به گزارش خبرنگار مهر، حجت السلام و المسملین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در پیش از خطبههای نماز جمعه امروز ۲۱ تیرماه گفت: از امام رضا (ع) -که در آستانه ولادت آن امام عزیز هستیم و این ایام را تبریک می گوییم-، درباره حج سوال کردند، امام رضا (ع) فرمودند: علت حج رفتن به سوی خدا رفتن است. یکی از اهداف مهمی که زائران خداوند در حج انجام می دهند این است که برنامه هایشان خدایی شود. از پیامبر اسلام (ص) نیز نقل است که: کسانی که فردای قیامت به محضر الهی میرسند (از متقین)، سواره میرسند.
وی ادامه داد: کسانی که همه هستی شان را در طبق اخلاص گذاشتند و در راه دین هزینه کردند، مثل کسانی که در راه حجاب جانشان را در همین ایام نثار کردند، اینها جزو چهره های باتقوا هستند. یکی از اهداف حج نیز طلب زیاده است و تفضل خدا را برای خودش خواهد داشت. همچنین بنا به فرموده امام رضا (ع) حج یک تحول است. کسانی که از حج باز میگردند باید تحول یافته باشند و از برخی صفات ناهنجار خارج شده باشند. کسی که به دور کعبه طواف میکند، میگوید من خدامحور هستم نه دنیا محور. حج این اثر را برای انسان دارد که از گناهان پاک میشود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: نکته دیگری که امام رضا (ع) در این باره می فرمایند تاکیدشان بر این است که زائران خانه خدا از گذشته پاک میشوند. البته فقط در حج این موضوع رخ نمیدهد. کسی که به حج مشرف میشود خداوند نسبت به گذشته اش او را می بخشد اما نسبت به آینده باید خود را اصلاح کند. در این استینافی که اینجا هست دو روایت داریم که روز عرفه وقتی زائر از عرفه حرکت میکند ملکی به شانه راست او می زند و میگوید خداوند گذشته تو را بخشید. از حالا به برنامه های دقیق دین عمل کن و از نو آغاز کن. این تنها درباره زائر خانه خدا نیست. روایتی از پیامبر اسلام (ص) است که می فرمایند: کسی که به نماز جمعه حضور پیدا کند و این عملش برای ایمانش باشد و دنبال اجرای دستورات الهی باشد به او گفته میشود که هفته گذشته ات را خداوند مورد رحمت و چشم پوشی قرار داد و عملت را برای هفته بعد درست انجام بده. البته روی مسائل حق الهی اینها مطرح است. در بحث حق الناس بحثش فرق میکند.
حجت السلام و المسملین سیدعبدالفتاح نواب بیان کرد: گاهی اوقات زائران سوال می کنند ما در این سفر چه کار کنیم؟ این سخنم در خطاب زائرانی است که امسال مشرف می شوند است. آنچه مهم است تفکر است. ما در جامعه نیاز به تفکر صحیح زیاد داریم. گاهی اوقات فکر نکرده می نویسیم، می گوییم، پیام می دهیم و… بسیاری از دعواهای خانوادگی و دادگاه ها می تواند رخ ندهد وقتی انسان با فکر عمل کند. در مکه و مدینه نیز فرد باید با تفکر عمل کند. حتی تفکر از طواف ثوابش بیشتر است. چرا که اگر فکر کنید خداوند از شما چه خواسته ای دارد به آن سمت حرکت می کنید. ولی تفکری که جهت دار نباشد. گاهی ما تفکر می کنیم در راستای عملی که از قبل تصمیمیش را گرفتیم.
نظر شما