به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام رضا فرهادیان در نشست خبری که قبل از ظهر چهارشنبه در سالن جلسات انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، با اشاره به پیشنیه تأسیس موسسه فرهنگی تربیتی توحید، اظهار کرد: این موسسه از سال ۶۹ به عنوان نخستین موسسه فرهنگی تربیتی در قم تاسیس شد.
وی با بیان اینکه موسسه فرهنگی توحید یک مجموعه مردمی است، تصریح کرد: این موسسه برای کمک به بهبود عملکرد آموزش و پرورش و با استفتائی که در سال ۶۵ از امام خمینی (ره) در ارتباط با مشارکت مردم در برنامههای آموزش و پرورش صورت گرفت، با حضور جمعی از فرهنگیان و اساتید آغاز به کار کرد.
این کارشناس دینی عنوان کرد: با توجه به اینکه حس میشد که مدارس قم به نسبت به برنامهها و مطالبی که عرضه میشود مناسب فضای قم و انقلاب نیست، بنابراین با حضور اساتید و معلمان مومن و دغدغه مند از کلاس اول پایه ابتدایی برنامههای خود را عملی کرده و در کنار آن به آموزش معلمان پرداختیم.
وی از برنامه ریزی برای انتشار کتب مناسب با پایههای مختلف تحصیلی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۹ مدرسه زیر نظر مستقیم موسسه فرهنگی تربیتی توحید و یک مدرسه دولتی در حاشیه شهر مدیریت میشوند.
حجتالاسلام فرهادیان با بیان اینکه احساس نیاز در نظام آموزشی وجود دارد، عنوان کرد: هدف ما تغییر نظام آموزشی مدارس کشور است و با توجه به اینکه رفتار دانش آموزان در مدرسه شکل میگیرد به دنبال تغییر نگاه در مدارس هستیم تا ارزشهای جامعه به شایستگی تغییر کند.
وی با بیان اینکه مدرسه نمونه کوچک یک کشور با همان عناصر اصلی است، افزود: اگر بخواهیم جامعه خوب داشته باشیم باید مدارس به خوبی اصلاح شوند، زیرا که ۱۲ سال عمر دانش آموزان در مدارس میگذرد.
فرهنگ زیربنای نظام در حوزههای مختلف کشور است
عامل برگزاری همایش تحول در تربیت اضافه کرد: فرهنگ زیربنای نظام در حوزههای مختلف کشور است و اگر بتوانیم مدرسه خوب داشته باشیم میتوانیم جامعه خوبی نیز داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه بسیاری از مشکلاتی که در کشور وجود دارد ریشه آن در عدم تربیت شایسته است، گفت: اگر بخواهیم جامعه را اصلاح کنیم باید مدارس را اصلاح کنیم.
حجتالاسلام فرهادیان با اشاره به سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش بیان کرد: بیش از ۸ سال است که این سند تدوین شده و رهبر معظم انقلاب در این رابطه فرمودند در ساختار آموزش و پرورش باید اصلاحاتی صورت بگیرد و کاربردی شود.
وی هدف از برنامههای موسسه توحید را اجرایی کردن سند تحول آموزش و پرورش ذکر و عنوان کرد: یکی از مهمترین اهداف آن رشد دانش آموزان مطابق تراز انقلاب اسلامی است و از ادب و آداب اسلامی بهره مند شوند.
عامل برگزاری همایش ملی تحول در تربیت، گفت: سند تحول نظام آموزشی کشور با وجود اینکه روی آن کار مناسبی صورت گرفته اما هنوز قابلیت اجرا در مدارس را ندارد و تا ما نتوانیم کلیات سند را به برنامه و کتاب تبدیل کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد و معلم و دانش آموز وظایف خود را بدانند خلاء خاصی که در نظام آموزشی وجود دارد، از بین نمیرود.
وی افزود: برنامه ریزی و برنامه سازی و تشکیل برنامه منظم برای نظام پرورشی وزارت آموزش و پرورش کشور از اهداف ما برای نهادینه سازی ارزشها است که برای این مسئله از مهندسی معکوس استفاده میشود و از معلم که درگیر دانش آموزان و مباحث آموزشی و تربیتی است، برای رسیدن به این هدف بهره میگیریم.
فرهادیان نسبت به همراه شدن معلمان سراسر کشور با این برنامه ابراز امیدواری کرد و گفت: بازخورد بسیاری از معلمان و والدین دانش آموزان پس از برگزاری همایش قبلی به دست ما رسید و بر این اساس این همایش به صورت سراسری و ملی برگزار خواهد شد.
نظر شما