۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۰۹

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد

سفر جهانگرد ایرانی باهدف اتحاد علیه تحریم‌ها/با هم باشیم پیروزیم

سفر جهانگرد ایرانی باهدف اتحاد علیه تحریم‌ها/با هم باشیم پیروزیم

خسرو آذربیگ در تازه‌ترین سفر خود، قرار است با دوچرخه به کل ایران برود. هدف او از این سفر گوشزد کردن اتحاد است، به باور او مقاومت تنها در «باهم بودن» امکان پذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو آذربیگ، دوچرخه سوار، نوازنده و جهانگرد، مستندساز و فعال حقوق کودکان این بار قصد دارد در ادامه سفرهای خود با دوچرخه برای حمایت از مؤسسه مادران یاریگر توان‌جویان اوتیسم (میتا) از روز شنبه ۲۲ تیر، به سفر دور ایران برود. آذربیگ که در سفرهای پیشین خود با دوچرخه سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا را درنوردیده بود، فیلم‌های مستند جذابی را از فرهنگ بومیان این سه قاره برای ایرانیان به ارمغان آورد.

سفرهای خسرو، ندای صلح، گفت‌وگو و برابری را به همراه داشته است. در سفر او به آفریقا و در میان یکی از قبایل آفریقایی اتفاق شگفت انگیزی رخ داد. خسرو در آن قبیله بدون آنکه زبانی برای برقراری ارتباط داشته باشد، یکی از ملودی‌های مشهور آذری را با دف خواند و همه قبیله جذب او شدند و همنوا با او می‌خواندند. قرار است سفرنامه‌های او در قالب کتاب نیز منتشر شود.

خسرو در سفرهای پیشین خود به جای جای ایران، سعی کرد تا اصول صحیح فعالیت‌های خیریه را نیز فرهنگسازی کند. خسرو در هر استانی دوستان بسیاری دارد که خاطرات جذابی از او و فعالیت‌های خیرخواهانه‌اش دارند. خسرو اگر در سفرهایش میهمان این دوستان نشود، آنها از او آزرده خاطر خواهند شد و عجیب آنکه هرکدام از این دوستانش در هر نقطه‌ای از ایران که باشند او را از قوم و قبیله خود می‌دانند.

او در سفرهای خود به استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان و کردستان، به خانواده کودکان کار تولید کیف‌های چرمی دستی را آموزش می‌داد تا با فراگیری آن حرفه بتوانند خانواده و کودکان خود را تأمین کنند. او همچنین به تعداد بسیاری از کودکان در مناطق محروم نقاشی و نوازندگی آموزش داده است. حضور او در کتابخانه و مرکز فرهنگی کامبوزیا در زاهدان (در حوالی منطقه محروم و جرم خیز شیرآباد) و آموزشش به کودکان و نوجوانان این منطقه تجربه بسیار مهمی بود و خاطره این حضور هنوز هم ذهن کودکان این منطقه را رها نکرده است. او توانست بسیاری از کودکان و نوجوانان این منطقه جرم خیز در زاهدان را به کتابخوانی عادت دهد.

بحث تحریم‌ها عملاً روی خانواده‌ها ی دارای فرزندان اوتیسمی تاثیر منفی گذاشته است. داروهای فرزندان آنها نایاب شده و طبیعتاً قیمت این داروها نیز رشد نجومی داشته است. مادرانی که من در تعامل با آنها هستم مدام از کمبود دارو حرف می‌زنند خسرو همچنین دیوار بسیاری از مدارس قدیمی در منطقه بلوچستان را رنگ آمیزی و نقاشی کرد و با طرح‌ها و شکل‌های خود روی این دیوارها فضای دلنشین و سرزنده‌ای را برای کودکانی که از رنگ‌های سیاه و خاکستری این مدارس فراری بودند، بوجود آورد. اهالی روستاهای محروم سیستان نیز خسرو را در هیبت مردی می‌شناسند که غروب‌هایشان را سرشار از شادی می‌کرد. او مدتی به روستاهای این خطه رفته و برای مردمان دف می‌زد و ضمن خواندن اشعاری از مولانا، به زبانی ساده قصه‌های مثنوی را روایت می‌کرد و شرح می‌داد. سفر جدید او نیز نامش یک مصرع از مولانا جلال الدین محمد بلخی وام گرفته شده، اهدافی فرهنگی را دنبال می‌کند.

در ره دل چه لطیف است سفر

آذربیگ درباره جدیدترین سفر خود به خبرنگار مهر گفت: سفر جدیدم «در ره دل چه لطیف است سفر» نام گرفته که برگرفته است از یکی از ابیات مولانا در «دیوان شمس». این سفر را برای حمایت از مؤسسه مادران یاریگر توان‌جویان اوتیسم (میتا) انجام می‌دهم. اکنون در حدود سه سال می‌شود که با این مؤسسه در ارتباط هستم. میتا سرپناهی است برای خانواده‌هایی که فرزندان اوتیسمی دارند.

وی افزود: موسسه میتا در زمینه آموزش به خانواده‌های دارای فرزندان اوتیسمی فعال است. به آنها آموزش می‌دهد تا به زندگی عادی فرزندان خود توجه کرده و آنها را وارد جامعه و تعاملات اجتماعی کنند. متأسفانه فرهنگ امروز ما پختگی لازم را برای برخورد با این فرزندان ایران زمین ندارد و آنها در یک فضای طرد شدگی قرار دارند. از همکاری با مؤسسه میتا حس خوبی دارم و اگر آنها شناخته شوند کل جامعه نفع خواهد بود. نمایشگاه آثار نقاشی‌خط من نیز از امروز چهارشنبه ۱۹ تیر در همین مؤسسه برپا می‌شود و همه درآمدهای آن نیز صرف فعالیت‌های این موسسه خواهد شد.

آذربیگ ادامه داد: بحث تحریم‌ها عملاً روی این خانواده‌ها تاثیر منفی گذاشته است. داروهای فرزندان آنها نایاب شده و طبیعتاً قیمت این داروها نیز رشد نجومی داشته است. مادرانی که من در تعامل با آنها هستم مدام از کمبود دارو حرف می‌زنند. هدف من از این سفر این است که به همه ملت ایران بگویم در این شرایط ما باید باهم باشیم. اگر ما در کنار هم باشیم می‌توانیم در این شرایط تحریم سخت مقاومت کنیم. همه ما ایرانیان باید بپذیریم که هیچکس جز خودمان نمی‌تواند به ما کمک کند.

آمریکا به دنبال منافع خود است

آذربیگ در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تحریم‌های آمریکا اشاره کرد: مقاومت فردی در برابر تحریم‌ها فایده چندانی دربر ندارد. انسان یک موجود اجتماعی است و هویت او با «در اجتماع بودن» معنا پیدا می‌کند. نسخه‌ای که آمریکا برای ما پیچیده به این خاطر است که منافعشان را تامین نکرده‌ایم. آنها همیشه به دنبال نفع خود بوده‌اند.

هدف من از این سفر این است که به همه ملت ایران بگویم در این شرایط ما باید باهم باشیم. اگر ما در کنار هم باشیم می‌توانیم در این شرایط تحریم سخت مقاومت کنیم. همه ما ایرانیان باید بپذیریم که هیچکس جز خودمان نمی‌تواند به ما کمک کند این فعال فرهنگی اضافه کرد: برای کسانی که به رابطه با آمریکا فکر می‌کنند و نفع کشور را در این ارتباط می‌بینند باید تکلیف کرد تا تاریخ را بخوانند. کودتای ننگین ۲۸ مرداد را باید به این طیف یادآوری کرد. دکتر مصدق در آن دوران منافع آمریکایی‌ها را به خطر انداخته بود و آنها توانستند با کمک دربار ایران و نوچه‌هایی را که استخدام کرده بودند، دکتر مصدق، دکتر فاطمی و کسان دیگری چون کریمپور شیرازی را از ما گرفته و امثال شعبان بی‌مخ‌ها و پری بلنده‌ها را به ما قالب کردند.

آذربیگ علت تحریم‌های جدید را به نیز دلیل به خطر افتادن منافع آمریکا دانست و ادامه داد: اکنون نیز وجود و تفکر ما ایرانیان باعث شده تا منافع آمریکایی‌ها به خطر بیافتد. یقین داشته باشید اگر ما به دلخواه آنان عمل می‌کردیم، آنگاه اگر شرایط حتی از وضعیت فعلی‌مان بغرنج‌تر می‌شد، آنها کشور ما را بهشت برین معرفی می‌کردند.

ملودی‌های ایرانی همه نشان از اتحاد دارند

خسرو آذربیگ در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌هایی که قرار است در طول این سفر ایرانگردی خود بپردازد اشاره کرد و گفت: سفرم از شنبه ۲۲ تیر آغاز می‌شود. از تهران ابتدا به استان البرز می‌روم و از آنجا به قزوین، زنجان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و بعد متوجه جنوب می‌شوم.

وی افزود: من در ایرانگردی‌های پیشینم مجموعه‌ای غنی از ملودی‌های محلی اقوام مختلف ساکن در کشور عزیزمان را گردآوری کرده‌ام. ملودی‌هایی که ممکن بود در دل تاریخ گم شوند. در سفر جدید در هر نقطه‌ای که شرایط فراهم شود و یا اینکه اجازه اجرا داده شود، برای عده‌ای این ملودی‌ها را اجرا خواهم کرد و شرح خواهم داد که این آهنگ‌ها از قدیم الایام تاکنون می‌خواهند به ما نشان دهند که ایرانیان همیشه اتحاد و همبستگی داشته‌اند. این ملودی‌ها گویای توانایی ما در «کنار هم بودن» است.

کد خبر 4663097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha