خبرگزاری مهر- گروه استانها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی کشور است که به علت قرار گرفتن در ارتفاعات و شرایط توپوگرافی خاص دارای بارشهای قابل توجه برف و باران در طول سال است.
این استان دارای تعداد زیادی رودخانههای فصلی و دائمی در نقاط مختلف است که کارون و زاینده رود مهمترین رودخانههای این استان به شمار میروند.
رودخانههای بهشت آباد، بازفت و ارمند نیز جزو پر آب ترین رودخانههای چهارمحال و بختیاری به شمار میروند. غرق شدگی در رودخانه یکی از مهمترین حوادثی است که سالانه در این استان تعدادی را به کام مرگ میکشاند.
بی احتیاطی وعدم آشنایی با فنون شنا در رودخانه موجب غرق شدگی برخی از افراد میشود که بیشترین افراد غرق شده گردشگران و مسافران خارج از استانی هستند.
افزایش بارشها در سالجاری موجب پر آب تر شدن رودخانههای این استان شده است و خطر غرق شدگی در رودخانههای این استان را افزایش داده است.
در سالجاری ۱۵ نفر در چهارمحال و بختیاری غرق شدند که نسبت به سالهای گذشته آمار غرق شدگی افزایش یافته است
۲۶ مورد حادثه غرق شدگی به مرکز عملیات نجات سازمان هلال احمر چهارمحال و بختیاری در سالجاری گزارش شده است مدیر عامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ۲۶ مورد حادثه غرق شدگی به مرکز عملیات نجات سازمان هلال احمر چهارمحال و بختیاری در سالجاری گزارش شده است.
احمد مرتضوی بیان کرد: ۱۵ نفر در چهارمحال و بختیاری در سالجاری غرق شدهاند.
وی اظهار داشت: بی احتیاطی و نا آشنایی به فنون شنا در رودخانه سبب بسیاری از حوادث غرق شدگی در این استان گزارش شده است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ورود به حریم رودخانهها به ویژه رودخانههای پرآب استان از جمله زاینده رود و کارون بسیار خطر آفرین است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: هشدارهای لازم از سوی اعضای جمعیت هلال احمر در مناطق گردشگری استان به مسافران و گردشگران داده میشود اما بسیاری از از خانوادهها و مسافران نسبت به هشدارها و تابلوها اخطار غرق شدگی بی تفاوت هستند و وارد حریم رودخانهها میشوند.
افزایش ۱۴ درصدی غرق شدگی در چهارمحال و بختیاری
مدیر کل پزشک قانونی چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه به خبرنگار مهر با اشاره به اینکه آمار غرق شدگی در استان چهارمحال و بختیاری در سالجاری نسبت به سال قبل افزایش داشته است، گفت: میزان غرق شدگی در این استان ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این استان افزایش داشته است.
علی سامان پور بیان کرد: بیشترین غرق شدگی در رودخانههای چهارمحال و بختیاری رخ داده است.
یکی از ورزشکاران شناگر استان چهارمحال و بختیار در خصوص خطرات شنا در رودخانههای چهارمحال و بختیاری به خبرنگار مهر گفت: بستر بسیاری از رودخانههای چهارمحال و بختیاری از جمله زاینده رود سنگلاخی است که خطر غرق شدگی را افزایش میدهد.
علی جباری با بیان اینکه بسیاری از مسافران و افرادی که وارد حریم رودخانهها میشوند از داخل بستر رودخانه خبر ندارند، بیان کرد: در بستر رودخانه مصالح ساختمانی، قلاب و سیمهای ماهیگیری، سنگهای بزرگ و کوچک و… وجود دارد که این موارد از بیرون رودخانه مشاهده نمیشود.
بستر بسیاری از رودخانههای چهارمحال و بختیاری از جمله زاینده رود سنگلاخی است که خطر غرق شدگی را افزایش میدهد وی بیان کرد: در بسیاری از حوادث غرقی شدگی در این استان، شدت جریان آب موجب بر هم خوردن تعادل افراد شده است که سر این افراد با سنگهای داخل رودخانه برخورد کرده و هوشیاری خود را از دست دادهاند و همین امر سبب غرق شدگی آنها شده است.
وی بیان کرد: شناگرهای حرفهای نیز از شنا کردن در رودخانه استان پرهیز میکنند چراکه این رودخانه محیطی امن برای شنا نیستند.
کاهش آمار غرق شدگی در این استان نیازمند فرهنگ سازی مناسب و آشنایی خانوادهها با خطرات شنا در رودخانه است.
نصب تابلوهای خطر غرق شدگی به ویژه در مناطق گردشگری چهارمحال و بختیاری ضروری است و سازمانهای مربوطه باید تلاش کنند که هشدارهای لازم به مسافران و گردشگران استان در این زمینه داده شود.
نظر شما