۲۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۳۱

جلساتی که بحران پساسیل را حل نکرد

زیرساخت‌های لرستان به یک باران بند هستند؛ اوضاع خیلی خراب است!

زیرساخت‌های لرستان به یک باران بند هستند؛ اوضاع خیلی خراب است!

خرم‌آباد- در حالی جلسات بررسی و جبران خسارات سیل بدون خروجی و در میان بی‌تفاوتی مدیران این استان برگزار می‌شود که به گفته مسئولان زیرساخت‌های لرستان با اولین باران دوباره تخریب می‌شوند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در حالی حدود چهار ماه از وقوع سیلاب در لرستان می‌گذرد که به گفته برخی فرمانداران شهرستان‌های سیل زده، مردم در بلاتکلیفی به سر می‌برند و هنوز راه‌ها و پل‌های تخریبی در این شهرستان‌ها به صورت موقت احداث شده‌اند.

جلسه‌ای پر حاشیه برای بررسی مشکلات سیل‌زدگان

امروز جلسه‌ای در معاونت عمرانی استانداری لرستان برگزار شد که گفته‌های مسئولان حاکی از عمق فاجعه بی سامانی و بلاتکلیفی مردم در مناطق سیل زده لرستان را باشد؛ این جلسه بدون حضور رئیس جلسه برگزار شد و برگزاری جلسه به مدیرکل مدیریت بحران استان واگذار شد.

بی توجهی مدیران دستگاه‌های اجرایی به جلسه رسمی که در حال برگزاری بود یکی از حاشیه‌های این جلسه بود به طوری که مدیران مدام به بیرون جلسه رفت و آمد داشتند تا این امر موجب بی نظمی در این نشست رسمی شود.

اما حضور فیزیکی مدیران در این جلسه مهم نیز گویا فایده‌ای نداشت تا هر کدام مشغول صحبت با تلفن همراه خود باشند و این امر موجب ایجاد همهمه و سر و صدا در جلسه شود.

فریادهای مدیرکل مدیریت بحران لرستان بر سر مدیرانی که موجب بی نظمی در جلسه شده بودند، یکی دیگر از حاشیه‌های این جلسه بود، فریادهایی که گویا هیچ گوشی شنوای آن نبود تا مدیران و فرمانداران دوباره به صحبت‌های تلفنی و رفت و آمد خود به بیرون و داخل جلسه ادامه بدهند.

مدیریت تلفنی و از راه دور معاون استاندار

مباحثه مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران در رابطه با میزان اعتبارات جبران خسارت سیلاب یکی دیگر از حاشیه‌های این جلسه بود تا «پازوکی» مشاور معاون عمرانی استانداری لرستان با برقراری تماس تلفنی با «احمد مرادپور» معاون عمرانی استانداری لرستان خواستار این شود که وضعیت ابلاغ و تصویب اعتبارات را برای حاضران در جلسه توضیح دهد تا شاهد مدیریت تلفنی و از راه دور معاون عمرانی استانداری لرستان در این رابطه باشیم.

رفت و آمد ارباب رجوع به داخل جلسه رسمی برای پیگیری نامه‌های اداری خود در روز ملاقات عمومی مدیران با مردم، یکی دیگر از حاشیه‌های این جلسه بود تا بی نظمی و همهمه در این جلسه افزایش پیدا کند.

این حاشیه‌ها و بی توجهی مدیران را در وضعیت حال حاضر مناطق سیل زده لرستان نیز می‌توان مشاهده کرد، مناطقی که هنوز راه ارتباطی آنها بازسازی نشده، پل‌ها و زیرساخت‌های آب، برق، مخابرات و… به صورت موقت برقرار شده‌اند و به گفته فرمانداران حاضر در جلسه در اولین بارندگی فصل پاییز با مشکلات جدی در این رابطه مواجه خواهند شد.

خسارت بیش از ۷ هزار میلیاردی سیلاب به زیرساخت‌ها

غلامرضا آقامیرزایی مدیرکل مدیریت بحران لرستان در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه حسب دستور استاندار لرستان جلسه قرارگاه بازسازی در روز چهارشنبه هفته جاری با دستور کار پروژه‌های مرتبط با اعتبارات سیل برگزار خواهد شد، اظهار داشت: در این راستا جلسه امروز به دستور معاون عمرانی استانداری لرستان برگزار شده است.

وی با تاکید بر اینکه کل خسارت وارده به زیرساخت‌های لرستان در جریان وقوع سیلاب هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است، عنوان کرد: این میزان، شامل حوزه راهداری و راه و شهرسازی به میزان دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، شهرداری هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، اماکن عمومی و ساختمان‌ها ۳۶۵ میلیارد تومان، آب، برق، گاز و مخابرات ۷۸۰ میلیارد تومان، زیرساخت‌های کشاورزی ۷۷۰ میلیارد تومان، زیرساخت‌های بنیاد مسکن ۵۳ میلیارد تومان، گردشگری ۷۸ میلیارد تومان و دیواره‌های ساحلی ۶۴۰ میلیارد تومان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با بیان اینکه یک سری از این عدد و رقم‌ها در هیئت دولت مصوب شده است، عنوان کرد: در این راستا پروژه‌های دستگاه‌های اجرایی با اولویت باید در دستور کار قرار گیرند.

خطر جدی تخریب جاده های حاشیه رودخانه کشکان در اولین بارندگی

آقامیرزایی با بیان اینکه در جریان سیلاب ۱۱ شهرستان استان در بخش‌های مختلف خسارت دید، بیان داشت: اولویت اول ما اجرای پروژه‌های راه، دیواره‌های ساحلی، پمپاژهای آب بخش کشاورزی و سایر زیرساخت‌های آب، برق، گاز و مخابرات و همچنین شهری است.

وی با بیان اینکه با شرایطی که در حال حاضر در مسیر رودخانه کشکان داریم قطعاً با اولین سیلاب جاده‌های شهری، روستایی و بین شهری قطع می‌شوند، افزود: دیواره‌های ساحلی این مسیر در سیلاب قبلی از بین رفته است، در حال حاضر دیواره ساحلی که می‌توانست چهار هزار متر مکعب آب در ثانیه را در شهر پلدختر تحمل کند، وجود ندارد و امیدواریم حداقل تا آخر شهریورماه این دیواره‌های ساحلی در داخل شهرها و روستاها عملیاتی شود در غیر این صورت با وقوع یک سیل حداقلی قطعاً در خطر خواهیم بود.

«وقتی که به یاد پاییز و بارندگی‌ها می افتم، موی بدنم راست می شود»!

قدرت الله ترابی نژاد فرماندار شهرستان چگنی نیز در این جلسه با بیان اینکه «وقتی که به یاد پاییز و بارندگی‌ها می افتم، موی بدنم راست می شود» چرا که در شهرستان چگنی ۳۰ دهنه پل که هفت مورد از آنها بالای ۴۰ متر است در جریان سیلاب تخریب شده است، بیان داشت: راه و پل‌های ارتباطی که با کمک همه دستگاه‌ها و استان‌های معین برقرار شده موقتی است و با اولین بارندگی همه از بین می‌روند.

وی با اشاره به اینکه من بارها این موضوع را اعلام کرده‌ام که اگر به صورت اورژانسی به این قضایا نپردازیم با مشکلات جدی در استان به خصوص در دو شهرستان پلدختر و چگنی مواجه خواهیم شد، افزود: واقعیت این بوده که خیلی اوضاع خراب است، خسارت‌های بسیار سنگینی به زیرساخت‌ها وارد شده و انتظار این بوده که به طور ویژه به این موضوع توجه شود.

خیلی اوضاع خراب است

فرماندار شهرستان چگنی، ادامه داد: در بخش تأمین برق و… شهرستان با مشکل مواجه هستیم، اما واجب تر از همه اینها بحث راه ارتباطی است چرا که در بارندگی‌های پاییز پیش رو، اگر راه ارتباطی قطع شود برای تأمین برق، آذوقه مردم، خدمات بهداشتی و… با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

ترابی نژاد، عنوان کرد: راهداری و راه و شهرسازی نباید «خواب» را برای خود معنا کنند، این دستگاه‌ها فرصت استراحت ندارند و قبل از اختصاص اعتبارات جبران خسارت سیل پیمانکاران را مشخص کنند.

وی، گفت: حتی با یک ساعت تأخیر هم در اولین بارندگی‌ها با مشکل جدی برخورد خواهیم کرد، باید اقدامات لازم را انجام دهیم که فردا دیر نشود و همه پل‌ها و راه‌های ارتباطی قطع شود و نتوانیم کاری انجام دهیم.

راههای ارتباطی موقت در اولین بارندگی دوباره تخریب می‌شوند

فریبا بهاری فرماندار دورود نیز در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه جلسات زیادی بعد از وقوع سیلاب برگزار شده و در هر جلسه موارد تکراری عنوان شده است، اظهار داشت: یکی از مهم ترین مشکلات ما در شهرستان دورود حوزه راهداری و راه و شهرسازی است.

وی با بیان اینکه یک پل با دهانه ۷۰ متر و هفت پل دیگر به صورت موقت بعد از وقوع سیلاب مرمت شده‌اند، افزود: بعد از اولین بارندگی دوباره این پل‌ها قطع می‌شوند.

فرماندار دورود با اشاره به پل «پشت قلعه» که راه ارتباطی ۱۷ روستای این شهرستان است، گفت: در حال حاضر این پل به صورت موقت تعمیر شده و اگر این پل تخریب شود راه جمعیت خیلی زیادی از روستاهای این منطقه قطع می‌شود.

بهاری با اشاره به اینکه هشت راه روستایی در شهرستان نیز به صورت موقت تعمیر شده و با اولین بارندگی در این زمینه نیز با بحران مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: دستگاه‌ها نباید منتظر بمانند و برنامه ریزی های خود را بر اساس اعتبارات نقدی داشته باشند و باید با همکاری پیمانکاران از قبل این پروژه‌ها در دستور کار قرار گیرند.

خطر نشست زمین بیخ گوش نصف شهر دورود

وی با بیان اینکه سه ماه است که زیر گذر «سیاه کله» و «زرگران» با مشکل مواجه شده و هنوز مسئله حل نشده است، عنوان کرد: این زیرگذرها کمتر از یک سال است که افتتاح شده‌اند و این در حالیست که الان نمی‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

فرماندار دورود با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در شهر دورود، کانال آبی است که از زیر ۵۰ درصد از شهر می‌گذرد، افزود: برای تعمیر موقت این کانال حداقل سه میلیارد تومان اعتبار نیاز است چرا که اگر تعمیر نشود نصف شهر و بازار روز شهر با ریزش مواجه خواهد شد.

سرگردانی سیل زدگان در میان تیم‌های بنیاد مسکن

بهاری، بیان داشت: بنیاد مسکن نیز در شهرستان دورود بحرانی شده است، بنیاد مسکن از ابتدای سیلاب تا کنون سه مرحله تیم اجرایی را در شهرستان عوض کرده است، هیچکدام از این تیم‌ها از یکدیگر خبر ندارند و مردم آشفته هستند و نمی‌دانند پرونده‌های خود را چگونه پیگیری کنند.

وی، افزود: در حال حاضر سامانه نیز قطع است و بنیاد مسکن نیز اقدامی در این رابطه انجام نداده است.

فرماندار دورود در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۵۱ نفر از مردم دورود در بستر رودخانه زندگی می‌کنند، گفت: وام تعمیری و وام احداثی به این افراد تعلق نمی‌گیرد و بیشترین خسارت را نیز این افراد دیده‌اند و باید تعیین تکلیف شوند.

در ادامه این جلسه موضوع میزان اعتبار مصوب و ابلاغ اعتبارات از سوی دستگاه‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اما نتیجه جلسه مشخص نشد تا مدیرکل مدیریت بحران استان به دستگاه‌ها دستور بدهد که هر کدام از مدیران در جلسه‌ای جداگانه موارد اختلافی بین خود را حل کنند و نتیجه را به جلسه اعلام کنند.

کد خبر 4667265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha