیفیان گفت: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی سالانه حدود ۵ هزار میلیارد تومان منابع بخش خصوصی، بانکی و دولتی باید جذب شود.
وی گفت: در این سند طی تعامل با فرمانداران و دستگاههای اجرایی تعهد شهرستانی، دستگاهی و بخشی تهیه شده و اطلاعات شاغلین جدید در بخش غیر مسکن در سامانه ملی رصد ثبت میشود.
نظر شما