به گزارش خبرنگار مهر، علی هادی چگنی صبح امروز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه لرستان با بیان اینکه لرستان در بحث مهاجرت رتبه اول کشور را دارد، اظهار داشت: سالانه حدود ۱۲ هزار نفر از استان مهاجرت می کنند.
وی با اشاره به ظرفیت های مهم کشاورزی لرستان، گفت: از حدود ۱۳ میلیارد متر مکعب آب ۹ میلیارد متر مکعب در استان تولید می شود و ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب از استان های همجوار تولید می شود و به صورت رواناب از لرستان خارج می شود.
۱۶ سد در لرستان وجود دارد و این در حالیست که حجم ذخیره آب آنها بسیار کم است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه از این میزان فقط یک میلیارد متر مکعب آب در استان استفاده می شود، گفت: ۱۶ سد در لرستان وجود دارد و این در حالیست که حجم ذخیره آب آنها بسیار کم است و اگر سدهایی مانند معشوره اجرایی می شد شرایط استان از نظر منابع ذخیره آب خیلی بهتر بود.
چگنی با بیان اینکه لرستان گلوگاه انتقال انرژی بوده و خطوط لوله نفت و گاز زیادی از استان عبور می کند و این در حالیست که تنها خسارت های این خطوط را در استان داریم، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی لرستان نیز ۳۶ درصد بوده و این عدد از میانگین کشوری پایین تر است.
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در لرستان، افزود: این عدد در لرستان ۱۳ و نیم درصد است و میانگین کشور ۱۲ درصد است.
درآمد سرانه در لرستان پایین و نرخ تورم بالا است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با اشاره تدوین برنامه عملیاتی توسعه لرستان، بیان داشت: همچنین فرصت های اقتصادی در لرستان بررسی شده که در نهایت ۹۴ مورد امکان سنجی شده است.
چگنی با اشاره به استفاده نامطلوب از منابع آبی به دلیل اجازه ندادن وزارت نیرو، عنوان کرد: در جریان سیلاب وزارت نیرو اجازه تخصیص آب را به استان داد که البته تا حدودی دیر شده است.
وی با بیان اینکه درآمد سرانه در لرستان پایین و نرخ تورم بالا است، گفت: متاسفانه ظرفیت های استان به فعلیت نرسیده و باید زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان فراهم شود.
۷۵۰ کیلومتر لوله انتقال نفت در لرستان وجود وارد و یک پالایشگاه نداریم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با تاکید بر اینکه مهم ترین مطالبه لرستان تخصیص آب است که اخیراً به این نتیجه رسیده اند که حل شود، تصریح کرد: الان موقع چاره اندیشی وزارت نیرو است.
چگنی با بیان اینکه در این رابطه یک کمیته تشکیل و نیاز آبی استان تعیین شده است، افزود: اگر سد معشوره عملیاتی می شد ما خیلی از خسارت های سیلاب را نداشتیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۷۵۰ کیلومتر لوله انتقال نفت در لرستان وجود وارد و یک پالایشگاه نداریم، گفت: متاسفانه وزارت نفت به دلایل مختلف به لرستان خوراک پالایشگاه نمی دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه بنیاد مستضعفان پروژه های خود را در استان عملیاتی نمی کند، افزود: لرستان به لحاظ زیرساخت ها دارای مشکلات فراوانی است.
چگنی با بیان اینکه اگر زیرساخت ها ایجاد نشود بخش خصوصی در لرستان سرمایه گذاری نمی کند، بیان داشت: توسعه مشارکت عمومی و خصوصی، ایجاد مشوق های سرمایه گذاری و مالیاتی و … در استان باید مورد توجه قرار گیرد.
منابع پروژه راه آهن لرستان تامین شود
وی با تاکید بر اینکه برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک باید عرصه آن ساماندهی شود، تصریح کرد: قرارداد آن به میزان ۶۹ میلیارد تصویب شده و بخشی از آن پرداخت شده و نیاز بوده که ۲۲ میلیارد تومان باقی مانده آن نیز پرداخت شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان در رابطه با پروژه راه آهن بروجرد و دورود - خرم آباد گفت: منابع این پروژهها باید تامین شود.
تاکنون ۷۰۰ میلیارد اعتبار جبران خسارت اختصاص یافته که از این میزان نیز ۶۵ درصد تخصیص یافته است
چگنی با اشاره به مطالبه ۳۰ میلیارد تومانی طرح توسعه فرودگاه خرم آباد، افزود: در جریان سیلاب، لرستان ۸ هزار میلیارد خسارت دیده که از این میزان ۷۰۰ میلیارد تا کنون اختصاص پیدا کرده و از این میزان نیز ۶۵ درصد تخصیص یافته است.
وی با تاکید بر اینکه راهها، زیرساخت ها و … مناطق سیل زده به صورت موقت ایجاد شده است، گفت: همچنین اعتبار ساختمان جدید استانداری برای تکمیل نیاز بوده که باید تامین شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان در ادامه با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مربوط به صندوق توسعه ملی، گفت: همچنین مشکلات اعتباری لاستیک سازی خرم آباد از طریق بانک عامل باید رفع شود.
چگنی همچنین با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف واحدهای در تملک بانک ها، افزود: عدم تامین و ابلاغ ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی یکی دیگر از مشکلات موجود در استان است.
نظر شما