به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی ظهر چهارشنبه در نشست خبری در خصوص تشریح عملکرد ۳ ماهه و کشفیات اخیر پلیس فتا در غرب استان تهران از شناسایی بیش از ۱۷۵ سایت، وبلاگ و صفحه مجرمانه که اقدام به کلاهبرداری از کاربران و یا انتشار محتوای مجرمانه میکردند و همچنین بیش از ۱۱ گروه هکر که اقدام به نا امن سازی فضای مجازی برای شهروندان کرده بودند خبر داد داد و اظهار داشت: در ۳ ماهه نخست سال جاری این موارد توسط کارشناسان پلیس فتا شناسایی و در سامانه به ثبت رسیده اند.
صالحی افزود: در حوزه پیشگیری از جرایم سایبری نیز همکاران ما در پلیس فتا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و رسانه ها جهت آگاه سازی شهروندان و جامعه هدف که دانشجویان و دانش آموزان هستند طی ۳ ماهه نخست سال جاری کارشناسانی را به بیش از ۸۱ مورد از دانشگاه ها و مدارس و مساجد و ادارات دولتی اعزام کردند و در این زمینه نیز اقدام به برپایی نمایشگاهی در غرب استان تهران شده است و اقلام آموزشی نیز در این زمینه بین بازدید کنندگان توزیع شد.
رئیس پلیس فتا غرب استان تهران در خصوص حوزه جرایم و پروندهها متشکله که در این منطقه رخ داده و منجر به کشف شده است نیز بیان داشت: ۸۱ درصد پروندهها منجر به کشف شده و با توجه به زمان بر بودن فرآیند رسیدگی به پروندههای حوزه فضای مجازی امیدواریم این رقم بالاتر برود.
وی جنسیت متهمین فضای مجازی در ر وند رسیدگی به پروندهها ۱۴ درصد متهم زن و ۸۶ درصد متهم مرد اعلام کرد و گفت: از کل پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا غرب استان تهران ۸ درصد اخلاقی و ۸۰ درصد اقتصادی بوده است.
صالحی اظهار داشت: سهم جرایم اقتصادی پروندهها در غرب استان تهران نسبت به سال گذشته ۵۹ درصد افزایش پیدا کرده و سهم پروندههای اخلاقی نیز ۳ درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس فتا غرب استان تهران در ارتباط با گروه سنی افرادی که در فضای مجازی برای آنها تشکیل پرونده شده است نیز بیان داشت: فقط یک مورد متهم فضای مجازی در گروه سنی ۱۴ سال داشته ایم و بقیه متهمین در گروه های سنی ۱۵ تا ۲۴ سال با ۲۳ درصد و ۲۵ تا سال ۳۹ سال نیز ۵۹ درصد و افراد و متهمین دستگیر شده بالای ۴۰ سال نیز ۱۸ درصد بوده اند که طبق آمار سهم دستگیری متهمین گروه سنی ۱۵ تا ۳۹ سال دارای بالاترین تعداد است توسط پلیس فتا غرب استان تهران ثبت شده اند.
وی در خصوص علل افزایش جرایم در حوزه اقتصادی نیز اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور و افزایش کلاهبرداری و اشنایی بیش از پیش مجرمان سابقه دار و همچنین کوچ مجرمین از فضای حقیقی به مجازی از علل افزایش جرایم در این حوزه است.
نظر شما