به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، علیرضا جلالزایی اظهار داشت: قلعه ۲ هزار ساله شهر نیکشهر با قدمت طولانی نشانگر وجود تمدنهای پراکنده در منطقه مکران و بلوچستان است که در حاشیه رودخانه گُنگ و در کنار نخلستان زیبای نیکشهر واقع شدهاند.
وی افزود: این بنای خشت و گلی روی تپهای دست ساز به ارتفاع ۱۰ متر قرار دارد و پایه زیرین این قلعه از سنگهای رودخانهای ساخته شده تا از نفوذ آب به سمت بالا جلوگیری کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: قلعه نیکشهر مرکز فرماندهی خوانین «شیرانی و مکران» بوده که نشانگر اهمیت آن در زمانهای دور بوده است.
وی بیان کرد: این قلعه ۱۲ بهمن سال ۱۳۸۱ عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
جلالزایی همچنین به واگذاری فاز سوم ساخت بازارچه دائمی صنایع دستی تنگه سرحه نیکشهر نیز اشاره کرد و افزود: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان به پیمانکار سپرده شده است.
وی اظهار داشت: این بازارچه سال ۹۵ با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی و ۳۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات سال ۹۶ راه اندازی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان به نخستین فصل از مرمت سرای میرخان بزی نیز اشاره کرد و گفت: این اثر در روستای بزی سفلی از توابع دهستان بزی بخش مرکزی شهرستان نیمروز قرار گرفته که ۱۲ شهریور ۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: این پروژه از هفته گذشته با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیون ریال توسط بخش خصوصی آغاز شده است.
جلالزایی بیان کرد: در نخستین فصل از مرمت این اثر، دوخت و دوز ترکها، لایه برداری، مرمت جدارهها و آجر فرش این اثر در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: پس از مرمت این بناها میتوان از آنها در زمینه اقامتگاه بوم گردی و جذب گردشگر در روستاها استفاده کرد.
نظر شما